Τότεναμ - Τσέλσι: Ντέρμπι και αριθμοί που έγραψαν ιστορία!

Τότεναμ – Τσέλσι: Ντέρμπι και αριθμοί που έγραψαν ιστορία!

Τότεναμ εναντίον Τσέλσι και το Λονδίνο υποδέχεται ένα μεγάλο ντέρμπι! Στα πάνω τους οι Σπερς με Μουρίνιο, χωρίς περιθώρια οι Μπλε.

Ντέρμπι στο Λονδίνο, Τότεναμ vs Tσέλσι και στο βάθος… τετράδα! Οι Σπερς ανανεωμένοι με τον Μουρίνιο θέλουν να πλησιάσουν την 4η θέση και οι Μπλε να μη χάσουν άλλο έδαφος. Ποιες είναι όμως οι τρεις αναμετρήσεις τους που έγραψαν ιστορία;

Τσέλσι – Τότεναμ 2-2, Mάιος 2016
“Δεν θέλουμε η Τότεναμ να κερδίσει την Premier League. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε ο κόσμος, ούτε η ομάδα και ούτε εμείς οι παίκτες”, είχε πει ο εμβληματικός Εντέν Αζάρ μόλις μία εβδομάδα πριν την αναμέτρηση των “Μπλε” με τα “Σπιρούνια” που έκρινε τον τίτλο υπέρ της Λέστερ την σεζόν 2015-2016. Ο Βέλγος δεν ήξερε τότε επακριβώς τη βαθμολογία, ωστόσο τα αποτελέσματα τον επιβεβαίωσαν. Η Τότεναμ ήθελε νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ για να έμενε ζωντανή στην κουρσα του τίτλου. Στο ημίχρονο τα γκολ των Χάρι Κέιν και Σον Χέουνγκ Μιν είχαν τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Το ματς το έβλεπαν οι παίκτες της Λέστερ στο σπίτι του Βάρντι και ήθελαν να δουν το τι έπρεπε να κάνουν με Έβερτον. Όλα αυτά μέχρι η Τσέλσι να… αποφασίσει πως ήθελε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Στο 2ο ημίχρονο κατά ένα περίεργο… παιχνίδι της τύχης ο Αζάρ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 ενώ ο Κέιχιλ είχε μειώσει για το 2-1. Για τον Βέλγο σταρ ήταν μία σημαντική στιγμή διότι έσωσε την Τσέλσι από την ήττα. Τελικά η ευχή του έγινε πράξη. Η Τότεναμ δεν πήρε τίποτα και ο τίτλος εξαιτίας του πήγε στην Λέστερ.

Τότεναμ-Τσέλσι 1-6, Δεκέμβριος 1997
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την σεζόν με την Τότεναμ να είναι στις τρεις τελευταίες θέσεις μετά από οκτώ ήττες σε δεκαέξι αγώνες ενώ η Τσέλσι ήταν δεύτερη με τρεις πόντους πίσω από την Γιουνάϊτεντ. Υπό λογικές συνθήκες οι “Μπλε” θα συνέχιζαν την πορεία τους προς την διεκδίκηση του τίτλου στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Ο Τόρε Άντρε Φλο άνοιξε το σκορ λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους προτού ο Βέγκα ισοφαρίσει το ματς.

Η συνέχεια όμως ήταν… εφιαλτική για την Τότεναμ με τον Φλο να κάνει χατ τρικ! Ούτε ο ίδιος ο Ελβετός μπακ θα μπορούσε να φανταστεί τόσο κακό σενάριο. Για τον Ελβετό τεχνικό της Τότεναμ, Κρίστιαν Γκρος, προφανώς και τα πράγματα ήταν άσχημα. Ο Γκρος είχε βρεθεί στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με ένα εισιτήριο και είχε πει ότι “αυτό είναι το εισιτήριό μου. Ήρθα στην ομάδα όμως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι έρχονται σε έναν σύλλογο”. Αυτό ήταν το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του που κατέληξε σε ολική… καταστροφή. Ο Γκρος έμεινε και για την επόμενη χρονιά για να απολυθεί μετά από τρεις αγώνες. Η Τσέλσι τερμάτισε 4η με την Άρσεναλ τροπαιούχο και την Τότεναμ στην 14η θέση.

