Τότεναμ - Αρσεναλ: Ντέρμπι στο Β. Λονδίνο και... «St. Totteringham's day»!

Τότεναμ – Αρσεναλ: Ντέρμπι στο Β. Λονδίνο και… «St. Totteringham’s day»!

Εναρξη: 14:30, 02-03-2019
Γήπεδο: Wembley Stadium, Λονδίνο

Η Τότεναμ υποδέχεται την Αρσεναλ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου και η μάχη για το σεντόνι φουντώνει! Το ρεκόρ του Κέιν και το ένστικτο του Ομπαμεγιάνγκ στα μεγάλα ματς.

Τότεναμ vs Αρσεναλ και… η «St. Totteringham’s day»!
«St. Totteringham’s day» είναι η μέρα που σφραγίζεται και μαθηματικά πως η Τότεναμ δεν θα προσπεράσει στη βαθμολογία την Αρσεναλ και… γιορτάζεται από τους φίλους των Κανονιέρηδων. Πρόπερσι, η Τότεναμ πάλεψε μέχρι τέλους για τον τίτλο, αλλά τελικώς… κατάφερε να τερματίσει πίσω από τη μισητή αντίπαλό τής. Πέρσι, oι Σπερς τα κατάφεραν να βρεθούν στο +14 από την Αρσεναλ και ήταν αυτοί που σφράγισαν σεντόνι. Φέτος, το σκηνικό δεν είναι ανάλογο με το περσινό, μιας και οι Κανονιέρηδες εκμεταλλεύθηκαν τις δυο διαδοχικές ήττες της ομάδας του Ποκετίνο και βρέθηκαν στο -4 από την τριάδα.

Μετά την ήττα στο ντέρμπι από την Τσέλσι, η Τότεναμ είδε τη διαφορά από την κορυφή να εκτοξεύεται στους εννέα βαθμούς, αλλά η ψαλίδα με τους ανταγωνιστές για μια θέση στο σεντόνι έκλεισε επικίνδυνα. «Δεν είναι για μένα κίνητρο. Το κίνητρο είναι να κερδίσω. Είναι ένα ντέρμπι και ξέρω τι σημαίνει να παίζεις ένα ντέρμπι. Θέλω να κερδίσω με τον Τότεναμ μερικούς τίτλους και να είμαι καλύτερος κάθε μέρα » είχε πει ο Αργεντίνος τεχνικός, που έγινε ο πρώτος κόουτς της Τότεναμ που έβαλε τέλος στην «St. Totteringham’s day». Την τελευταία φορά πριν την εξαιρετική διετία που η Τότεναμ βρέθηκε πάνω από την Άρσεναλ ήταν τη σεζόν 1994 – 1995. Όταν οι Κλίνσμαν και Σέριγχαμ είχαν την ίδια φανέλα!

Άρσεναλ για σεντόνι

Στον αντίποδα, η ομάδα του Ουνάι Εμερι, αντέδρασε ιδανικά στην ήττα από τη Σίτι, κάνει τη δική της αντεπίθεση και με τρεις διαδοχικές νίκες βρέθηκε στην πρώτη τετράδα. Εννέα γκολ σε τρεις αναμετρήσεις και τα δίνει όλα για την επίτευξη του βασικού στόχου που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια. Η επιστροφή του Παπασταθόπουλου «έδεσε» τους Λονδρέζους που θέλουν να σπάσουν την άσχημη παράδοση των τελευταίων ετών με τους Σπερς και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στο σεντόνι.

Οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Τότεναμ κέρδισε τα πέντε από τα επτά τελευταία εντός έδρας ντέρμπι με την Αρσεναλ, έχοντας μια ισοπαλία και μια ήττα.
Η Τότεναμ μετρά δυο σερί νίκες κόντρα στους Κανονιέρηδες εντός, αλλά μόνο μια φορά έχει κερδίσει τρεις διαδοχικές.
Η Αρσεναλ κέρδισε το πρώτο ματς, θέλει να κάνει… double στις νίκες για τέταρτη φορά στην Premier League.
Ο κόουτς των Σπερς, Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν έχει χάσει εντός στην Premier League από την Αρσεναλ, έχοντας τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες. Μόνο ο Μουρίνιο παραμένει αήττητος εντός σε περισσότερα παιχνίδια (9) κόντρα στους Gunners!
Ο Χάρι Κέιν έχει πετύχει 8 από τα 11 τελευταία γκολ των Σπερς απέναντι στην Αρσεναλ. Μόνο οι Ρούνεϊ (12), Φάουλερ (10) και Κράουτς (9) εχουν σημειώσει περισσότερα στην Premier League εναντίον των Gunners.

Ο Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ έχει σκοράρει έξι γκολ σε ντέρμπι λονδίνου αυτή τη σεζόν, τα περισσότερα από κάθε άλλον!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X