Γιουβέντους - Μίλαν: Ο τελευταίος «άσφαιρος» τελικός!

Γιουβέντους – Μίλαν: Ο τελευταίος «άσφαιρος» τελικός!



 

Το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στην Serie A, αυτό ανάμεσα στην Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο και την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους. Στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνο, στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους γηπεδούχους να ψάχνουν νίκη γοήτρου, αλλά και να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή. Εκεί, που η Γιουβέντους βρίσκεται μόνη πρώτη, όπου απέχει έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση (Ιντερ και Νάπολι με ισοβαθμία).

Ενα ζευγάρι με σπουδαία ιστορία, απίστευτες αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σε εντός και εκτός συνόρων διοργανώσεις. Αποκορύφωμα όλων ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2002-03 στο «Ολντ Τράφορντ» της Αγγλίας. Ο τελευταίος «άσφαιρος» τελικός (0-0 κ.δ. και παράταση), η μοναδική ιταλική κόντρα σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, με τη διαδικασία των πέναλτι να βγάζει νικήτρια τη Μίλαν (3-2 στη διαδικασία των πέναλτι) του Κάρλο Αντσελότι.

Ελάχιστοι θυμούνται…
Ο άνθρωπος θυμάται μόνο τις μεγάλες στιγμές, αυτές που τον εντυπωσίασαν, αυτές που του άφησαν μία σημαντική νότα στη ζωή του. Εκείνος ο τελικός Μίλαν – Γιουβέντους είναι από αυτά τα παιχνίδια που θα πεις «έπαιξαν ποτέ τελικό αυτές οι ομάδες;», απορείς που δεν το θυμάσαι και αν το έζησες! Μία αναμέτρηση που έχει σχολιαστεί από αρκετό κόσμο ως ο πιο… βαρετός τελικός!

Καθαρή ιταλική μονομαχία, με πολλά μαρκαρίσματα, σκληρό παιχνίδι, τις προσεκτικές άμυνες. Και αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραν φωτιά τα… γκολπόστ! Το τελικό 0-0 τα λέει όλα! Ο τελευταίος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τη φωνή του «γκοοοολ» από τα χείλη των οπαδών, αφού έκτοτε σε 15 σερί αναμετρήσεις υπήρξαν τουλάχιστον δύο τέρματα, με σπουδαίες ανατροπές και εντυπωσιακά γκολ.

Το βράδυ της 28ης Μαΐου στο Μάντσεστερ ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι με τους Σερτζίνιο, Νέστα και Σεφτσένκο να ευστοχούν από την άσπρη βούλα και τους Σέεντορφ, Καλάτζε να αστοχούν από πλευράς Μίλαν. Οι Τρεζεγκέ, Ζαλαγέτα και Μοντέλο ήταν η… αρνητική πλευρά των πέναλτι της Γιουβέντους, καθώς αστόχησαν και οι τρεις, με τους Μπιριντέλι και Ντελ Πιέρο να κρατάνε ψηλά τη… σημαία! Όμως, το τελευταίο και εύστοχο πέναλτι του Ουκρανού Σεφτσένκο έχρισε τη Μίλαν πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τί θα έδινες να τους ξαναδείς;
Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο και «ξεφυλλίζοντας» την αναμέτρηση κάθεσαι και κοιτάς με… δέος τις ενδεκάδες των δύο ομάδων. Εχουν περάσει 15 χρόνια από τότε, οι περισσότεροι πρωταγωνιστές του τελικού πλέον άνω των 40, μερικοί έχουν ακουμπήσει τα 50.

Μόλις ένας από εκείνους βρίσκεται στην ενεργό δράση. Σας πάει το μυαλό σας; Ακριβώς, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, υπερασπίστηκε τα δοκάρια της Γιουβέντους, ωστόσο στη διαδικασία των πέναλτι δεν κατάφερε να ανεβάσει τη «Μεγάλη Κυρία» στην κορυφή της Ευρώπης. Στο χορτάρι του «Ολντ Τράφορντ», με τα χρώματα της Μίλαν, ένα μηχανάκι έκοβε… τους πάντες στο κέντρο, ο Τζενάρο Γκατούσο. Πλέον, με το μαύρο του κοστούμι στον πάγκο των «ροσονέρι», ως τεχνικός της Μίλαν.

Οι ενδεκάδες του τελικού
Γιουβέντους (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν – Τουράμ, Φερράρα, Τούντορ (42’ Μπιριντέλι), Μοντέρο – Καμορανέζι (46’ Κόντε), Τακινάρντι, Ντάβιτς (65’ Ζαλαγέτα), Ζαμπρότα – Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο
Πάγκος: Κιμέντι, Πεσότο, Λουλιάνο, Ντι Βάιο

Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι): Ντίντα – Κοστακούρτα (66’ Ρόκε Ζούνιορ), Νέστα, Μαλντίνι, Καλάτζε – Γκατούζο, Πίρλο (71’ Σερζίνιο), Σέεντορφ – Ρούι Κόστα (87’ Αμπροσίνι), Σεφτσένκο, Ιντζάγκι
Πάγκος: Αμπιάτι, Λάουρσεν, Μπρόκι, Ριβάλντο

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 



Σχολιάστε

X