Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς: Στο Μπερναμπέου το ντέρμπι του αιώνα!

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς: Στο Μπερναμπέου το ντέρμπι του αιώνα!

Εναρξη: 21:30, 09/12/2018
Γήπεδο: Santiago Bernabeu (81.000), Μαδρίτη

Είναι το ντέρμπι του αιώνα, είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη και θα διεξαχθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, στη Μαδρίτη της Ισπανίας και το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα λίγο πριν τον επαναληπτικό των τελικών του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς έξω από το «Μονουμεντάλ» και την επίθεση στο πούλμαν των παικτών των φιλοξενούμενων, ανάγκασε την FIFA να αναβάλλει την αναμέτρηση. Ο τελικός έπρεπε να γίνει, όχι όμως στο Μπουένος Αϊρες, όχι στη Λατινική Αμερική, αλλά στην Ευρώπη.

Ο τελικός των… τελικών θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (09/12) στο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης και όλα τα φώτα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα πέσουν εκεί. Το πρώτο παιχνίδι στο «Λα Μπομπονέρα» δεν βρήκε νικητή κάποια ομάδα μετά το τελικό 2-2 και τις διαφορές να λύνονται στον επαναληπτικό της Μαδρίτης. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, όπου σε περίπτωση που ολοκληρωθεί και το δεύτερο παιχνίδι βρει τις δύο ομάδες να ισορροπούν σε βαθμούς και γκολ, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Ο τιμωρημένος Γκαγιάρδο
Όπως στο πρώτο παιχνίδι του «Μπομπονέρα», ο τεχνικός της Ρίβερ, Γκαγιάρδο, θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την εξέδρα, ο οποίος τιμωρήθηκε με τέσσερις επιπλέον αγωνιστικές από την CONMEBOL. Ο λόγος είναι πως, αν και τιμωρημένος, πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας του στο ημίχρονο του ημιτελικού με τη Γκρέμιο.

Μπορεί να ασκήθηκε έφεση από το σύλλογο, όμως η διοργανώτρια αρχή της Λατινικής Αμερικής απέρριψε το αίτημα της Ρίβερ Πλέιτ. Σε ακόμη ένα παιχνίδι, στον πάγκο θα καθίσει ο βοηθός Μπισκάι και θα επικοινωνεί με τον Γκαγιάρδο, μέσω κινητό, με μηνύματα; Ποιος ξέρει. «Θα υπερασπιστούμε τους οπαδούς μας με τον καλύτερο τρόπο. Αξίζουν τα πάντα», το σχόλιο του προπονητή της Ρίβερ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι τυπικά γηπεδούχοι στο ζευγάρι, θα στερηθούν τις υπηρεσίες του σημαντικού Μπορέ (φορ, 7/0), όπου είναι τιμωρημένος είναι. Ο άνθρωπος που έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Νάτσο Σκόκο, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα βρεθεί στην αποστολή. Αποτελεί γρίφος, αν θα αγωνιστεί και πόσο χρόνο θα αγωνιστεί από τον προπονητή του.

Ψυχολογία στην Μπόκα
Μετά τα άσχημα για τον αθλητικό κόσμο γεγονότα του «Μονουμεντάλ», η Μπόκα Τζούνιορς μπορούσε να δηλώσει στην Ομοσπονδία, στην FIFA να μην διεξαχθεί ο τελικός, όμως έκανε πίσω. Η Μπόκα συμφώνησε να γίνει το παιχνίδι σε άλλο γήπεδο, σε άλλη χώρα και τώρα γνωρίζει πως δεν θα έχει αυτό το… σφίξιμο στο λαιμό όταν θα πέρναγαν τη φυσούνα για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ρίβερ Πλέιτ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο μεσοεπιθετικός Παβόν (Επιθετικός, 7, 2), που αποκόμισε τραυματισμό στο πρώτο παιχνίδι, αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει. Στα θετικά για τον προπονητή Σελότο ότι στο μπλοκάκι των απουσιών έσβησε και το όνομα του τερματοφύλακα, Αντράντα (Τερματοφύλακας) και θα καθίσει κάτω από την εστία.

«Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει από τα ίδια λάθη. Τα ίδια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και καταστρέψαμε την Αργεντινή και τη Λατινική Αμερική. Αυτό που συνέβη πριν δύο εβδομάδες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη χώρα. Το γεγονός ότι το ματς θα διεξαχθεί στην Ευρώπη είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί ως το ξεκίνημα για την καταπολέμηση της βίας», το σχόλιο του προπονητή της Μπόκα Τζούνιορς, Γκιγιέμο Σελότο.

Πιθανές ενδεκάδες
Ρίβερ Πλέιτ (4-2-3-1): Αρμάνι – Μοντιέλ, Πινόλα, Μαϊδάνα, Κάσκο – Ενσο Πέρες, Πόνσιο – Φερνάντες, Μαρτίνες, Παλάσιος – Πράτο

Μπόκα Τζούνιορς (4-4-2): Αντράντα – Χάρα, Ισκιέρδος, Μανγκαλάν, Ολάσο – Παβόν, Μπάριος, Πέρες, Νάντες – Μπενεντέτο, Αμπιλα

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τα 5 τελευταία ραντεβού

Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ: 2-2 (Α’ τελικός Κόπα Λιμπερταδόρες 2018)
Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ: 0-2 (Πρωτάθλημα 2018)
Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ: 0-2 (Σούπερ Κόπα 2018)
Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ: 0-1 (Torneos de Verano 2018)
Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς: 1-2 (Πρωτάθλημα 2017)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Κόπα Λιμπερταδόρες με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X