Serie A: Restart με... τρεις μονομάχους τίτλου!

Serie A: Restart με… τρεις μονομάχους τίτλου!

Είστε έτοιμοι για περισσότερο Ζλάταν; Ή Κριστιάνο Ρονάλντο; Η Ιταλία επέστρεψε, μας έβαλε στο κλίμα με το Coppa Italia, το κύπελλο πήγε… εκεί στο Νότο και πλέον ήρθε η ώρα της Serie A.

Ουσιαστικά το ένα τρίτο της σεζόν, που θα περιλαμβάνει και ντέρμπι σε Τορίνο, Λομβαρδία και Γένοβα θα πρέπει να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η Serie A επιστρέφει το Σάββατο, 20 Ιουνίου και τρεις ομάδες θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για την κούπα! Γιούβε, Λάτσιο ή Ίντερ θα κατακτήσουν τον τίτλο;

H Γιουβέντους είναι στην πρώτη θέση με έναν βαθμό διαφορά από την 2η Λάτσιο (63 έναντι 62) και την 3η Ίντερ να είναι στους 54 πόντους, αλλά με ματς λιγότερο. Μία… κούρσα για τρεις που δεν είθισται στην Serie A και την οποία βλέπαμε στην δεκαετία του 1970. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από το 2002 κι έπειτα…

Η τελευταία φορά, λοιπόν, που αυτές οι τρεις ομάδες ήταν στην κορυφή σε αυτό το σημείο της σεζόν ήταν το 1997-98. Τότε, όμως, οι διαφορές δεν ήταν τόσο μικρές, κάτι που δείχνει ότι τα πάντα φέτος θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η Γιουβέντους βρισκόταν στην κορυφή με 51 βαθμούς, η Ίντερ στη 2η θέση με 47 και η Λάτσιο στην 3η με 45.

Η Γιουβέντους είναι ανέτοιμη και το γεγονός αυτό απεικονίστηκε με ξεκάθαρο τρόπο στο Κύπελλο Ιταλίας. Πέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Μίλαν κι έχασε στον τελικό από τη Νάπολι. Ο Μαουρίτσιο Σάρι είχε οδηγήσει την Σανσοβίνο σε υψηλό επίπεδο στη Serie D, αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Έχοντας χάσει το Σούπερ Καπ με τη Λάτσιο, αλλά και το Coppa Italia έχει μία ακόμα ευκαιρία ως τεχνικός της Γιουβέντους για ένα τρόπαιο. Η Γιούβε μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, όμως το 59% κρίνεται πολύ λίγο για τη φιλοσοφία του Σάρι.

Η τελευταία του ομάδα που είχε τόσο χαμηλό ποσοστό ήταν η Έμπολι τη σεζόν 2014-15… Χρειάζεται πολύ χρόνος ακόμα για να δούμε το «Sarrismo». «Αν πρέπει να ανησυχούμε από τώρα για τη βαθμολογία, τότε χρειαζόμαστε ψυχολόγο», έλεγε ο Ιταλός τεχνικός. Λίγες ώρες μετά την απώλεια του κυπέλλου, η κριτική μεγάλωσε…

Ακόμα και η Ίντερ έχει τις πιθανότητές της. Ουσιαστικά η διαφορά της με τη Γιουβέντους είναι τα αποτελέσματα των ντέρμπι. Ας μην ξεγράφουμε λοιπόν ακόμα τον Κόντε. Οι ομάδες του στη Γιουβέντους έκαναν δυνατές χρονιές χάνοντας μόνο 15 από τους 117 πόντους των τελευταίων 13 αγώνων. Η πορεία του σε Γιουβέντους και Τσέλσι δείχνει τις σκληροτράχηλες ομάδες του και ότι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα σερί.

Η μάχη για την κούπα της Serie A

Η Ίντερ θα έχει και τα ματς με Αταλάντα και Ρόμα, όμως ως σύνολο έχει την πιο καλή εκτός έδρας επίδοση ενώ στα τελευταία της ματς θα παίξει με πέντε ομάδες των τελευταίων θέσεων. Η διακοπή έδωσε την δυνατότητα σε παίκτες όπως οι Λουκάκου και Μαρτίνες να πάρουν ανάσες και να ανακάμψουν οι Σένσι και Αλέξις Σάντσες. Ο Κόντε έχει επιλογές και εάν ο Έρικσεν κάνει αυτά που μπορεί ίσως η Ίντερ βαδίσει στα χνάρια της Μίλαν το 1999 και της Γιουβέντους το 2002.

Η Λάτσιο είχε το momentum, αλλά η διακοπή της χάλασε τα σχέδια. Εξαιρετική ομάδα με την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας, τον πρώτο στις ασίστ, Λουίς Αλμπέρτο και τον πρώτο σκόρερ, Τσίρο Ιμόμπιλε. Οι Λατσιάλι είναι αήττητοι σε 21 ματς στο πρωτάθλημα, το καλύτερο σερί στα Top 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έχουν τις δυνατότητες να πάρουν το Scudetto για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες, άλλωστε έχουν τον τρόπο να κερδίζει τη Μεγάλη Κυρία.

Μία ομάδα που πήρε μεγάλη ώθηση από τις νίκες της με Γιουβέντους. Μία στο πρωτάθλημα και μία στο Σούπερ Καπ, το τρίτο τρόπαιο της ομάδας με τον Σιμόνε Ιντζάγκι στον πάγκο. Η ωριμότητα της Λάτσιο φάνηκε και στη νίκη με την Ίντερ τον Φλεβάρη ενώ είναι μία ομάδα με αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται σχεδόν 4 χρόνια μαζί.

Η Serie A βέβαια θα πρέπει να έχει τελειώσει ως τις 2 Αυγούστου. Τα 7 από τα 12 τελευταία ματς της Λάτσιο θα είναι εκτός και πρόκειται για… δύσκολες μάχες!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X