Μπατιστούτα, ο «Θεός» της Φλωρεντίας!

Μπατιστούτα, ο «Θεός» της Φλωρεντίας!

Την τελευταία 10ετία, έπειτα από μεγάλη ταλαιπωρία για το βάρος του ονόματός της και τον υποβιβασμό λόγω χρεών στις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας στις αρχές του 2000, η Φιορεντίνα πατάει γερά στα πόδια της και μπορεί να συγκαταλέγεται ξανά στο κλειστό κλαμπ με τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Σταθερή παρουσία στην πρώτη 8άδα τα τελευταία έξι χρόνια, τρεις φορές στην 4άδα και αρκετές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Αυτό που της λείπει όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας… ηγέτης, το όνομα «Θρύλος», ο άνθρωπος που για εκείνον θα φεύγουν σαν… τρελές οι φανέλες με το όνομά του από τους οπαδούς της Φιορεντίνα και όχι μόνο. Ψάχνει έναν, Μπατιστούτα!

Εναν παίκτη σαν εκείνον, μία φυσιογνωμία όπως του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ο οποίος «έλαμψε» με τη φανέλα της ομάδας της Φλωρεντίας για μία 9ετία, από το 1991 μέχρι το 2000. Μπορεί να μην έβαλε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην τροπαιοθήκη της, όμως κατέκτησε ένα Κύπελλο (1995-96), ένα Σούπερ Καπ (1996-97) και την καλύτερη θέση (την 3η) από τότε μέχρι και σήμερα, τη σεζόν 1998-99. Ολα αυτά με… μπροστάρη τον Αργεντινό επιθετικό!

Ολα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος της Φιορεντίνα το 1991, είδε τον –τότε- 22χρονο Γκαμπριέλ με τη φανέλα της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα (ως παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς εκείνο το καλοκαίρι) να εντυπωσιάζει και άμεσα κινήθηκε για την απόκτησή του. Από την πρώτη σεζόν με τη μοβ φανέλα, ο Μπατιστούτα άφησε το… στίγμα του, έδειξε από την πρώτη του σεζόν στην Ιταλία ότι χτίζεται μία μεγάλη καριέρα.

Στην παρθενική του σεζόν στην Serie A σημείωσε 13 γκολ, στη δεύτερη 19 παρότι η Φιορεντίνα υποβιβάστηκε στη Serie B (το 1992-93). Αμεση επάνοδος της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, ως πρωταθλήτρια στη Serie B, με πρώτο σκόρερ ξανά τον Αργεντινό με 19 γκολ, για να φτάσουμε στην τελευταία του (1999-00) και πιο παραγωγική σεζόν, με 29 γκολ στο πρωτάθλημα. Εμφανίσεις που έδωσαν το πράσινο φως για τη μεταγραφή του στη Ρόμα το καλοκαίρι της νέας χιλιετίας.

Από την τελευταία της φορά
Με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, η Φιορεντίνα έχει να θυμάται την καλύτερη θέση στη Serie A από τότε, την 3η τη σεζόν 1998-99, 9 χρόνια μετά τη 2η θέση τη σεζόν 1989-90 και 20 χρόνια από το τελευταίο της πρωτάθλημα (1968-69).

Μπορεί τη σεζόν 1998-99 η «ψαλίδα» να άνοιξε προς τα μέσα του πρωταθλήματος από την πρώτη θέση, όμως η Φιορεντίνα του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και του προπονητή, Τζοβιάνι Τραπατόνι, πραγματοποίησε μία αξιοζήλευτη πορεία που άπαντες τη θυμούνται μέχρι και σήμερα. Τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά και παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Τη χρονιά που ο Αργεντινός σημείωσε 21 γκολ στο πρωτάθλημα, 2ος στον πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα (πίσω από τον Αμορόζο της Ουντινέζε), και 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ακόμη μία σεζόν στη Φλωρεντία, άλλη μία χρονιά ως πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα είναι τα πάντα για τη Φιορεντίνα και γι αυτόν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής του καριέρα την ομάδα της Φλωρεντίας. Εκεί κάθισε τα περισσότερα χρόνια σε ένα σύλλογο, με τις περισσότερες εμφανίσεις (269) και γκολ (168 ενεργητικό). Μία σχέση ιδιαίτερη, ένας δεσμός πρωτόγνωρος, ανάμεσα σε μία ομάδα και ενός… Θεού! Της Φλωρεντίας!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X