Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 μεγαλύτερα ντέρμπι στην έδρα των «πρασίνων» (Poll)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα 10 μεγαλύτερα ντέρμπι στην έδρα των «πρασίνων» (Poll)

Ωρα για ντέρμπι, ώρα για ραντεβού «αιωνίων»! Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο σε ένα ματς αποδείξεων, αφού ο νικητής θα πάρει τα πάνω του ενόψει του δύσκολου μαραθωνίου που ακολουθεί. Οι αναμετρήσεις τους τραβούν τα βλέμματα όλων, αφού το πάθος και η ένταση περισσεύουν… Δέκα αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία…

14/10/1989 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2

Ενα από τα συναρπαστικότερα ντέρμπι «αιώνιων» που έχουν διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν για την 5η αγωνιστική μπροστά σε 50.000 οπαδούς, με Σαραβάκο, Ντέταρι να κλέβουν από τη λάμψη, αν και ο ηγέτης του Παναθηναϊκού πήρε τον τίτλο του μοιραίου χάνοντας και πέναλτι. Ο Ολυμπιακός απέκτησε το προβάδισμα με το γκολ του Μαγυάρου από την άσπρη βούλα.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά το σουτ του Σαραβάκου σταμάτησε δοκάρι. Ιδια κατάληξη και το σουτ του Τσιαντάκη. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 57′ ήρθε η ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Αντωνίου. Ο Σαραβάκος το πήρε πάνω του και με υπέροχη ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Αλεξίου, όμως η εκτέλεση ήταν τραγική. O Σαββίδης έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με πλασέ στο 78′, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαμαράς από κακή αντίδραση του Παχατουρίδη έφερε το ματς στα ίσα.

26/01/1992 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0

Πράσινη αποθέωση σε μια μεγάλη παράσταση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Στις 26 Ιανουαρίου του 1992 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες του κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη στην «μάχη» που έδιναν σε εκείνο το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μαραγκός άνοιξε το σκορ, ο Σαραβάκος με υπερπροσπάθεια σημείωσε το 2-0 και ο Βαζέχα με απίθανο τελείωμα νίκησε τον Κοψαχείλη. Ο Δανιήλ νίκησε κατά κράτος τον Μπλαχίν και ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μια σπουδαία νίκη. Nα σημειωθούν περισσότερα από δυο γκολ προσφέρεται στο 2.20. 

 

05/12/1998 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-4

Αυτό το ντέρμπι του 1998 στο καυτό ΟΑΚΑ είχε την υπογραφή του Βασίλη Καραπιάλη! Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί, αλλά ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει. Σούπερ ξεκίνημα του «τριφυλλιού», που προηγήθηκε με γκολ του Κωνσταντινίδη στο 29’ (μετά από φοβερή κίνηση του Λυμπερόπουλου), για να διπλασιάσει τα τέρματα ο Βαζέχα τρία λεπτά αργότερα. Αποθέωση από τη μια, κατήφεια από την άλλη. Όμως στα ντέρμπι «αιωνίων» τίποτα δεν έχει κριθεί πριν το τελευταίο σφύριγμα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και μπήκε στο κόλπο με το αυτογκόλ του Αλεξόπουλου.

Ο Καραπιάλης συνεχίζοντας το μεγάλο του παιχνίδι έφερε το ματς στα ίσα με καταπληκτική κίνηση στο 52’. Ο Μπασινάς με την αποβολή του κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό. Ο Ανατολάκης έπειτα από στημένο του Τζόρτζεβιτς βάζει μπροστά τον Ολυμπιακό. Λίγο πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός πιέζει έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Κωνσταντινίδης ζητά φάουλ, οι γηπεδούχοι… παγώνουν και στην αντεπίθεση ο ελεύθερος Καραπιάλης με τρομερή λόμπα πάνω από τον Βάντσικ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Build A Bet* στη Σούπερ Λιγκ

21/11/1999 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0

Η χρονιά ήταν μια αδυσώπητη μάχη ανάμεσα στους δυο «αιώνιους», η οποία και κρίθηκε στις τελευταίες στροφές. Στο πρώτο ραντεβού της σεζόν, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, ήταν ο μεγάλος νικητής με 2-0, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κι έχοντας κορυφαίο τον Πέρσι Ολιβάρες. Ο Περουβιανός είχε πάρει μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ, άρχισε δυνατά το πρωτάθλημα και στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Οι Πειραιώτες που είχαν 7 νίκες σε ισάριθμα ματς δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και το γκολ του Βαζέχα σφράγισε μια μεγάλη νίκη των «πράσινων». Παράλληλα, με αυτήν τη νίκη ο Παναθηναϊκός έσπαγε μια κακή παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού είχε να τον κερδίσει από τις 28/4/1996! Στο 1.88 να σκοράρει το πρώτο γκολ του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός. 

 

12/01/2003 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2

Αρχές της δεκαετίας του 2000, η πιο έντονη περίοδος στην ιστορία των ντέρμπι «αιωνίων». Στις 12 Ιανουαρίου του 2003, στη Λεωφόρο, έγινε ένα από τα ωραιότερα ματς. Πάθος, δύναμη, γκολ, ανατροπές και σασπένς, με το «τριφύλλι» να βγαίνει κερδισμένο από τη μάχη. Μάλιστα, αυτό που χαρακτήρισε το ντέρμπι ήταν πως και τα πέντε γκολ σημειώθηκαν από παίκτες του Παναθηναϊκού (3-2). Οι Χένρικσεν και Κυργιάκος παραβίασαν δύο φορές την εστία του τότε «πράσινου» Νικοπολίδη, αλλά οι Ολισαντέμπε και Μπασινάς ισοφάρισαν αντίστοιχες φορές, με τον Κόλκα να διαμορφώνει το τελικό 3-2 υπέρ του «τριφυλλιού».

