ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Ψάχνοντας το χαμόγελο…

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Ψάχνοντας το χαμόγελο…

Εναρξη: 17:15, 09/12/2018
Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης (9.088)

Για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ο Παναθηναϊκός, ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να μην πραγματοποιούν θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Παναθηναϊκός αναζητούν τη νίκη και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Με μία ήττα μετά το πέρας των 12 αγωνιστικών πορεύεται το «τριφύλλι» του Γιώργου Δώνη, έχοντας ένα νεανικό και άπειρο ρόστερ, κι’ όμως βρίσκεται στην 5η θέση με 19 βαθμούς, υπολογίζοντας βέβαια το γεγονός ότι ξεκίνησε τη σεζόν με -6. Προέρχεται από 4 ισοπαλίες στην τελευταία πεντάδα αγώνων.

Ο ΟΦΗ «παραπατάει» στο ξεκίνημα, έχει μόλις μία νίκη σε 12 αγωνιστικές, ενώ προέρχεται από την ήττα «σοκ» 1-2 από τον Αρη στο Ηράκλειο στις καθυστερήσεις, αλλά και το 1-1 στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ στην πιο πρόσφατη αγωνιστική.

Με άλλον αέρα στην Κρήτη
Αλλιώς ξεκίνησε τη σεζόν, αλλιώς πορεύεται ο Παναθηναϊκός. Μέχρι στιγμής η πορεία του χαρακτηρίζεται απόλυτα θετική, με εύκολες νίκες, αλλά και πολύ καλή εικόνα στα ντέρμπι, γνωρίζοντας την ήττα μόνο από τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» (2-0). ΑΕΚ (0-0), Ολυμπιακός (1-1) και Αρης (1-1) ένιωσαν για τα καλά το σύνολο του Γιώργου Δώνη, τη δουλειά που γίνεται φέτος στο «τριφύλλι» και τη διάθεση να βγει ο σύλλογος από την εξωαγωνιστική… κρίση!

Στην τελευταία 5άδα αγώνων έχει μόλις μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, όμως δικαιολογείται. Σε αυτά αντιμετώπισε τέσσερα δύσκολα εμπόδια (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Αρη), κάνοντας επίδειξη δύναμης επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 5-1. Στο πιο πρόσφατα έμεινε στο 1-1 με τον Αρη, σκοράροντας στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Χατζηγιοβάννη, ενώ μεσοβδόμαδα με μπόλικες αλλαγές έμεινε στο 2-2 με τον ΟΦ Ιεράπετρας στο Κύπελλο.

Ο Γιώργος Δώνης συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή τον Φάνη Μαυρομμάτη (στόπερ), ο οποίος είχε ίωση τις προηγούμενες ημέρες, ενώ στην Κρήτη ταξίδεψαν και οι δύο νεαροί τερματοφύλακες, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος. Ο φορ Μακέντα εξέτισε της ποινής του και βρίσκεται στην αποστολή.

Ψάχνει το… γιατρικό!
Στο Ηράκλειο έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, δεχόμενη δύο γκολ από τον Αρη στις καθυστερήσεις με το προβάδισμά της να γυρίζει… τούμπα και να γνωρίζει την ήττα στο τέλος με 2-1. Την προηγούμενη εβδομάδα στα Ιωάννινα, ισοφαρίστηκε στο 84’ από τον ΠΑΣ για να μην φτάσει ξανά στη νίκη. Οι πιθανοί έξι βαθμοί, έγιναν ένας και ο ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό καλείται να βρει τον τρόπο να πάρει το τρίποντο. Για λόγους βαθμολογικούς, αλλά και ψυχολογίας.

Στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά τη νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού στα τέλη του Οκτωβρίου, εντοπίζουμε δύο ζώνες στην επίδοσή της. Τρία σερί παιχνίδια με μηδέν παθητικό, συλλέγοντας πέντε βαθμούς, ενώ όταν αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο «πληγώθηκε» από την άμυνά της. Ακολούθησαν τρία διαδοχικά παιχνίδια που παραβιάστηκε η άμυνά της με αποτέλεσμα να συλλέξει έναν πόντο.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, πήρε και πάλι μαζί του τους Νέιρα, Μεγιάδο και Ντίνα που απουσίαζαν από τα τελευταία παιχνίδια, ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Αραβίδης και Μπολάκης.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τα 5 τελευταία ραντεβού

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: 2-1 (Κύπελλο Ελλάδας 2016-17)
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: 2-3 (Σούπερ Λιγκ 2014-15)
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: 1-2 (Σούπερ Λιγκ 2014-15)
Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: 3-0 παρ. (1-0 κ.δ.) – (Κύπελλο Ελλάδας 2013-14)
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: 1-0 (Κύπελλο Ελλάδας 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X