Παναθηναϊκός: Οι κορυφαίοι Αργεντίνοι στην ιστορία του Τριφυλλιού! (poll)

Παναθηναϊκός: Οι κορυφαίοι Αργεντίνοι στην ιστορία του Τριφυλλιού! (poll)

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα. Όταν με ενημέρωσε ο ατζέντης μου του είπα πως ήθελα να έρθω και θα ήταν ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, για να νικήσουμε θα δώσω δύο φορές τον καλύτερο εαυτό μου» τόνισε ο Σεμπάστιαν Παλάσιος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

Ο Αργεντίνος έρχεται να κάνει τη διαφορά στους «πράσινους» και να τους δώσει τη χαμένη αίγλη των τελευταίων ετών. Είναι ο 21ος Αργεντίνος που θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναικού και στόχος του να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών, όπως έγιναν κι άλλοι συμπατριώτες του.

Το «τριφύλλι» από τα 70s κιόλας έστρεψε το βλέμμα του στην Αργεντινή κι εκτός από γκολκίπερ βρήκε παίκτες που τον βοήθησαν να φτάσει σε τίτλους. Βέβαια, υπήρξαν Αργεντίνοι όπως ο Ραούλ Μπάλιαν, ο Αντρές Τσάβες, ο Ραούλ Αλφάρο, ο Ούγκο Ντελγκάδο, ο Αρτέμιο Γκραμάχο, ο Λουίς Αντρεούτσι, ο Λαουτάρο Ρινάλντι που δεν δικαιολόγησαν ποτέ τις πράσινες προσδοκίες.

Ποιοι είναι όμως οι πέντε κορυφαίοι Αργεντίνοι στην ιστορία του Παναθηναϊκού;

Χουάν Ραμόν Ρότσα
Εντυπωσιακή η προσφορά του «Ινδιάνου», ο οποίος για μια δεκαετία προσέφερε τα μέγιστα ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ενώ για πολλά ακόμα ήταν μέλος της πράσινης οικογένειας σε όλα τα πόστα. Ο Ρότσα έφτασε τα 260 ματς συνδυασμένα με 15 γκολ. Μπαλαδόρος με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Απίθανο δίδυμο με Ζάετς στη μεσαία γραμμή, έβαλε τη σφραγίδα του στη δεκαετία του ΄80 με τον δυναμισμό και τις εμπνεύσεις του. Ο «Ινδιάνος» κέρδισε με το «Τριφύλλι» δυο πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα, μα περισσότερο την αγάπη και το σεβασμό των φιλάθλων.

Χουάν Χοσέ Μπορέλι
Ποιος θα ξεχάσει τη γκολάρα του κόντρα στη Λέγκια, όταν χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και με μαγικό τρόπο βρήκε δίχτυα; Μπορεί με τον Ίβιτσα Όσιμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι να πέρασε δύσκολες στιγμές, ωστόσο, ένας συμπατριώτης του, ο Χουάν Ρότσα τον βοήθησε να βάλει τη σφραγίδα του στον Παναθηναϊκό. Μόνο σε δύο σεζόν έκανε 80 εμφανίσεις, όταν στα προηγούμενα 2.5 χρόνια δεν είχε μετρήσει ούτε τις μισές, και στο ίδιο διάστημα πέτυχε συνολικά 27 γκολ. Ο Μπορέλι είναι σημείο αναφοράς στην πορεία ως τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995-96, έχοντας πετύχει το γκολ στη Ριέκα που έβαλε τον Παναθηναϊκό στους ομίλους. Μάλιστα, με τη δική του κεφαλιά απέναντι στην ΑΕΚ χάρισε το πρωτάθλημα το 1996. H αποχώρησή του για την Οβιέδο σκόρπισε την απογοήτευση στους φίλου του Τριφυλλιού.

Εκι Γκονζάλες
«Θα θυμάμαι πάντα με αγάπη τον Παναθηναϊκό» τονίζει ο ίδιος, με τους φιλάθλους του Τριφυλλιού να τον έχουν κι αυτοί στην καρδιά και το μυαλό τους. Χάρη στις ηγετικές του ικανότητες, το πάθος του ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το νταμπλ του 2004. Του άλλαξε όλο το παιχνίδι και βοήθησε τα μέγιστα, ώστε οι «πράσινοι» να γίνει τρομερά δημιουργικοί. Έκανε ντεμπούτο τον Φλεβάρη και σε μισή σεζόν (16 ματς) σκόραρε 5 φορές. Εμεινε στο Τριφύλλι μέχρι το καλοκαίρι του 2008 και πλησίασε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, ωστόσο ο τραυματισμός στο γόνατο αποδείχθηκε σοβαρός και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Με 81 παιχνίδια και 18 γκολ σε 2.5 χρόνια έγραψε τη δική του ιστορία με τα πράσινα. Ναι, το γκολ του με την Άρσεναλ θυμίζει ακόμα στους φίλους του Τριφυλλιού τις σπουδαίες ικανότητες του Έκι!

Σεμπαστιάν Λέτο
Ηρθε από τον Ολυμπιακό, αλλά αν κάποιοι τον έβαλαν στην καρδιά τους είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Μέλος μιας εξαιρετικής ομάδας που πανηγύρισε το νταμπλ του 2010. Ενας εντυπωσιακός παίκτης που γέμιζε με το πάθος και την εκρηκτικότητά του την αριστερή πλευρά της ομάδας. Απρόβλεπτος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, πανέξυπνος βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ με το δικό του τέρμα σφραγίστηκε το κύπελλο κόντρα στον Άρη. Σε μια ομάδα με Σισέ, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνη μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων. Ηγέτης, όταν έφυγαν οι υπόλοιποι, πριν επιστρέψει για τη δεύτερη θητεία 16 γκολ σε 47 αγώνες.

Χουάν Ραμόν Βερόν
Χουάν Ραμόν Βερόν ή Όσκαρ Άλβαρες στην πεντάδα; Δυο μεγάλοι Αργεντίνοι που έγραψαν τη δική τους ιστορία. «La Bruja» το παρατσούκλι του στην Αργεντινή και ο Βερόν ήρθε στον Παναθηναϊκό ως ένας εκ των κορυφαίων γκολτζήδων της Εστουδιάντες, με στόχο την επανάληψη της πορείας ως το Γουέμπλεϊ ένα χρόνο νωρίτερα. Ντριμπλέρ, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, εντυπωσιακός οργανωτικά, killer στην επίθεση. Βέβαια, μπορεί το ταλέντο του να ξεχείλιζε, ωστόσο δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί όπως ακριβώς ήθελε. Πέτυχε 24 γκολ σε 61 παιχνίδια κι έπειτα από μια διετία είπε «αντίο» στον Παναθηναϊκό.

 

Loading…

Σχολιάστε

X