Σουηδία – Δανία: Τα φώτα στραμμένα στη Σόλνα

Σουηδία – Δανία: Τα φώτα στραμμένα στη Σόλνα

Τόσο η Σουηδία όσο και η Δανία προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η αποψινή τους φιλική αναμέτρηση στο «Friends Arena» αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αμφότερες πήραν την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων μέσω των αγώνων μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η μετά Ζλάταν εποχή
Η Σουηδία τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο των προκριματικών, πίσω από τη Γαλλία αλλά μπροστά από την Ολλανδία. Δεν έθελξε με την απόδοσή της. Η αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς από την εθνική ομάδα φαίνεται ότι κοστίζει. Στα μπαράζ κατόρθωσε να αποκλείσει τους Ιταλούς (1-0, 0-0) και να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 2006. Πέραν της Δανίας, θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το Περού στο Γκέτεμποργκ σε φιλικό επίπεδο, στις 9 Ιουνίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιαν Αντερσον έχει ήδη ανακοινώσει την 23άδα του στην οποία δεσπόζουν οι έμπειροι Λούστιγκ (μπακ), Γκράνκβιστ (στόπερ), Λάρσον (εξτρέμ), Τόιβονεν (φορ) και Μπεργκ (φορ). Επιπλέον, οι Λίντελοφ (στόπερ) και Φόρσμπεργκ (εξτρέμ) ξεχωρίζουν από τη νέα γενιά.

Στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Σουηδοί θα αναμετρηθούν με Νότιο Κορέα, Γερμανία και Μεξικό.

Παίζεις Διεθνή Φιλικά, κερδίζεις* Μουντιάλ! 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Θέλουν να διευρύνουν το σερί
Οι Δανοί έμειναν δεύτεροι στον όμιλο των προκριματικών, πέντε βαθμούς πίσω από τους εκπληκτικούς Πολωνούς. Στα μπαράζ, πάντως, αποδείχθηκαν πολύ δυνατοί και απέκλεισαν την Ιρλανδία (0-0, 5-1), σημειώνοντας μεγαλειώδες διπλό στο Δουβλίνο. Στις 9 Ιουνίου έπεται φιλικό ματς με τους Μεξικανούς, στο Μπρόντμπι.

Το συγκρότημα του Αγκε Χαρέιντε παραμένει αήττητο εδώ και 13 παιχνίδια, έχοντας φέρει, μεταξύ άλλων, δυο ισοπαλίες με ομάδες όπως η Γερμανία και η Χιλή. Στην αποστολή συμμετέχουν όλα τα αστέρια, με τους Κιάερ (στόπερ), Ερικσεν (χαφ), Κρον-Ντελί (χαφ) και Μπέντνερ (φορ) να είναι τα σημαντικότερα εξ’ αυτών. Η 23άδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αυτό θα συμβεί προσεχώς.

Υπενθυμίζεται ότι στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Δανία έχει κληρωθεί με αντιπάλους τη Γαλλία, την Αυστραλία και το Περού.

Επιπρόσθετα στατιστικά

Τελευταία αποτελέσματα:
Ρουμανία – Σουηδία 1-0
Δανία – Χιλή 0-0

Μεταξύ τους αγώνες:
Δανία – Σουηδία 2-2
Σουηδία – Δανία 2-1
Δανία – Σουηδία 1-0
Δανία – Σουηδία 2-0
Δανία – Σουηδία 1-0
Σουηδία – Δανία 0-1

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X