Τότεναμ – Τσέλσι 5-1, Γενάρης 2002
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όπου η Τότεναμ διέσυρε τους “Μπλε”. Η Τσέλσι είχε κερδίσει το πρώτο ματς του ημιτελικού του League Cup με 2-1. Οι οπαδοί της Τότεναμ ήθελαν και περίμεναν πως και πως μία τέτοια νίκη. Κέρδισαν τους ανταγωνιστές τους μετά τον Φλεβάρη του 1990, έχοντας προσπαθήσει 26 φορές από τότε. Όμως αυτό το σκορ και αυτό το ματς άξιζαν την αναμονή. Η Τσέλσι ήλπιζε να… σφραγίσει τον δρόμο της για τον τελικό με τους Τζόλα, Χασελμπάιν και Λάμπαρντ στη διάθεσή της.

Όμως ήταν μία ημέρα όπου όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Με τα γκολ των Ίβερσεν και Σέργουντ πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Σέριγχαμ προσέθεσε και τρίτο γκολ για να έρθει μετά η αποβολή του Χάσελμπαινκ σε μία βραδιά που θα την θυμούνται άσχημα και παίκτες όπως ο Μέλχιοτ αλλά ευχάριστα οι Ντέιβιτς και Ρεμπρόφ επίσης. Ωστόσο ήταν ενοχλητικό για τα “Σπιρούνια” πως δεν κέρδισαν την Μπλάκμπερν στον τελικό αλλά δεν κέρδισαν ποτέ ξανά την Τσέλσι στα επόμενα 10 ματς. Ακόμα και έτσι αυτό το πρώτο γκολ του Ίβερσεν ήταν αξέχαστο…

Τότεναμ – Τσέλσι, οι αριθμοί του ντέρμπι

Ο Μουρίνιο έχει κερδίσει 12 ματς και δεν έχει χάσει κανένα στα 13 εντός σε όλες τις διοργανώσεις με αντιπάλους ομάδες που είχε προπονήσει πριν. Έχει κερδίσει και τα τρία με Τσέλσι (με Ίντερ και δύο με Γιουνάιτεντ).

Ο Ντέλε Άλι έχει σκοράρει πέντε γκολ στα τελευταία του τέσσερα ματς στην Πρέμιερ με την Τσέλσι. Δεν έχει σκοράρει παραπάνω γκολ με καμία άλλη ομάδα.

Ο Σον έχει συμμετοχή σε 12 γκολ στα τελευταία 9 εντός της Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις με 7 γκολ και 5 ασίστ.

Η Τότεναμ έχει κερδίσει τρία από τα τελευταία της πέντε ματς στην Πρέμιερ με την Τσέλσι (δύο ήττες). Είναι όσες νίκες είχε στις προηγούμενες 20 αναμετρήσεις των 2 ομάδων (3 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες).

Η Τσέλσι έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία δεκατρία ματς εκτός με την Τότεναμ (5 ισοπαλίες και 6 ήττες).

Η Τσέλσι έχει 53 διαφορετικούς σκόρερ με την Τότεναμ (μαζί με αυτογκόλ). Περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στην διοργάνωση.

Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει περισσότερα ντέρμπι του Λονδίνου στην κατηγορία από τα 128 της Τσέλσι, δηλαδή όσα έχει και η Άρσεναλ. Η Γουέστ Χαμ είναι η μόνη με παραπάνω χαμένα ματς – 100 – από την Τότεναμ που έχει 87.

Η Τότεναμ έχει κερδίσει τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς της Πρέμιερ (μία ήττα). Περισσότερα από τα προηγούμενα 15 ματς της στον θεσμό (3 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες).

Η Τσέλσι έχει χάσει 4 από τα τελευταία 5 της στην κατηγορία (1 νίκη). Όσα είχε στα προηγούμενα 24 παιχνίδια (14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες). Οι Μπλε δεν έχουν χάσει τρία σερί ματς στην Πρέμιερ ποτέ από τον Νοέμβριο του 2015 και μετά.

Η Τσέλσι έχει χάσει 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις της στο 2019. Τα πιο πολλά σε μία χρονιά μετά το 2000, που ήταν πάλι 15. Έχουν χάσει περισσότερα σε μία χρονιά στο 1994 με 17 ήττες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X