Πριν πολλά χρόνια, Πεπ Γκουαρδιόλα και Τόμας Τούχελ τα έλεγαν για ώρες γευματίζοντας, με τον πρώτο να χρησιμοποιεί το αλάτι και το πιπέρι για Λιονέλ Μέσι και Αντρές Ινιέστα. Ο Γερμανός άκουγε και σημείωνε νοερά, για να εφαρμόσει ιδανικά το αντίδοτο στις (σχεδόν) τέλειες μηχανές που… δημιουργεί ο Καταλανός, όταν οι δύο τους βρέθηκαν στο πιο σημαντικό ραντεβού σε συλλογικό επίπεδο, τον τελικό του Champions League. Στο μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαΐου του 2021, ο Γερμανός έστησε τέλεια την Τσέλσι, δεν άφησε την Μάντσεστερ Σίτι να πάρει ανάσα, την περιόρισε επί της ουσίας σε… υποψίες ευκαιριών και, πανάξια, πανηγύρισε την κατάκτησης της κούπας με τα μεγάλα αυτιά (1-0) στο «Ντραγκάο» του Πόρτο. Επειτα από 32 μήνες τα πάντα έχουν αλλάξει, extreme make over σε όλα τα επίπεδα.
Χιλιάδες ειδικά στοιχήματα στην Premier League!
Ο άνθρωπος που λάτρεψε όσο λίγοι την Τσέλσι, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποτελεί παρελθόν, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία τον… ανάγκασε να αφήσει τη μεγάλη του αγάπη. Μπορεί τα έξοδα να ξέφυγαν σε ανεπανάληπτα επίπεδα, μπορεί να πέρασε σχεδόν μια δεκαετία για να κλείσει μία σεζόν με κέρδος στον ισολογισμό της Τσέλσι, το «Abramovich effect», όμως, σκέπασε κάθε υποχρέωση και εκτόξευσε το brand-name των Λονδρέζων σε αμύθητα επίπεδα. Ο Τόμας Τούχελ αποτέλεσε παρελθόν, οι παίκτες που σήκωσαν στον ουρανό του Οπόρτο την κούπα της πρωταθλήτριας είναι διασκορπισμένοι σε άλλα μήκη και πλάτη. Ενα extreme make over πολλών εκατομμυρίων, αλλαγές που σκόρπισαν ελπίδα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εκτοξεύσουν τον σύλλογο και η 29η Μαΐου του 2021 είναι πλέον μια ανάμνηση μακρινή…
Ο Μπόελι, το… δισεκατομμύριο και οι τέσσερις προπονητές!
«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι για μια νέα ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τους Τοντ Μπόελι, την Clearlake Capital, τον Μαρκ Γουόλτερ και τον Χάνσγιοργκ Βάις, για την απόκτηση του συλλόγου. Από τη συνολική επένδυση που θα πραγματοποιηθεί ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των μετοχών του συλλόγου και τα όποια έσοδα θα κατατεθούν σε παγωμένο τραπεζικό λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου με την πρόθεση να δωρίσουν το 100% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς» τόνιζε η ανακοίνωση και μια νέα εποχή άρχιζε. Στον τελικό του 2021 η Τσέλσι παρουσιάστηκε με τους: Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα (39’ λ. τρ. Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Μάουντ (80′ Κόβατσιτς), Βέρνερ (66′ Πούλισικ) – Χάβερτς.
Μέσα σε μια διετία, άλλαξαν τα πάντα από τον κόουτς, μέχρι τους παίκτες. Ηρθαν 28 νέοι ποδοσφαιριστές, έφυγαν άλλοι τόσοι, δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και η ομάδα παλεύει να βρει ξανά την ταυτότητά της.
Build A Bet* στην Premier League: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών από τον αγώνα!
Το πρώτο καλοκαίρι της νέας διοίκησης δαπανήθηκαν 611 εκατ. ευρώ, κάνοντας δικούς της, τους: Φερνάντες, Φοφανά, Μούντρικ, Κουκουρέγια, Στέρλινγκ, Μπαντιασίλε, Κουλιμπαλί, Μαντουέκε, Γκούστο, Τσουκουεμέκα, Σάντος, Ντ. Φοφανά, Ομπαμεγιάνγκ, Σλόμινα, ενώ πήρε δανεικούς τους Ζοάο Φέλιξ και Ζακάρια. Αντίθετα, πήραν τον δρόμο της εξόδου οι Βέρνερ, Παλμιέρι, Ζορζίνιο, Γκίλμουρ, Λουκάκου, Μπατσουαγί, Σαρ, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αλόνσο. Οι πρώτες ρωγμές με τον Τούχελ είχαν εμφανιστεί και αρκούσε μια ήττα από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League για να έρθει και το τέλος στη συνεργασία. Μια απόφαση που έπεσαν σαν… βόμβα, όμως όλοι γνώριζαν πως η νέα διοίκηση ήθελε τον Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο. Το βασικό «αγκάθι» που οδήγησε στο διαζύγιο φέρεται ήταν εργασιακή σχέση του Γερμανού τεχνικού με τον Τοντ Μπόελι, με το κλίμα ανάμεσά τους να «ψυχραίνεται» λόγω του επικοινωνιακού τους… χάσματος. Φημολογείται, πως ο Αμερικανός ιδιοκτήτης τον είχε ρωτήσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση γιατί δεν σκεφτόταν να γυρίσει το σύστημα της ομάδας σε… 4-4-3.
