Καβαλίερς – Γουόριορς: Και τώρα οι δυο τους στο NBA

Καβαλίερς – Γουόριορς: Και τώρα οι δυο τους στο NBA

Για τέταρτη σερί χρονιά στους τελικούς του ΝΒΑ θα βρεθούν αντιμέτωπες οι ίδιες ομάδες, Cavaliers και Warriors. Στα τρία προηγούμενα ραντεβού τους, η ομάδα από το Golden State κατέκτησε δυο φορές τον τίτλο, έναντι μίας της ομάδας από το Cleveland.

Οι πρώτοι, παρότι τερμάτισαν τέταρτοι στην Ανατολική Περιφέρεια (ρεκόρ 50-32) και δέχθηκαν μεγάλη αμφισβήτηση, που ίσως ήταν και δικαιολογημένη λόγω μερικών κάκιστων εμφανίσεων, έφτασαν για ακόμη μία φορά ως το τέλος του δρόμου. Χρειάστηκαν αρχικά επτά παιχνίδια κόντρα στους σκληροτράχηλους Pacers κι εν συνεχεία “έσπασαν” τις έδρες τόσο των Raptors (4-0) όσο και των Celtics (4-3). Κόντρα στους τελευταίους μάλιστα ξεπέρασαν ακόμη και την απουσία του δεύτερου καλύτερου παίκτη τους, του Love, από τα παιχνίδια 6 (έπαιξε μόλις 5 λεπτά) και 7 και με κάποιες μοναδικές παραστάσεις από τον LeBron ανανέωσαν για ακόμη μια χρονιά το ραντεβού τους με τους Warriors.

Οι εν ενεργεία πρωταθλητές από την πλευρά τους είχαν μια μέτρια, σε σχέση  με ό,τι μας έχουν συνηθίσει, επίδοση στην κανονική διάρκεια, τερματίζοντας δεύτεροι στη Δύση με ρεκόρ 58-24. Στα play-offs πάντως ανέβασαν ρυθμούς και απέκλεισαν εύκολα τόσο τους Spurs όσο και τους Pelicans, με το ίδιο μάλιστα σκορ, 4-1, και βρήκαν απέναντί τους τη μοναδική ομάδα που θα πίστευε κανείς ότι μπορεί να τους φέρει στα όριά τους, τους Rockets. Κι αυτό συνέβη μάλιστα, με τους Warriors πάντως να δείχνουν χαρακτήρα και να παίρνουν το 7ο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου τους. Είχαν βέβαια και την τύχη στο πλευρό τους οι πρωταθλητές, αφού η απουσία του Chris Paul από τα δύο τελευταία παιχνίδια των Rockets έγειρε την πλάστιγγα.

Και τώρα οι δυο τους λοιπόν, με τον LeBron να έρχεται στους τελικούς πιο κουρασμένος από ποτέ, έχοντας ήδη παίξει 100 παιχνίδια στη σεζόν,  όμως παρουσιάζει νούμερα βγαλμένα από βιντεοπαιχνίδι, αφού κατά μ.ό. σκοράρει 34 πόντους, παίρνει 9.2 ριμπάουντ και μοιράζει 8.8 ασίστ. Αυτή θα είναι μάλιστα η όγδοη συνεχόμενη παρουσία του σε τελικούς μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο του κι ελπίζοντας στο τέταρτο δαχτυλίδι της πλούσιας καριέρας του στο NBA.

Σχολιάστε

X