Τσεχία – Αυστραλία: Νέες δοκιμές από τον Φαν Μάρβαϊκ

Τσεχία – Αυστραλία: Νέες δοκιμές από τον Φαν Μάρβαϊκ

Η Αυστραλία διαθέτει ένα συμπαγές και μαχητικό σύνολο και σήμερα, επί αυστριακού εδάφους, αντιμετωπίζει τους Τσέχους, στο πρώτο από τα δυο διεθνή φιλικά τεστ που έχει να δώσει πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κοιτάζει προς το μέλλον
Η Τσεχία απέτυχε να προκριθεί στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς έμεινε Τρίτη στον όμιλο των προκριματικών, πίσω από Γερμανία και Βόρεια Ιρλανδία. Σκόραρε συνολικά 17 φορές, με τα 11 γκολ να έρχονται στις δυο αναμετρήσεις με το αδύναμο Σαν Μαρίνο. Τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχε σε φιλική διοργάνωση στην Κίνα, με τη συμμετοχή και της Ουρουγουάης. Ηττήθηκε από τη «σελέστε» με σκορ 2-0 αλλά διέσυρε τους διοργανωτές με σκορ 4-1.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κάρελ Γιαρολίμ κάλεσε 20 παίκτες, με επτά εξ’ αυτών να αγωνίζονται σε ομάδες της εγχώριας λίγκας. Από τους «λεγεωνάριους» ξεχωρίζουν οι αμυντικοί Σελασί και Σουτσί αλλά και ο μέσος Ντάριντα. Επιπροσθέτως, από εξαιρετική σεζόν με την αγγλική Ντέρμπι Κάουντι προέρχεται ο φορ Βύντρα, σκοράροντας 21 γκολ.

Δεν ήταν όλα ρόδινα
Η Αυστραλία πέρασε δύσκολες στιγμές για να βρεθεί σε μία ακόμη τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ηταν τρίτη στον όμιλο των προκριματικών, πίσω από Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία και αναγκάστηκε να δώσει αγώνες μπαράζ. Αρχικά με τη Συρία, την οποία απέκλεισε στην παράταση και εν συνεχεία με την Ονδούρα για ένα εισιτήριο για τον κορυφαίο θεσμό.

Οι «socceroos» τα κατάφεραν περίφημα, με τον Ελληνα ομογενή Αγγελο Ποστέκογλου να παραιτείται αιφνιδίως από την τεχνική ηγεσία όμως. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του. Πρόκειται για τον Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, που πριν από λίγους μήνες είχε αποχωρήσει από τον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας.

Παίζεις Διεθνή Φιλικά, κερδίζεις* Μουντιάλ! 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Ολλανδός είναι πολύπειρος, έχοντας περάσει από πολλούς συλλόγους ενώ πιστώνεται την πρόκριση της Σαουδικής Αραβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετά τη λήξη των προκριματικών, ο Φαν Μάρβαϊκ διαφώνησε για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Αραβες και έμεινε ελεύθερος. Το αρνητικό είναι ότι ο ίδιος δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του ώστε να προσφέρει όλα όσα θέλει στην Αυστραλία.

Στα δυο διεθνή φιλικά του Μαρτίου, οι Αυστραλοί διασύρθηκαν από τη Νορβηγία (1-4) αλλά στη συνέχεια αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τους Κολομβιανούς (0-0), δείχνοντας βελτιωμένη εικόνα. «Νομίζω ότι οι παίκτες μου αρχίζουν να κατανοούν ολοένα και καλύτερα το τι ζητάω από αυτούς και με ποιον τρόπο επιθυμώ να αγωνιζόμαστε» ήταν το σχόλιο του Φαν Μάρβαϊκ.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τελευταία αποτελέσματα φιλικών αγώνων:
Κίνα – Τσεχία     1-4 (Κάλας, Σικ, Κρμεντσίκ, Καντεράμπεκ οι σκόρερ)
Κολομβία – Αυστραλία 0-0

Πρότερες συναντήσεις:
Τσεχία – Αυστραλία     3-1 (Φούκαλ, Κόλερ, Ούλιχ – Φόστερ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X