Ο Πότερ δεν έγινε… Χάρι και η Τσέλσι συνέχισε να στροβιλίζεται στην εσωστρέφειά της. Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022 μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου οι «Μπλε» σε 14 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησαν μόλις δυο νίκες, πορεία που παρέπεμπε στο ζοφερό διάστημα της δεύτερης θητείας του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Βρετανός τεχνικός δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και τον Απρίλιο έλυσε τη συνεργασία του με την Τσέλσι, αφήνοντας τη στα χαμηλά της βαθμολογίας. Πόσο κόστισε στον σύλλογο; Αρχικά χρειάστηκε αποζημίωση 15 εκατομμυρίων ευρώ στον Τόμας Τούχελ για να αποχωρήσει από την ομάδα και να… αδειάσει η θέση του προπονητή. Ακολούθησαν τα 25 εκατομμύρια στην Μπράιτον για τη ρήτρα του Πότερ, αλλά κυρίως τα 57 εκατομμύρια που προβλέπονται ως αποζημίωση για την απόλυσή του, καθώς είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανάλαβε για δεύτερη φορά, όμως το βλέμμα της διοίκησης ήταν στον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο Βρετανός την άφησε εκτός Ευρώπης (12η θέση στην Premier League) και ο Αργεντινός ήρθε να φέρει την ελπίδα.
2023, έτος… απογοήτευσης για την Τσέλσι!
Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι ήταν… καυτό για τους Λονδρέζους και τα νούμερα που δαπανήθηκαν προκάλεσαν σοκ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη! Ναι, δόθηκαν 468 εκατ. ευρώ για παίκτες και οι Καϊσέδο, Λάβια, Νκουνκού, Πάλμερ, Ντιμπασί, Τζάκσον, Σάντσες, Ουγκοτσούκβου ήταν τα μεγάλα ονόματα που βρέθηκαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», την ίδια ώρα που οι Χάβερτς, Μάουντ, Κόβασιτς, Κουλιμπαλί, Πούλισικ, Μεντί, Λόφτους – Τσικ έφευγαν με μεταγραφές, ενώ με τον δανεισμό των Κέπα, Ζίγιεχ, αλλά και την αποχώρηση των Καντέ, Αθπιλικούετα, σχεδόν τίποτα δεν έφερνε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τιάγκο Σίλβα, Τζέιμς και Τσίλγουελ θυμίζουν στα αποδυτήρια, την ομάδα που πήγε κόντρα στα προγνωστικά.
Αγορές για κάθε λεπτό και κορυφαίο live στοίχημα στην Premier League!
Η Τσέλσι (δαπάνησε περίπου 1 δισ. ευρώ) κατάφερε να ξεπεράσει τα συνολικά έξοδα της Μάντσεστερ Σίτι από τη σεζόν 2018/19, που ανέρχονται στα 830 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος έντεκα «παραθύρων», αγοράζοντας σχεδόν τον ίδιο αριθμό παικτών με τους «Πολίτες» σε αυτό το διάσημα (23 η Τσέλσι σε έναν χρόνο, 27 η Σίτι σε πέντε).
Το 2023 φεύγει σε μερικές εβδομάδες, όμως για τους Λονδρέζους δεν ήταν έτος… αισιοδοξίας Μπορεί να έχουν δαπανήσει σχεδόν 1 δισ. ευρώ, μπορεί ο σύλλογος να έχει αλλάξει τέσσερις φορές προπονητή, ωστόσο αγωνιστικά, οι «Μπλε» διανύουν τη χειρότερη περίοδο του 21ου αιώνα. Από το ξεκίνημα του 2023, έως και σήμερα, η Τσέλσι είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της Premier League, «πατώντας» στην 17η θέση και μόλις μια θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με βάση τον μέσο όρο συγκομιδής βαθμών μέσα στο έτος. Μόνο οι τρεις «νεοφώτιστες», Λούτον, Σέφιλντ και Μπέρνλι, έχουν χειρότερο μέσο όρο.
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