Ο Τεννές, ο Απόλλων Σμύρνης και το ρεκόρ!

Ο Τεννές, ο Απόλλων Σμύρνης και το ρεκόρ!

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι αλλαγές προπονητών στις ελληνικές ομάδες, πολλές φορές παραπάνω από μία φορά μέσα στη σεζόν, άλλες και δύο, αλλά και περιπτώσεις –όπως αυτή του Απόλλωνα Σμύρνης φέτος- που αλλάζουν για τέταρτη φορά τεχνικό. Και δεν είναι μέσα σε μία ολόκληρη χρονιά, αλλά πριν έρθουν τα Χριστούγεννα, στη συμπλήρωση 5 μηνών στη σεζόν.

Ο Μπάμπης Τεννές στις 27 Νοεμβρίου ανέλαβε και επίσημα τον Απόλλωνα Σμύρνης, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Μαντζουράκη. Ο 65χρονος τεχνικός θα καθίσει στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για πέμπτη φορά στην προπονητική του καριέρα, μετά τις σεζόν 1996-97, 1998-99, 2013-14 και 2015-16.

Ηταν Ιούνιος του 1996, όταν Αθηναϊκός και Απόλλων έκαναν… ανταλλαγή προπονητών, με τον Γιάννη Παθιακάκη να πηγαίνει στον Βύρωνα και στον Αθηναϊκό, ενώ ο Μπάμπης Τεννές έπειτα από ενάμισι χρόνο καλής παρουσίας εκεί, πήγαινε στη Ριζούπολη. Τότε, ο Ελληνας τεχνικός παρέμεινε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1997 στον Απόλλωνα. Η δεύτερη θητεία ήταν τη σεζόν 1998-99, με την τρίτη να είναι η πιο… σύντομη: ακριβώς έναν μήνα! Στις 11 Οκτωβρίου του 2013 πήρε τα κλειδιά από τον Αλέκο Βοσνιάδη και στις 11 Νοεμβρίου απολύθηκε, για να αναλάβει ο Λόρι Σάντσες. Διετέλεσε προπονητής και τη σεζόν 2015-16, στην τελευταία παρουσία του εκεί.

Πολλά ρεκόρ δημιουργεί η συνεργασία του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Μπάμπη Τεννέ, ενώ υπάρχουν και άλλα ακόμη στο… χρονοντούλαπο της Α’ Εθνικής και στην πορεία, Σούπερ Λιγκ. Η πρόσληψή του Ελληνα τεχνικού γίνεται 22 χρόνια και πέντε μήνες μετά την πρώτη τους συνεργασία. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ξεπέρασε τον Αλέφαντο
Συνεχίζοντας την ιστορική… αναδρομή και παρουσιάζοντας τα ρεκόρ, μένουμε στην κατηγορία της πρώτης με της τελευταίας συνεργασίας του Μπάμπη Τεννέ στον αθηναϊκό σύλλογο. Η πρόσφατη πρόσληψη πραγματοποιήθηκε 22 χρόνια και πέντε μήνες μετά την πρώτη, γεγονός που δεν είχε ξανασυμβεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποια ήταν η προηγούμενη συνεργασία που, πλέον, δεν βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας;

Απόλλων Σμύρνης και Μπάμπης Τεννές κατέρριψαν το ρεκόρ που κατείχε ο Νίκος Αλέφαντος με τον Ολυμπιακό. Στις 30 Νοεμβρίου του 1983, ο –τότε- 44χρονος Νίκος Αλέφαντος ανέλαβε τους Πειραιώτες και για τελευταία φορά στις 19 Μαρτίου 2004, όταν και ολοκληρώθηκε το σερί των 7 τίτλων επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη. Η πρώτη από την τελευταία πρόσληψη απείχαν 21 χρόνια και τέσσερις μήνες.

Δεν είναι η μόνη επιστροφή
Σίγουρα, η επιστροφή του Μπάμπη Τεννέ δεν είναι η πρώτη στα χρονικά και ειδικά με τη συχνότητα του 65χρονου τεχνικού. Δεν μιλάμε για δεύτερη επιστροφή ή για τρίτη, αλλά για πέμπτη!

Υπάρχουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις, με Νταν Γεωργιάδη και Πάνο Μάρκοβιτς στον Πανιώνιο, Γιάννη Μαντζουράκη στην Ξάνθη, Βασίλη Δανιήλ στον Παναθηναϊκό, Λεμονή και Αλέφαντο στον Ολυμπιακό, Καραπατή στον Ηρακλή, Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ, Αγγελο Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ και πολλά ακόμη ονόματα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X