Ντε Λιχτ - Γιουβέντους: Το next-big-thing των σέντερ-μπακ!

Ντε Λιχτ – Γιουβέντους: Το next-big-thing των σέντερ-μπακ!

Ο «Dikkie» μετατράπηκε σε «βράχο» και αποτέλεσε μήλον της έριδος για τους μεγάλους της Ευρώπης. Ο Ματάις Ντε Λιχτ διάλεξε τη Γιουβέντους και οι Ιταλοί βλέπουν στο πρόσωπο του 19χρονου τον νέο ηγέτη της άμυνας. 

Στις 16 Απριλίου του 2019… σόκαρε το Τορίνο! Ηταν η στιγμή που σηκώθηκε πιο ψηλά απ όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε Ρουγκάνι, Σάντρο και Σέζνι. Ενας 19χρονος, με ποδοσφαιρικό θράσος 35χρονου πάγωνε το Αllianz και οι τιφόζι της Γιουβέντους συνειδητοποιούσαν πως το όνειρο του Champions League έσβηνε. Λίγους μήνες αργότερα, το το next-big-thing των σέντερ-μπακ, βρέθηκε ξανά στο Τορίνο, αυτή τη φορά όμως αποθεώθηκε από τους Γιουβεντίνους, γιατί πλέον είναι ένας από αυτούς.

Στα 17 του χρόνια έκανε την υπέρβαση, ανέβηκε στην ομάδα Ανδρών, έπεισε τον Μπος πως αξίζει μια μεγάλη ευκαιρία και όταν την πήρε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα του Αγιαξ. Τις πρώτες ημέρες του στην ομάδα Νέων τον αποκαλούσαν «Dikkie»! Είναι ο αγαπημένος παχουλός κεραμιδόγατος των μικρών Ολλανδών. Ο προπονητής τον είχε στα μετόπισθεν γιατί δεν ήταν γρήγορος, η ομάδα τον έστειλε σε διαιτολόγο και ο Ματίς αποφάσισε να κόψει τα γλυκά. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Ο νεαρός Ολλανδός έγινε ο μικρότερος παίκτης που πήρε μέρος σε τελικό Europa League (17 ετών και 285 ημερών), έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή του στην Εθνική Ανδρών της Ολλανδίας και στα 18 του χρόνια βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα.

Τα ρεκόρ του Ντε Λιχτ!

Ο Ντε Λιχτ ήταν το καμάρι του Άγιαξ και η εξέλιξή του αποτέλεσε ένα μεγάλο χάιλαιτ της σεζόν ’16-’17. Μίας ομάδας που έχασε τον τίτλο στο νήμα από την Φέγενορντ και τον τελικό του Europa με Γιουνάιτεντ. Κόντρα στη Μάντσεστερ ήταν βασικός σε ηλικία 17 ετών και 285 ημερών. Ήταν ο πιο νεαρός Ολλανδός που έπαιξε ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκού θεσμού. Παράλληλα, είναι ο νεαρότερος σκόρερ ever του Άγιαξ μετά τον Ζέεντορφ. Τον Μάρτιο του 2017 έγινε ο πιο νέος που ντεμπούταρε στην Εθνική έπειτα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον έπεισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Με ύψος 1.88μ. και εντυπωσιακό εκτόπισμα, ο άσος που έκανε ντεμπούτο με τους Οράνιε πριν κλείσει τα 18, είναι επιβλητικός απέναντι στον αντίπαλο. Aπίθανος αμυντικός, ένας παίκτης που μπορεί να γίνει και playmaker από την άμυνα, με σωστές τοποθετήσεις, αλλά και πανέξυπνος καλύπτει εύκολα το γεγονός πως δεν είναι πολύ γρήγορος. Ενας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο κάτω των 20 ετών είναι έτοιμος να ηγηθεί της άμυνας των Γιουβεντίνων. «Ήταν πολύ όμορφο και κολακευτικό που μου μίλησε και ο Κριστιάνο, αλλά δεν εξαρτήθηκε από αυτό η απόφαση που πήρα. Όταν ήρθαμε με τον Άγιαξ να παίξουμε στο Τορίνο, με εντυπωσίασε η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στην Allianz Arena» είπε ο 19χρονος.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Serie A εδώ!

Σχολιάστε

X