Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Συνεχίζει την… αναρρίχηση!

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Συνεχίζει την… αναρρίχηση!

Εναρξη: 19:30, 03/12/2018
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης (33.334)

Μετά την γκέλα του Ατρομήτου στη «Ριζούπολη» το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (1-1), ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία με τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (03/12) στο κλείσιμο της 12ης αγωνιστικής να σκαρφαλώσει στη 2η θέση σε περίπτωση νίκης.

Αμφότερες προέρχονται από νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου (2-1), όπου μία μέρα πριν ο Παναιτωλικός ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο της πρωταθλήτριας ΑΕΚ (2-1). Οι «ερυθρόλευκοι» μεσοβδόμαδα έπιασαν καλή απόδοση στο «Μπενίτο Βαγιαμαρίν» στο παιχνίδι με την Μπέτις, όμως ηττήθηκαν 1-0 για την 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Για το 9 στα 9
Οι ήττες από ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, οι ισοπαλίες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και το πολύ καλό ξεκίνημα του Ατρομήτου και του Αρη στη σεζόν, βρήκαν τον Ολυμπιακό κάποια στιγμή και εκτός 5άδας του βαθμολογικού πίνακα. Οι τελευταίες νίκες του, με την πιο πρόσφατη στο Περιστέρι κόντρα στον αήττητο –μέχρι το πέρασμά του- Ατρόμητο (με 2-1), τον έβαλε ξανά γερά στο κόλπο της πρωτιάς.

Το βράδυ της Δευτέρας (19:30), φιλοξενεί τον επικίνδυνο Παναιτωλικό, όπου με νίκη περνάει στη δεύτερη θέση. Αυτό που φοβάται στο παιχνίδι είναι ο κακός του εαυτός και τίποτα άλλο, ερχόμενος ωστόσο από θετικές εμφανίσεις τόσο στη Σούπερ Λιγκ (κόντρα στον Ατρόμητο), όσο και στην Ευρώπη μεσοβδόμαδα (με την Μπέτις παρά την ήττα 1-0). Κόντρα στον Παναιτωλικό εντός έδρας έχει κάνει το απόλυτο νικών με 8 στα 8.

Απόψε, ο Πέδρο Μαρτίνς, μετράει επιστροφές με πιο σημαντική αυτή του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Ακόμα μία βαθιά ανάσα για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι η κατάσταση του Γκερέρο, όπου ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, πατάει καλά και αναμένεται να πάρει 90λεπτο.

Η ώθηση και η… κατάρα!
Οκτώ φορές έχει αντιμετωπίσει ο Παναιτωλικός εκτός Αγρινίου τον Ολυμπιακό, μέτρησε ισάριθμες ήττες, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται και μπροστά στο κοινό του, αφού σε 16 συνολικά αναμετρήσεις (στις δύο έδρες) δεν έφτασε ποτέ σε νίκη (3 ισοπαλίες, 13 ήττες)! Μία κατάρα που συνεχίζεται και δεν ξέρει κανείς πότε θα μπει ένα στοπ.

Ο Τραϊανός Δέλλας είδε τους παίκτες του την προηγούμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο να πιάσουν σπουδαία απόδοση και να φτάσουν σε πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 2-1. Κάλλιστα μπορούσαν να διευρύνουν τη νίκη τους, σπαταλώντας ευκαιρίες. Εκτός Αγρινίου δεν είναι τόσο παραγωγικός, όσο στο Αγρίνιο, ούτε παρουσιάζει το ίδιο… μέταλλο, όπως μπροστά στον κόσμο του. Στα δύο τελευταία εκτός ηττήθηκε εύκολα 3-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αλλά και από τον ΠΑΟΚ (2-1) στη Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό σκέλος, επιστρέφει ο βασικός στόπερ Μαλής, που έλειψε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ δεν ταλαιπωρείται με νέες απώλειες και οι μοναδικές που βρίσκονται στο μπλοκάκι του νεαρού τεχνικού, λείπουν καιρό.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: 4-0 (Σούπερ Λιγκ 2017-18)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: 4-1 (Σούπερ Λιγκ 2016-17)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: 1-0 (Σούπερ Λιγκ 2015-16)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: 2-0 (Σούπερ Λιγκ 2014-15)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: 2-1 (Σούπερ Λιγκ 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X