Μεταγραφές Παναθηναϊκού: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

Μεταγραφές Παναθηναϊκού: Οι 5 κορυφαίες του Ιανουαρίου!

O Παναθηναϊκός κατάφερε να σπάσει τον… κανόνα κι έχει κάνει κάποιες από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του στα μέσα της σεζόν.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ολλανδού μέσου Γιασίν Αγιούμπ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 χρόνων». Ηταν η τρίτη φετινή κίνηση των «Πράσινων» μετά τους Νάγκι, Ανουάρ και ο Παναθηναϊκός είναι, με διαφορά, η πιο ενεργή ομάδα, μέχρι στιγμής, στο μεταγραφικό παζάρι. Πάμε να δούμε τις πέντε καλύτερες χειμερινές μεταγραφές των «πρασίνων» από το 2000 κι έπειτα…

Εζεκιέλ Γκονζάλες: Η έλευση του στην Παιανία σηματοδότησε την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους τη σεζόν 2003-2004, έπειτα από μια άσχημη επταετία. Ο Αργεντινός πρόσθεσε ποιότητα και φαντασία, έγινε ηγέτης στην ομάδα του Γιτζάκ Σουμ και βρέθηκε στα χείλη των οπαδών του Παναθηναικού! Ηρθε στις 31 Ιανουαρίου του 2004 και πήρε αμέσως τίτλο! Οι επόμενες σεζόν δεν ήταν εξίσου παραγωγικές σε τίτλους, παρότι ο ίδιος χάρισε εξαιρετικές στιγμές. Μετά το σοβαρό τραυματισμό του την 1η Ιουλίου του 2006 δεν επανήρθε ποτέ και το καλοκαίρι του 2008 αποχαιρέτησε τους πράσινους, Με το «Τριφύλλι» αγωνίστηκε σε 72 ματς και σκόραρε 14 φορές.

Εμάνουελ Ολισαντέμπε: Στις αρχές της νέας χιλιετίας ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πραγματοποιήσει μόλις μία μεταγραφή. Τον 21χρονο Γερμανό επιθετικό Μάρκο Βίλα. Τον χειμώνα του 2001, οι «πράσινοι» πραγματοποιούν τρεις μεταγραφές. Αποκτούν τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τον Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο Πολωνός είναι… «μηχανή» του γκολ, έχοντας τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ το 2004 και γίνεται ο αγαπημένος της «πράσινης» εξέδρας. Μόλις 1,5 χρόνο μετά την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολισαντέμπε με το λαβωμένο γόνατο το οποίο δεν θεραπεύεται πλήρως, γίνεται παρελθόν από την ομάδα με κόουτς τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Σε 74 συμμετοχές με τα πράσινα, πέτυχε 24 γκολ, εκ των οποίων αρκετά ήταν αρκετά κρίσιμα.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Το χειμώνα του 2001, επί των ημερών του Αγγελου Αναστασιάδη, οι «πράσινοι» πραγματοποιούν τρεις μεταγραφές, τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη και τον Ντέρεκ Μπόατενγκ. Τα γκολ του Πολωνού έφεραν τίτλο, το ταλέντο του Σεϊταρίδη πολλά εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας. Υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, σημείωσε το πρώτο του τέρμα στις ευρωπαϊκές συλλογικές διοργανώσεις (στις 7 Μαρτίου 2001) εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ αναδείχθηκε και καλύτερος νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής, βραβείο που μοιράστηκε με τους Παντελή Καφέ και Άγγελο Χαριστέα. Στο “τριφύλλι” παρέμεινε συνολικά τρεις περιόδους, με την τελευταία (2003-04), να είναι και η πλέον επιτυχημένη, καθώς υπήρξε βασικό στέλεχος της αθηναϊκής ομάδας στην κατάκτηση του νταμπλ.

Ροντρίγκο Μολέντο: Ένας από τους καλύτερους σέντερ μπακ που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά και από τα ελληνικά γήπεδα. Ο Βραζιλιάνος στόπερ ήρθε τον χειμώνα του 2016 και έγινε ηγέτης της πράσινης άμυνας. Σκόραρε 6 φορές σε 65 συμμετοχές και τον χειμώνα του 2018 ουσιαστικά… χαρίστηκε έναντι 200.000 ευρώ στην Ιντερνασιονάλ. Ο Μολέντο έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις έδεσε τους «πράσινους» και μπήκε στο μάτι ακόμα και της Ντόρτμουντ. Συγκαταλέγεται στις καλύτερες χειμερινές μεταγραφές του «τριφυλλιού».

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Αποκτήθηκε από την Στουτγκάρδη επί Αντρέα Στραματσόνι, το 2016, ως τρίτη λύση, όμως λίγο πριν την απόλυση του Ιταλού είχε γίνει βασικός. Ο «Στράμα» αποχώρησε από το Τριφύλλι, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ πήρε γάντια βασικού, έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και η φήμη εξαπλώθηκε εκτός συνόρων. Έπαιξε 63 φορές με τον Παναθηναϊκό (έχοντας 34 clean sheets) και παραχωρήθηκε στη Μπενφίκα έναντι 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Oι χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού την τελευταία 10ετία

2010-11: Στέφανος Κοτσόλης  (Ομόνοια)

2011-12:

2012-13: Θανάσης Ντίνας (Παναχαϊκή), Γιοχέι Καζιγιάμα (Τόκιο), Χόκιν Εσπάρθα (Ουέσκα), Λουτσιάνο Φιγκερόα (Έμελεκ), Νίκι Κάιπερ (Τβέντε), Παναγιώτης Σπυρόπουλος (Πανιώνιος)

2013-14: Μλάντεν Πέτριτς (Γουέστ Χαμ)

2014-15: Στάθης Ταυλαρίδης (Ατρόμητος), Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ), Σωτήρης Νίνης (Πάρμα)

2015-16: Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ολυμπιακός), Τζιαντομένικο Μέστο (Νάπολι)

2016-17: Δημήτρης Κουρμπέλης (Αστέρας Τρίπολης), Γκιγιέρμο Μολίνς (Μπεϊζίνγκ), Βίκτωρας Κλωναρίδης (Λανς), Χρήστος Δώνης (ΠΑΣ Γιάννινα)

2017-18: Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος), Γιάννης Μυστακίδης (ΠΑΟΚ), Εργκους Κάτσε (ΠΑΟΚ)

2018-19: Παναγιώτης Αρμενάκας (Ουντινέζε)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X