Ποιοι είναι οι κορυφαίοι εξτρέμ που ήρθαν στην Ελλάδα; (Poll)

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι εξτρέμ που ήρθαν στην Ελλάδα; (Poll)

Εξτρέμ, μια θέση που μπήκε στην ποδοσφαιρική μας ζωή και μας ξεσήκωσε. Είναι ο παίκτης που θα κάνει την απίθανη ντρίμπλα, την τρελή κούρσα, τη σέντρα… παρέ – βάλε στον επιθετικό. Οι εξτρέμ είναι αυτοί που θα «τρυπήσουν» την αντίπαλη άμυνα, που θα συγκλίνουν προς το κέντρο και θα σκοράρουν. Ποιοι είναι οι κορυφαίοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα; Το bwin News σας παρουσιάζει τους δέκα κορυφαίους…

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς | Ολυμπιακός | 1996 – 2009

Για πολλούς ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» και ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα. Ο Πρέντραγκ Τζόρζεβιτς σημαία του Ολυμπιακού, άλλαξε τη σύγχρονη μοίρα του συλλόγου. Ένας απίθανος εξτρέμ, ταχύτατος, με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, υπέροχη σέντρα και σκόρερ. Επαιξε στους «Ερυθρόλευκους» 13 χρόνια, κατακτώντας 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα (ισάριθμα νταμπλ). Ηγετικό μέλος της ομάδας που έφτασε έως τα προημιτελικά του Champions League το 1998. Από τα πόδια του άρχιζαν και… τελείωναν όλα. Στα 13 χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού ο «Τζόλε» μέτρησε 493 συμμετοχές και 157 γκολ, αριθμός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας των «ερυθρολεύκων».

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Γιαν Μικαέλσεν | Παναθηναϊκός | 2001 – 2004

Ο τρελός Δανός του Παναθηναϊκού. Το καλοκαίρι του 2001 ο Παναθηναϊκός αγόρασε τον Γιαν Μικάελσεν από την Ακαντέμικ και μπορεί να μην απόλαυσε την αποθέωση του έτερου μεταγραφικού αποκτήματος εκείνων των ημερών, Μιχάλη Κωνσταντίνου, όμως άφησε το στίγμα του με την πράσινη φανέλα.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε μια τριετία στο «Τριφύλλι» και ήταν μέλος της ομάδας που έκανε την εξαιρετική πορεία στο Champions League το 2001. Ήταν ένας στρατιώτης της ομάδας του και συνολικά μέτρησε 106 εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό, σκόραρε έξι γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ. Εκρηκτικός, σκληροτράχηλος, έδωσε ώθηση στην ομάδα του. Καλή τεχνική κατάρτιση, γλυκιά σέντρα και χαρακτήρας… ιδανικός για κάθε προπονητή. Στην τελευταία του σεζόν στην Ελλάδα πήρε τα μοναδικά τρόπαια που κέρδισε στην καριέρα του, καθώς πανηγύρισε το νταμπλ ως μέλος της ομάδας του Ιτζάκ Σουμ.

Λουτσιάνο Γκαλέτι | Ολυμπιακός | 2007 – 2010

Ένα από τα ποιοτικότερα εξτρέμ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα. Δεν έκανε στον Ολυμπιακό την καριέρα του Τζόρτζεβιτς, πρόλαβε όμως να βάλει τη σφραγίδα του και να μπει στο πάνθεον των μεγάλων παικτών που έπαιξαν στην Ελλάδα. Είχε αυτή την ποδοσφαιρική… αλητεία ενός λάτιν άσου, ναι, αυτή η γοητεία που κέρδισε με το… καλημέρα τους Πειραιώτες. Πολύ γρήγορος, εξαιρετικός τεχνικά, είχε σέντρα ακριβείας, ενώ η σχέση του με το γκολ ήταν μοναδική. Στους Πειραιώτες μέτρησε 90 συμμετοχές, με 26 γκολ και 30 ασίστ. Έπαιξε για σχεδόν 2,5 σεζόν στους «ερυθρόλευκους», κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα νταμπλ. Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε έφερε και το τέλος μιας εξαιρετικής συνεργασίας.

