Σερβία – Χιλή: Τεστάρουν τις δυνάμεις τους οι «αετοί»

Σερβία – Χιλή: Τεστάρουν τις δυνάμεις τους οι «αετοί»

Οι Σέρβοι θα παραταχθούν με ανταγωνιστική αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το αποψινό φιλικό με τους Χιλιανούς, που στερούνται αρκετά από τα αστέρια τους, είναι χρήσιμο για συμπεράσματα. Μεταξύ άλλων, απουσιάζουν οι Βιδάλ και Αλέξις Σάντσες από πλευράς της τυπικά φιλοξενούμενης «Ρόχα».

Η επιστροφή των «αετών»
Επειτα από την αποτυχία πρόκρισης στο προηγούμενο Μουντιάλ αλλά και την απουσία της από τα δυο πιο πρόσφατα EURO, η Σερβία κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ξεπέρασε για δυο βαθμούς την Ιρλανδία, γνωρίζοντας συνολικά μόλις μία ήττα, έχοντας μεταξύ άλλων και αντιπάλους όπως η Ουαλία και η Αυστρία.

Με παίκτες όπως οι Ιβάνοβιτς, Μάτις, Κόλαροφ, Τάντιτς και Μιλιβόγεβιτς, με παρελθόν ή παρόν στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, το σύνολο του Μλάντεν Κρστάιτς έχει αρκετή ποιότητα στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Στην επίθεση, ένας ακόμη παίκτης με θητεία στα αγγλικά γήπεδα, ο Μίτροβιτς, φαίνεται ότι βρήκε τη φόρμα του, σκοράροντας δις στο φιλικό του περασμένου Μαρτίου κόντρα στους Νιγηριανούς.

Παίζεις Διεθνή Φιλικά, κερδίζεις* Μουντιάλ! 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Μία νέα εποχή
Η Χιλή είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία, φθάνοντας με τους Μπιέλσα και Σαμπαόλι στο τιμόνι σε σπουδαίες επιτυχίες. Κατέκτησε, μάλιστα, δις το Κόπα Αμέρικα με την ίδια γενιά ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, η «Ρόχα» απέτυχε να βρεθεί εντός πεντάδας και θα παρακολουθήσει τη διοργάνωση από την τηλεόραση.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε σημαντικές αποφάσεις, απομακρύνοντας τον Χουάν Αντόνιο Πίτσι και επέλεξε τον Ρεϊνάλδο Ρουέδα ως αντικαταστάτη του. Ο Κολομβιανός εκλέκτορας καλείται να δημιουργήσει μία νέα ομάδα που θα επαναφέρει την εθνική στον δρόμο των επιτυχιών. Τον περασμένο Μάρτιο, τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά, απέναντι σε Σουηδία (νίκη 2-1) και Δανία (0-0). Την προηγούμενη Πέμπτη, πάλι σε φιλικό, ήρθε η ήττα με σκορ 3-2 από τη Ρουμανία επί αυστριακού εδάφους.

 

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τελευταία αποτελέσματα:
Νιγηρία – Σερβία        0-2   (Μίτροβιτς σκόρερ των δυο γκολ)
Ρουμανία – Χιλή  3-2   (Μαριπάν και Ρέγες τα γκολ των Χιλιανών)
Προηγούμενη συνάντηση:
Σερβία – Χιλή     3-1 (2012 στην Ελβετία)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X