Γιουβέντους - Ίντερ: Ντέρμπι τίτλου στο άδειο Allianz Stadium!

Γιουβέντους – Ίντερ: Ντέρμπι τίτλου στο άδειο Allianz Stadium!

Εναρξη: 21:45, 01/03/2020
Γήπεδο: Allianz Stadium, Τορίνο

Derby d’Italia στο άδειο λόγω… κορονοϊού Allianz Stadium, η Γιουβέντους υποδέχεται την Ίντερ και οι δυο τους αναζητούν νίκη αποδείξεων!

Να μείνει στην κορυφή η Γιουβέντους
Σε μια από τις πιο κακές φετινές της βραδιές, η Γιουβέντους ηττήθηκε 1-0 στη Γαλλία από τη Λυών και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League. Oι Μπιανκονέρι δεν έπεισαν με την εικόνα τους, είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο και πλέον πρέπει να δώσουν τα πάντα στον επαναληπτικό. Ο Κριστιάνο δεν ήταν πειστικός και η Γιούβε στερήθηκε το κορυφαίο της επιθετικό όπλο. Στρέφει άμεσα το βλέμμα στο πρωτάθλημα, εκεί όπου υποδέχεται την Ίντερ στο άδειο λόγω… κορονοϊού «Allianz Stadium». Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να διεξαχθούν τα περισσότερα ματς της αγωνιστικής χωρίς κόσμο και η Γιουβέντους… χάνει από τη δύναμή της. Επιστροφή και στην κορυφή της Serie A, παρά το γεγονός πως στο τελευταίο της ματς με τη ΣΠΑΛ δεν έπεισε με την εικόνα της (2-1). Ο Πορτογάλος σταρ σπάει διαδοχικά ρεκόρ, είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της, αντίθετα με την ομάδα που δεν έχει βρει ρυθμό.

Ο Ρονάλντο έβαλε γκολ για ενδέκατο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ παίκτης στην ιστορία της Γιουβέντους. Ο «CR7» ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών στην Serie A, το οποίο κατείχαν ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με την Φιορεντίνα (σεζόν 1994-95) και ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα, πέρυσι με την Σαμπντόρια.

Να μείνει όρθια για τον τίτλο η Ίντερ!

Η Ίντερ πήρε… γεύση άδειου γηπέδου κόντρα στη Λουντογκόρετς, όπου επικράτησε 2-1 σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Ετσι, στη φάση των «16» θα βρεθεί κόντρα στη Χετάφε. Ο κορονοϊός ήταν και η αιτία για την αναβολή του ματς με τη Σαμπντόρια για τη Serie A, με τους «Νερατζούρι» να βρίσκονται στο -6 από την κορυφή και τη «Μεγάλη Κυρία». Στο τελευταίο παιχνίδι της εντός συνόρων ηττήθηκε 2-1 από τη Λάτσιο στο Ολίμπικο, κάνοντας πολλά λάθη στην άμυνα. Ο Κόντε είναι ο μοναδικός που ως κόουτς της Γιούβε είχε κερδίσει δυο φορές σερί στο ντεμπούτο του την Ίντερ, ωστόσο αυτή τη φορά θα επιδιώξει να σταματήσει τον Σάρι να κάνει κάτι ανάλογο. Λουκάκου και Λαουτάρο έχουν 28 γκολ φέτος στη Serie A και θα επιδιώξουν να κάνουν άνω – κάτω την άμυνα της Γιούβε.

Γιουβέντους – Ίντερ, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Γιουβέντους έχασε μόλις ένα από τα 14 τελευταία ματς της Serie A κόντρα στην Ίντερ (Σεπτέμβριος του 2016). Οκτώ νίκες και πέντε ισοπαλίες για τη «Μεγάλη Κυρία».

Το 3-1 του Νοεμβρίου του 2012 παραμένει η μοναδική επιτυχία της Ιντερ σε αυτό το γήπεδο της Γιούβε. Από τότε μετρά τέσσερις νίκες η «Κυρία», δυο ισοπαλίες, ενώ στα τέσσερα πιο πρόσφατα κράτησε την εστία της ανέπαφη.

Η Ιντερ ηττήθηκε 2-1 από τη Λάτσιο στο τελευταίο εκτός έδρας ματς της στη Serie A. Oι Νερατζούρι δεν έχουν καταγράψει δυο εκτός έδρας ήττες στη Serie A από το τέλος της σεζόν 2016-17.

Γιουβέντους και Ίντερ διαθέτουν τις δυο καλύτερες άμυνες στη Serie A, αναφορικά με το πρώτο ημίχρονο (έχουν δεχθεί μόλις οκτώ). Στη νέα χρονιά οι Μπιανκονέρι δεν έχουν δεχθεί τέρμα στο πρώτο 45λεπτο, αντίθετα οι Νερατζούρι έχουν δεχθεί τρία.

Η Γιουβέντους κέρδισε την Ίντερ στο πρώτο ματς με 2-1. Ωστόσο, μόλις ένας τεχνικός της Γιούβε έχει κερδίσει τα δυο πρώτα του ματς πρωταθλήματος με τους Νερατζούρι, ο Αντόνιο Κόντε!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αν σκοράρει θα γίνει ο πρώτος παίκτης στη Serie A που σκοράρει σε 12 διαδοχικά ματς στη σεζόν. Βέβαια, δεν το έχει καταφέρει ο ίδιος σε καμία άλλη ομάδα.

Ο Λουκάκου κάνει μεγάλη σεζόν, είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Νερατζούρι. Με τη Λάτσιο όμως δε σκόραρε και αν δεν τα καταφέρει ούτε με τη Γιούβε θα έχει συμβεί για πρώτη φορά φέτος να μη βρει δίχτυα σε δυο εκτός έδρας σερί. Εχει 12 γκολ εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, πιο παραγωγιγκός στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X