Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης: «Τελικός», ιδίως για τους βυσσινί

Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης: «Τελικός», ιδίως για τους βυσσινί

Έναρξη: 19:30, 30/03/2019
Γήπεδο: AEL FC Arena (16.118)

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Σούπερ Λιγκ, η Λάρισα φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης για τη μάχη της παραμονής. Αμφότερες βρίσκονται στην ισοβαθμία με 27 πόντους, έχοντας από κάτω τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 23 και στα μπαράζ των πλέι άουτ.

Ο νικητής θα πάρει τεράστιο πλεονέκτημα ενόψει συνέχειας, κυρίως από πλευράς γηπεδούχων. Στα εναπομείναντα παιχνίδια αντιμετωπίζουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Με πιο βατούς, θεωρητικά, αντιπάλους η ομάδα της Τρίπολης, αφού οι 3 από τους 4 βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.

Με την…αύρα της έδρας η Λάρισα
Πολύτιμος ο βαθμός στα Γιάννενα (0-0), καθώς άντεξε και με το παραπάνω στην πίεση που της ασκήθηκε. Η Λάρισα πλέον παίζει καθαρά για τα αποτελέσματα, παρά για την εμφάνιση και την εικόνα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή Τζιανλούκα Φέστα.

Στο γήπεδό της μάλιστα έχει τις λιγότερες ήττες, συγκριτικά με τις ομάδες που βρίσκονται από την 9η θέση και κάτω. Μόλις 3 σε 12 ματς, με πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Τρίτο σερί παιχνίδι που κρατάει το μηδέν στην άμυνα, στα δύο εξ αυτών βέβαια δεν υπήρξαν τέρματα. Πολύτιμη και η επιστροφή του αμυντικού χαφ Φατιόν (21/3) που θα «δέσει» περισσότερο τα μετόπισθεν. Επιθετικά, έχει να αντιμετωπίσει την απώλεια του φορ Νούνιτς (18/6), ο οποίος είναι τιμωρημένος.

«Δύσκολος» στα γκολ ο Αστέρας
Για δεύτερο σερί παιχνίδι έμεινε στο 0-0, αυτή τη φορά με τη Λαμία στην Τρίπολη. Ο Αστέρας πλέον δεν κινδυνεύει τόσο πολύ για υποβιβασμό, ελέω του προγράμματός του, όμως με τέτοια επιθετική δυστοκία θα πρέπει να ανησυχεί.

Στα 8 από τα 11 ματς μέσα στο 2019 δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Μακριά από την έδρα του, μάλιστα, μόλις μία φορά σε πέντε εξόδους. Από εκεί που είχε 3 ισοπαλίες σε 23 αναμετρήσεις, τώρα έχει 3 στις τελευταίες 4.

Δείγμα του πόσο μεθοδευμένα και προσεγμένα παίζει πλέον η ομάδα, ενώ παίζει ρόλο και το άγχος που έχουν οι παίκτες, όπως δήλωσε στο τελευταίο ματς ο Γιώργος Παράσχος. Αυτοί είναι και οι λόγοι που δεν παίρνει πολλά ρίσκα ο Αστέρας σε επίθεση και άμυνα. Πιθανότατα να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, μέχρι να εξασφαλίσει οριστικά την παραμονή.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τους «16» του φετινού κυπέλλου. Τελικό σκορ στη Λάρισα 3-2, ενώ στην Τρίπολη ο Αστέρας έκανε την ανατροπή επικρατώντας με 5-3.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη SuperLeague με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X