Οι τελευταίοι... αρτίστες! (Poll)

Οι τελευταίοι… αρτίστες! (Poll)

Αρτίστας, βιρτουόζος, καλλιτέχνης, λέξεις που χαρακτηρίζουν τους παίκτες που ξέρουν με μια ενέργειά τους να… παραλύουν τον αντίποδα. Ο «εγκέφαλος» της μεσαίας γραμμής είναι αυτός που με μια κίνησή του θα κάνει τη διαφορά. Η εξυπνάδα, η αντίληψη αναπληρώνουν το μειονέκτημα της ταχύτητας και οι αρτίστες συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα φώτα. Αλλωστε, τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν μείνει τόσοι που να προκαλούν δέος…

Λούκα Μόντριτς | Ρεάλ Μαδρίτης

«Δεν μιλάμε για ένα χάρισμα σαν του Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά περισσότερο για μια ικανότητα να προσθέτει στο παιχνίδι ένα είδος κοινής λογικής. Δεν κάνει πράγματα που μοιάζουν αδύνατα, τον βλέπεις όταν δίνει μια πάσα και σκέφτεσαι: “αυτό θα είχα κάνει κι εγώ”. Στην πραγματικότητα, ο Μόντριτς κάνει αυτά που μόνο εκείνος μπορεί να κάνει» είχε τονίσει ο Χόρχε Βαλντάνο. Ο Λούκα Μόντριτς είναι ένας αρτίστας των γηπέδων, ο ποδοσφαιριστής που κάνει θαύματα, δίνοντας στην μπάλα την αναγκαία ταχύτητα, όποτε βρίσκεται στο γήπεδο. Εδωσε στην Κροατία ξανά το κύρος, τη χαμένη αίγλη, κράτησε τη «Βασίλισσα» στο θρόνο της. Όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα είναι ανεπανάληπτα, ακόμα κι αν δεν έχει κατακτήσει Μουντιάλ. Πάντα επιδραστικός, πάντα καθοριστικός μέσα στο γήπεδο και πάντα στη σκιά των πιο δημοφιλών συμπαικτών του. Για πολλούς ο τελευταίος αρτίστας, ο παίκτης που απέδειξε πως η ηλικία δεν έχει κανένα νόημα. Tα πέντε Champions League, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο σε Μουντιάλ θα του θυμίζουν για πάντα πως κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο. Όπως είπε ο Μαρσέλο Μπιέλσα «ο πιο δυσεύρετος ποδοσφαιριστής είναι το οκτάρι. Το αποκαλώ ”ο Μόντριτς”, που αμύνεται σαν εξάρι και επιτίθεται σαν δεκάρι. Έχει την ικανότητα να αμυνθεί και να επιτεθεί, να καταλάβει το παιχνίδι και στις δύο μεριές».

Χιλιάδες ειδικά στοιχήματα στους αγώνες της Premier League!

Τιάγκο Αλκάνταρα | Λίβερπουλ

«Τι μπορώ να πω για τον Τιάγκο; Είναι το όνειρο κάθε προπονητή. Έχουμε μια τεράστια δεξαμενή εξαιρετικών χαφ, αλλά είναι η καρδιά της μεσαίας γραμμής μας, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τα πάντα με την μπάλα» είχε τονίσει ο Νικο Κόβατς για τον Ισπανό μέσο, που γαλουχήθηκε με τις αρχές και τη φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι τραυματισμοί αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στον δρόμο για την κορυφή, ωστόσο ο Τιάγκο έβαλε τη σφραγίδα του. Τρομερές ικανότητες με την μπάλα. Δεν είναι μόνο ένας εντυπωσιακός ντριμπλέρ, αλλά όπως έχουμε δει ξανά και ξανά σε όλη τη διάρκεια της καριέρα του, ο Τιάγκο ξέρει πότε να ρισκάρει και πότε να μοιράσει με ασφάλεια την μπάλα. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που τελείωσε κάθε μία από τις έξι σεζόν του στην Bundesliga με μέσο επιτυχημένων πασών με ποσοστό στο 90%. Πανέξυπνος, πολυδιάστατος παίκτης, ξέρει πως να προσφέρει την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα του. Άλλωστε, κατάφερε να παίξει και να διακριθεί τόσο στη LaLiga όσο στην Bundesliga και την Premier League.

Όλοι οι αγώνες της LaLiga σε Ζωντανή Μετάδοση* στο κινητό σου!