18/04/2004 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2

Πέρασε στην ιστορία ως το ντέρμπι του… Δούρου εξαιτίας των πολλών παραπόνων του Νίκου Αλέφαντου. Το 2-2 της Λεωφόρου τη σεζόν 2003-4 ήταν ένα από τα συναρπαστικότερα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τέσσερα γκολ, αποβολή, πάθος, διακύμανση του σκορ, ευκαιρίες, αλλά και… φωνές. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπασινά, όμως, Στολτίδης και Τζόρτζεβιτς γύρισαν το ματς για τον Ολυμπιακό. Ο Τζιοβάνι αποβλήθηκε και την τελευταία λέξη την είπε ο Γιάννης Γκούμας που ισοφάρισε σε 2-2 στο 81′! Το τελικό 2-2 διατήρησε στην κορυφή την ομάδα του Γιτζάκ Σουμ, στο +2 από τους «ερυθρολεύκους», αποτέλεσμα ικανό να δώσει το πρώτο πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό έπειτα από οκτώ χρόνια.

 30/10/2010 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1

Ένα καυτό ΟΑΚΑ, ένα μεγάλο ντέρμπι κι ένας απόλυτος πρωταγωνιστής, ο Τζιμπρίλ Σισέ. Στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 2010-2011, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο και οι «πράσινοι» περιμένουν πολλά από το μεγάλο τους αστέρι. Oι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά, πήραν τον έλεγχο και στο 37ο λεπτό ο Κέβιν Μιραλάς άδειασε τον Μπουμσόνγκ, ντρίμπλαρε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και με υπέροχο σουτ, έξω από την περιοχή νίκησε τον Τζόρβα, παγώνοντας παράλληλα το ΟΑΚΑ.

Ο Νιόπλιας ανακάτεψε την τράπουλα και με ηγέτες τους Σισέ, Χριστοδουλόπουλο έφερε τα πάνω – κάτω. Λάθος του Ριέρα, τρομερή πάσα του Λάζαρου στον Γάλλο, ο τελευταίος δεν έκανε λάθος και στο 56’ το ντέρμπι ήρθε στα ίσα. Το ΟΑΚΑ δεν πρόλαβε να… ηρεμήσει, κι έπειτα από επτά λεπτά ο Κάκος υπέδειξε πέναλτι, απέβαλε τον Παπαδόπουλο και ο Σισέ υπέγραψε τον θρίαμβο!

Priceboosts κάθε μέρα!

09/12/2012 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2

Από τα καλύτερα ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Φάσεις, τέσσερα γκολ, ανατροπές, θέαμα και το 2-2 μοίρασε χαμόγελα σε όλους όσους το παρακολούθησαν. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ με τον Μαυρία στο 17′. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» ήταν άμεση και ηχηρή. Ο Τζιμπούρ μέσα σε 12 λεπτά (22′, 34′) σκόραρε δύο φορές και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση και έφτασαν στο 2-2 με τον Τοτσέ στο 67′. Εξαιρετικός ρυθμός μέχρι το φινάλε, με τους «πράσινους» να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Πετρόπουλο στο 87′.

02/11/2013 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1

Ο Μίτσελ επιστρέφει την Κυριακή στη Λεωφόρο, στο γήπεδο, όπου στην τελευταία επίσκεψη του είχε επικρατήσει 1-0. Αλλωστε, είναι και το μοναδικό, ντέρμπι του Ισπανού τεχνικού ως κόουτς των «ερυθρόλευκων» με τον αιώνιο αντίπαλο εκτός έδρας. Ντέρμπι με αρκετή δύναμη, δυο διακοπές, αλλά έναν πρωταγωνιστή. Ο Κώστας Μήτρογλου έβαλε τη δική του υπογραφή στο ντέρμπι με γκολ στο 90ο λεπτό. Υπέροχος συνδυασμός με τον Φουστέρ, ο Ισπανός μοίρασε εξαιρετική πάσα την ιδανική στιγμή και ο «Μητρο-γκολ» άλλαξε τη μοίρα του ντέρμπι. Στο 2.25 να σκοράρει το πρώτο γκολ του ντέρμπι ο Ολυμπιακός. 

16/05/2021 | Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-4

Επειτα από 20 χρόνια, η ιστορία επαναλαμβανόταν! Τότε ήταν ο Λουτσιάνο, ο Γεωργάτος, το 2021, ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί. Οι δυο τους σκόραραν τέσσερις φορές και ο Ολυμπιακός διέλυσε στη Λεωφόρο με 4-1 τον Παναθηναϊκό. Τότε, οι Πειραιώτες έπαιρναν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, το 2021 σε μια άδεια Λεωφόρο, απλά σφράγιζαν την εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το δικό τους πάρτι, δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης κι έκλεισαν ιδανικά μια εξαιρετική σεζόν φτάνοντας στον 46ο τίτλο τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X