Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μάχη για το Champions League!

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μάχη για το Champions League!

Εναρξη: 22:00, 19/06/2020
Γήπεδο:Tottenham Hotspur Stadium (London)

Η Τότεναμ μπαίνει έτοιμη για την αντεπίθεσή της, άλλωστε στο πρωτάθλημα έπεσε στην 8η θέση, καθώς συγκέντρωσε μόλις έναν πόντο στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Premier League. Αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα (3-0 εκτός) από τη Λειψία στη ρεβάνς της 10ης Μαρτίου και πλέον θα δώσει σκληρή μάχη για μια θέση στην τετράδα. Για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε 6 σερί ματς δίχως νίκη! Ως κόουτς της Tότεναμ, ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια  πρωταθλήματος εναντίον των προηγούμενων ομάδων του. Στα προηγούμενα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον των πρώην ομάδων του στην Πορτογαλία και την Αγγλία, είχε χάσει μόνο δύο φορές (9 νίκες, 5 ισοπαλίες). Υπάρχουν θετικά; Ο Χάρι Κέιν και ο Σισοκό επιστρέφουν στη δράση και ο Μουρίνιο θα τους χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα. Ωστόσο, ο Ντέλε Άλι είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει από το ντέρμπι, ενώ ο Λο Σέλσο δύσκολα θα προλάβει.

Γιουνάιτεντ για… Champions League
Στην Γιουνάιτεντ η δυσαρέσκεια του κόσμου προς τους ιδιοκτήτες και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας καλά κρατεί. Κορυφώθηκε στην 8η ήττα στο πρωτάθλημα εντός έδρας με την Μπέρνλι τον Γενάρη. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ο άνθρωπος που κρατάει κάπως τα προσχήματα και ίσως ενώνει με κάποιον τρόπο την ομάδα και τον κόσμο. Ο Νορβηγός έχει κάνει και αρκετά σωστά πράγματα και ειδικά σε μεγάλο ματς κερδίζοντας την Σίτι εντός και εκτός. Τον Γενάρη η απόκτηση του Μπρούνο Φερνάντες ανέβασε τον πήχη. Η πρόσληψη του Σόλσκιερ είχε να κάνει με την σύνδεση της παλιάς Γιουνάιτεντ με τη νέα εποχή και το να επανέλθουν στην ομάδα οι γνωστές της αξίες. Να ξαναφτιάξει η ομάδα ταυτότητα. Ο Ιγκάλο ήταν εξαιρετικός, βοήθησε επιθετικά και η Γιουνάιτεντ βρήκε ρυθμό στα τελευταία ματς, ενώ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει και την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa League (5-0 τη Λίντσερ).

Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος ήταν ουσιαστική, επικράτησε 2-0 στο ντέρμπι της Σίτι και είναι στο -3 από την 4η Τσέλσι! Από το ντεμπούτο του στην Premier League, o Μπρούνο Φερνάντες συμμετείχε σε περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της Γιουνάιτεντ (2 γκολ, 3 ασίστ), ενώ έχει επίσης δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του (11) και προσπάθησε περισσότερα σουτ ( 19) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στον σύλλογο. Στα θετικά, η επιστροφή του Πολ Πογκμπά, αλλά και του Μάρκος Ράσφορντ, με τον δεύτερο να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα.

 

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Τότεναμ έχει χάσει τα δυο τελευταία ματς της Premier League κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Τρεις σερί ήττες είχε τον… Οκτωβριο του 2010.

Η Γιουνάιτεντ αναζητά τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη επί της Τότεναμ. Μόνο την εξαετίας 2001-07 είχε έξι σερί εκτός έδρας τρίποντα.

Η Τότεναμ δεν κέρδισε ποτέ επίσημο παιχνίδι τον Ιούνιο, ισοπαλία 1-1 με την Μπάρνσλι στη Β’ κατηγορία το 1947, έχασε 2-0 από τη Λουκέρνη στο Ίντερτοτο το 1995 και έχασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ  από τη Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν.

Οι μοναδικοί επίσημοι αγώνες της Γιουνάιτεντ τον Ιούνιο ήταν στους ημιτελικούς του Fair Cup του 1965, όπου και ηττήθηκε από τη Φερεντσβάρος δυο φορές.

Η Τότεναμ έχασε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της στο πρωτάθλημα, 2-3 από τη Γουλβς. Δεν έχει χάσει δύο διαδοχικούς αγώνες εντός έδρας από τον Ιανουάριο του 2019 (από Γουλβς και Γιουνάιτεντ).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αήττητη σε πέντε αγώνες της Premier League, έχοντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι κόκκινοι διάβολοι έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τέσσερις φορές σε αυτό το σερί.

Αυτό θα είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Πρέμιερ Λιγκ στο Tottenham Hotspur Stadium. Οι κόκκινοι διάβολοι έχουν κερδίσει σε κάθε ένα από τα στάδια του Λονδίνου όπου έπαιξαν στην Premier.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X