Τόνι Κρόος | Ρεάλ Μαδρίτης

Ένας μαέστρος της μεσαίας γραμμής, ένας ποδοσφαιριστής που βοήθησε το ποδόσφαιρο να εξελιχθεί. Κι αν στην Μπάγερν έβαλε τη σφραγίδα του και της έδωσε την απαιτούμενη ώθηση, στη Ρεάλ Μαδρίτης εκτόξευσε το παιχνίδι του. Tρομερός πλέι μέικερ, με την ακρίβεια στις πάσες του να ξεπερνά το 90% σε όλη την καριέρα του. Η τακτική του επίγνωση τον κάνει να διαφέρει, γι’ αυτό άλλωστε τόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν όσο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον αποθεώνουν, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν «Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εγκέφαλους των χαφ στον ποδοσφαιρικό κόσμο» τονίζει ο Πολ Σκόουλς, ο οποίος και αποκάλυψε πως λίγο πριν το τέλος της καριέρας του προσπάθησε να μιμηθεί τον Γερμανό. Ο όρος «mastermind» που χρησιμοποιείται από πολλούς για τον Κρόος, σημαίνει πως ο παίκτης μπορεί να ελέγχει και να ενορχηστρώνει το παιχνίδι από το κέντρο του γηπέδου. Υποδηλώνει ότι ο Γερμανός διαθέτει όχι μόνο τεχνική ικανότητα, αλλά και βαθιά κατανόηση των τακτικών πτυχών του παιχνιδιού. Παράλληλα, η επιρροή του ξεπέρασε τα σύνορα της ομάδας του, της χώρας εμπνέοντας παίκτες από διαφορετικά ποδοσφαιρικά υπόβαθρα.

Μάρτιν Όντεγκααρντ | Άρσεναλ

Ο αρχηγός που έλειπε από την Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια. Ο Νορβηγός μέσος είναι αρτίστας και οι Λονδρέζοι ανεβαίνουν επίπεδο μαζί του. Η εμπειρία που απέκτησε τα τελευταία χρόνια τον βοήθησαν να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θράσος και να διακριθεί σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι η Premier League. Ξέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, άλλωστε, το μυαλό είναι και το μεγαλύτερό του «όπλο». Ενας εντυπωσιακός αριστεροπόδαρος, ο οποίος δημιουργεί με το δεξί του και «πυροβολεί» με το αριστερό. Οι μακρινές του πασές είναι το σήμα κατατεθέν και ο Μαρτινέλι αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που έχει έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα. Ο Νορβηγός ξέρει να απελευθερώνει τους συμπαίκτες του και να τους δίνει ευκαιρίες για γκολ. Στα 24 του έχει πολλές παραστάσεις και το μέλλον του ανήκει. Άλλωστε, στην Άρσεναλ βρήκε τον ποδοσφαιρικό του παράδεισο.

Build A Bet*: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών στον ίδιο αγώνα!

Πέδρι | Μπαρτσελόνα

Το ταλέντο είναι πάντα το εφαλτήριο για μια μεγάλη καριέρα, δεν αποτελεί όμως και το εχέγγυο. Ο Πέδρι στα 21 του χρόνια έχει καταφέρει να έχει όλο το πακέτο που απαιτείται για να παίξει σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Μπαρτσελόνα. Συνέπεια, ποιότητα και ετοιμότητα τον κάνουν ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Τσάβι. Ξέρει όσο λίγοι να χρησιμοποιεί αρμονικά τόσο τον χώρο όσο και τον χρόνο. Από τότε που τον είδαν στην Μπάρτσα άρχισαν να τον συγκρίνουν με τον κορυφαίο, Αντρές Ινιέστα. Με τον τελευταίο, μοιράζεται την ίδια ιδιοσυγκρασία, την ίδια εγκεφαλική φύση που τόσο συχνά χαρακτηρίζει τους παίκτες που ξεπερνούν το επίπεδο ενός μέσου παίκτη και γίνονται βιρτουόζοι. Στα 21 του χρόνια έχει κερδίσει ήδη τον σεβασμό των αντιπάλων του και στόχος του να επωμιστεί το βάρος της σκυτάλης που του άφησε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ από την άλλη είναι μια… κατηγορία μόνος του. Ισως η εξέλιξη του παίκτη για το πως θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια…

 

Σχολιάστε

X