Build A Bet* στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Σεμπαστιάν Λέτο | Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός | 2008 – 09, 2009 – 13, 2016 – 17

Φόρεσε τη φανέλα των δυο αιωνίων και προσέφερε στιγμές μαγείας. Η Λίβερπουλ, τη σεζόν 2008/09 τον έδωσε δανεικό στον Ολυμπιακό κι εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το τεράστιο ταλέντο του. Αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ, είχε 37 συμμετοχές, 2 τέρματα και 10 ασίστ, κατέκτησε το νταμπλ, όμως οι τεταμένες σχέσεις με τον Ερνέστο Βαλβέρδε αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για τη συνέχιση της συνεργασίας. Στο τέλος της σεζόν ο παίκτης επέστρεψε στην Αγγλία, μιας και οι «Eρυθρόλευκοι» δεν ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, του έδωσε πενταετές συμβόλαιο και δικαιώθηκε. Μπορεί να βγήκε από τις καρδιές των Πειραιωτών, μπήκε όμως σε αυτές των «Πρασίνων». Μέλος μιας εξαιρετικής ομάδας που πανηγύρισε το νταμπλ του 2010. Ενας εντυπωσιακός παίκτης που γέμιζε με το πάθος και την εκρηκτικότητά του την αριστερή πλευρά της ομάδας.

Απρόβλεπτος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, πανέξυπνος βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ με το δικό του τέρμα σφραγίστηκε το κύπελλο κόντρα στον Άρη. Σε μια ομάδα με Σισέ, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνη μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων. Ηγέτης, όταν έφυγαν οι υπόλοιποι, πριν επιστρέψει για τη δεύτερη θητεία με 16 γκολ σε 47 αγώνες. Οι τραυματισμοί αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για μια μεγαλύτερη καριέρα.

Build A Bet* στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Νάτσο Σκόκο | ΑΕΚ | 2008 – 11

Ενας από τους ποιοτικότερους Αργεντινούς που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα! Ο Νάτσο Σκόκο αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι από τους οπαδούς της ΑΕΚ, αν και τα αισθήματα ήταν αμοιβαία. Ο Αργεντινός ήρθε το καλοκαίρι του 2008, σε ηλικία 23 ετών υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, απίθανη ντρίμπλα και τρομερά στημένα. Μπορούσε να παίξει στα άκρα, αλλά και πίσω από τον επιθετικό.

Οι απίστευτες μπαλιές του, οι εμπνεύσεις του, του χάρισαν το παρατσούκλι «υδραυλικός». Υπέροχο δεξί πόδι, ταχύτητα, μπορούσε να παίξει στα άκρα, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Ηταν ο ηγέτης της ΑΕΚ, όμως η ομάδα αναγκάστηκε να τον πουλήσει το καλοκαίρι του 2011 στην Αλ Αΐν λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Ο Αργεντινός σταρ πρόλαβε να κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδας (3-0 τον Ατρόμητο), ενώ σε 120 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 33 γκολ και μοίρασε 30 ασίστ. Με τη Ρίβερ κατέκτησε το Λιμπερταδόρες, ενώ παρά την έντονη επιθυμία δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να κάνει τα μαγικά του…

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Αντελίνο Βιεϊρίνια | ΠΑΟΚ | 2009 – 12 | 2017 –

O Πορτογάλος που έγινε… Σαλονικιός! To 2008 o ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος απέκτησε τον Αντελίνιο Βιεϊρίνια ως δανεικός από την Πόρτο με οψιόν αγοράς ύψους 300.000 ευρώ και ο 22χρονος… έλαμψε στην Τούμπα. Στην πρώτη του χρονιά είχε 21 εμφανίσεις με ένα γκολ και μια ασίστ και με τις εμφανίσεις του «ανάγκασε» τους Θεσσαλονικείς να τον κάνουν δικό τους.

Η πρώτη του θητεία διήρκησε ως τον Ιανουάριο του 2021 όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον πούλησε στη Βόλφσμπουργκ αντί 4 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 25 γκολ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ. Ενα τρομερό εξτρέμ, μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας ηγέτης που έδωσε στον ΠΑΟΚ ποδοσφαιρική ταυτότητα. Εξαιρετική κατάρτιση, γρήγορος, είχε ουσία στο παιχνίδι του.  Το καλοκαίρι του 2017 οι Θεσσαλονικείς αγόρασαν τον Βιεϊρίνια αντί 1 εκατομμυρίου ευρώ και πλέον είναι μια σημαία της εποχής Σαββίδη, όταν ο αρχηγός των τίτλων. Συνολικά έχει 50 γκολ και 43 ασίστ σε 319 εμφανίσεις και με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο έχει σηκώσει ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδας.

