Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μαρτίνς και Δώνης στα ντέρμπι!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μαρτίνς και Δώνης στα ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς στα ντέρμπι

Πέδρο Μαρτίνς, ο… MVP του φετινού Ολυμπιακού! Τα γκολ του Ελ Αραρμπί και οι ασίστ του Βαλμπουενά έδωσαν στους Πειραιώτες ώθηση, αλλά η στρατηγική του Πορτογάλου εκτόξευσε την ομάδα του. Στις 9 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς συμπλήρωνε ένα χρόνο αήττητος, ενώ στο Λονδίνο πέτυχε την 8η ευρωπαϊκή του πρόκριση. Ο κόουτς του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά και η διοίκηση τον αντάμειψε με ένα νέο συμβόλαιο!

Την τελευταία φορά που ηττήθηκε στη Super League το ημερολόγιο έγραφε 10 Φεβρουαρίου του 2019 και ο Ολυμπιακός γνώριζε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 3-1. Από τότε, οι Πειραιώτες έχουν 32 νίκες και έξι ισοπαλίες, είναι μια ανάσα από τον τίτλο και απομένουν οκτώ στροφές για να πετύχουν κάτι εντυπωσιακό! Επόμενο εμπόδιο στον δρόμο για τον τίτλο και το αήττητο ο Παναθηναϊκός! Τι κάνει όμως ο Πέδρο Μαρτίνς στα ντέρμπι;

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανταποκρίθηκε ιδανικά σε κάθε τακτική κίνηση του Αμπέλ Φερέιρα και ο Ολυμπιακός υπηρέτησε με άνεση το πλάνο της στρατηγικής του προπονητή του: αμύνθηκε με βάθος, γέμισε τον χώρο στον κεντρικό άξονα προκειμένου να μην αφήσει χώρους για να επιτεθεί από εκεί ο ΠΑΟΚ και άφησε τον αντίπαλό του να προσπαθεί μάταια με αυτό το μονοδιάστατο παιχνίδι να τον αποσυντονίσει. Δυο σερί νίκες στην Τούμπα και ο Πορτογάλος έστειλε τους Πειραιώτες αγκαλιά με τον τίτλο!

Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός πέρσι είχε μαζέψει σε 6 ματς 8 βαθμούς! Ισόπαλος 1-1 εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Σισέ στις καθυστερήσεις, αλλά και νικητής (0-3 έπειτα από διακοπή) στο ΟΑΚΑ. Μεγάλη νίκη 4-1 επί της ΑΕΚ, αλλά και ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και ήττα 3-1 στην Τούμπα.

Φέτος, ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερις βαθμούς στα ματς με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια (1-1,1-0), ενώ νίκησε και στην Τούμπα (1-0) για τα πλέι οφ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό επικράτησε 1-0 εντός έδρας, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο ΟΑΚΑ. Κόντρα στην Ενωση, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στο ΟΑΚΑ, ενώ στον Πειραιά με γκολ των Σεμέντο, Καμαρά επικράτησε 2-0. Ετσι, συγκέντρωσε 15 βαθμούς, σε επτά παιχνίδια, αποτελέσματα που τον κράτησαν στην κορυφή της Super League!

O Παναθηναϊκός του Δώνη στα ντέρμπι!

Βίοι αντίθετοι για Πέδρο Μαρτίνς και Γιώργο Δώνη, μιας και ο Ελληνας τεχνικός θα αποχωρήσει από τον πάγκο του Παναθηναϊκού αμέσως μετά το τέλος των Play off. Μπορεί οι «πράσινοι» να εξασφάλισαν την παρουσία τους στα Play off, ωστόσο οι δρόμοι του Τριφυλλιού με τον Ελληνα τεχνικό θα χωρίσουν. «Είναι πολύ σημαντικό να έχει μια συνέχεια η ομάδα μετά από ένα έργο με πολλές δυσκολίες και προσπάθεια αυτά τα δύο χρόνια» τονίζει ο ίδιος. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τελειώσει τη χρονιά με καλές εμφανίσεις, δεν έχασε στα ντέρμπι των Play off, όμως δεν πήρε και τρίποντο. Πειστική εικόνα απέναντι στην Ένωση, κακός, αλλά τυχερός με τον ΠΑΟΚ.

Το Τριφύλλι θέλει νίκη και για ψυχολογικούς λόγους, αφού στα 19 τελευταία ντέρμπι του μετρά μόλις δυο νίκες, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Ωστόσο, με τον Γιώργο Δώνη, ο Παναθηναϊκός έχει παίξει σε 14 ντέρμπι την τελευταία διετία, έχοντας αυτές τις δυο νίκες. Βελτιωμένη η εικόνα του σε σχέση με πέρσι, όπου ηττήθηκε δυο φορές από τον ΠΑΟΚ (0-2, 0-2), αναδείχθηκε ισόπαλος δυο φορές με την ΑΕΚ (0-0, 0-0), ενώ με τον Ολυμπιακό είχε μια ισοπαλία εκτός έδρας (1-1) και μια ήττα εντός (3-0 διακοπή αγώνα).

Φέτος, η εικόνα είναι καλύτερη, δυο νίκες εντός με ΠΑΟΚ (2-0) και ΑΕΚ (3-2), τέσσερις ισοπαλίες, με ΠΑΟΚ εκτός (2-2) και στο ΟΑΚΑ για τα Play off (0-0), με Ολυμπιακό εντός (1-1), αλλά και με ΑΕΚ (1-1) εκτός για τα Play off. Hττήθηκε από Ολυμπιακό και ΑΕΚ με το ίδιο σκορ, 1-0.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X