Κέβιν Μιραλάς | Ολυμπιακός | 2010 – 2012, 2018

Ενας εντυπωσιακός εξτρέμ που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Το πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε στην επίθεση, ωστόσο στη συνέχεια πήρε θέση στα πλάγια (δεξιά και αριστερά), στη φυσική του θέση. Είχε δύο εξαιρετικές σεζόν (2010-12) με τους Πειραιώτες και οι ατομικές του ενέργειες έμειναν για χρόνια χαραγμένες στο μυαλό των Πειραιωτών. Ο Βέλγος είχε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, διακρινόταν για την ταχύτητα του, εξαιρετικές διεισδύσεις, ενώ είχε εύκολο το γκολ. Εξάλλου, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League τη σεζόν 2011-12 με 20 γκολ, αλλά και MVP του πρωταθλήματος. Η Έβερτον δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό (περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ) για να τον κάνει δικό της. Επιστροφές… καταστροφές, μιας και το δεύτερο πέρασμά του από τον Πειραιά δεν άφησε κάτι θετικό. Εμεινε μόλις έξι μήνες και αποχώρησε, με τους φιλάθλους να κρατάνε τις αναμνήσεις της πρώτης μεγάλης μεταγραφής.

Τζο Κάμπελ | Ολυμπιακός | 2013 – 2014

Εμεινε μόλις ένα χρόνο στον Ολυμπιακό, ωστόσο, πρόλαβε να κάνει τη διαφορά και να πείσει με τις εξαιρετικές ικανότητές του. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να τον κρατήσουν, αλλά η Άρσεναλ ήταν ανένδοτη. Με την ομάδα του Μίτσελ ταίριαξε αμέσως, σημείωσε 43 συμμετοχές σε μια σεζόν έχοντας 11 γκολ και ισάριθμες ασίστ στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Βρήκε δίχτυα στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο πρώτο παιχνίδι. Ταχύτατος, ντελικάτος, εξαιρετικός ντριμπλαδόρος σήκωσε αρκετά φορές στον αέρα το «Γ. Καραϊσκάκης».

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Ντάνιελ Ποντένσε | Ολυμπιακός | 2018 – 2020, 2023 –

Από τους πιο γρήγορους κι εκρηκτικούς εξτρέμ που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που εκτοξεύουν έναν εξτρέμ, εκτός από το… εύκολο γκολ. Ο Πορτογάλος είχε ταχύτητα, τεχνική, εξαιρετική σέντρα, όχι όμως και το ιδανικό τελείωμα. Ο Ολυμπιακός το 2018 δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, τον απέκτησε από τη Σπόρτινγκ και ο Ποντένσε είδε αυτή την ευκαιρία ως βήμα για κάτι καλύτερο που θα ακολουθούσε. Βοήθησε τα μέγιστα ώστε να έρθει άνετα το νταμπλ, ενώ πλησίασε στους «8» του Europa League, χάνοντας στις λεπτομέρειες από τη Γουλβς στους «16» (είχε προηγηθεί η ιστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ). Πέτυχε 13 γκολ σε 68 παιχνίδια, έχοντας και 14 ασίστ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική, αναγκάζοντας τη Γουλβς να δαπανήσει 16,9 εκατ. λίρες. Ο Ποντένσε αγαπήθηκε από τους οπαδούς και στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών έπεσε η… βόμβα της επιστροφής. Δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό, αλλά δε θυμίζει σε τίποτα το δεύτερο καταστροφικό πέρασμα του Μιραλάς.

Αντρίγια Ζίφκοβιτς | ΠΑΟΚ | 2020 –
Από τα ποιοτικότερα εξτρέμ που έχουν έρθει στα ελληνικά γήπεδα. Το 2020 ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τον αποκτήσει ως ελέυθερο από την Μπενφίκα και ο Σέρβος δικαίωσε τις προσδοκίες. Εξτρέμ με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, έχει εύκολο το γκολ, αλλά και την πάσα που θα «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα. Εκρηκτικός παίκτης, με τρομερή προσωπικότητα, έχει πάρει αρκετές φορές στις πλάτες του την ομάδα και της έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές. Ηταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον τελικό κυπέλλου το 2021, όταν με μια εντυπωσιακή ασίστ στον Κρμέντσικ ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο. Εχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με τον «Δικέφαλο του Βορρά», μετρώντας 26 γκολ. Το 2021 ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην επέκταση της συνεργασίας τους και ο Σέρβος διεθνής αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X