Super League 2019-2020: Τα Play off στη σέντρα!

Super League 2019-2020: Τα Play off στη σέντρα!

To ποδόσφαιρο επιστρέφει και στην Ελλάδα!  Play off και  Play out ξανά στη δράση, έτοιμα να προσφέρουν συγκινήσεις. Το μίνι πρωτάθλημα των Play off με τη συμμετοχή των έξι ομάδων (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Άρης) αρχίζει το Σάββατο και η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο! Μπορεί να γίνει ανατροπή στην κορυφή; Ποια ομάδα θα πάρει το 2ο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League; Πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός; ΟΦΗ και Αρης θα βάλουν δύσκολα στους πρωτοπόρους; Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί όλο το πρόγραμμα και οι ομάδες θα παίξουν δυο γύρους.

 

Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες μπαίνουν στα play off με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, χωρίς ήττα και με διαφορά +14 βαθμών, μετά και την τιμωρία του «δικεφάλου». Σίγουρη στέψη; Ο Μαρτίνς δεν θέλει να το συζητά και στόχος του είναι το αήττητο και στα play off. O Πορτογάλος ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες μέχρι το 2022.

Παράλληλα, στόχος είναι το νταμπλ, αλλά και το μεγάλο ραντεβού με τη Γουλβς για την είσοδο στα προημιτελικά του Europa League. Αλλωστε, για το Κύπελλο υπάρχει ο επαναληπτικός με τον ΠΑΟΚ (2-3 στην Τούμπα). Εξαιρετικό το κλίμα, είχε προηγηθεί η ανανέωση του Βαλμπουενά, ενώ ο Φορτούνης έχει ανεβάσει ρυθμούς και είναι ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του Πορτογάλου τεχνικού. Θυμίζουμε, πως ο Ολυμπιακός ήταν η τελευταία ελληνική ομάδα που είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις, μιας και έπαιξε με τη Γουλβς (1-1).

 

ΠΑΟΚ: Οι δύο διαδοχικές γκέλες στο φινάλε της κανονικής περιόδου (εντός έδρας ήττα από Ολυμπιακό και ισοπαλία στην Ξάνθη), τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με τη διεκδίκηση του τίτλου. Η μετατροπή του -7 σε -14 από τις δικαστικές αποφάσεις τον έβαλε σε μπελάδες και για τη 2η θέση, μιας και η ΑΕΚ είναι πλέον στο -1. Ο Φερέιρα προσπαθεί να βάλει τους παίκτες του ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, επιθυμεί το αήττητο στα play off και ό,τι καλύτερο προκύψει. Από κει πέρα, η 2η θέση και τα προκριματικά του Champions League, αλλά και η κατάκτηση του κυπέλλου (έχει το 3-2 της Τούμπας με τον Ολυμπιακό) είναι οι βασικοί στόχοι! Η διοίκηση άναψε το πράσινο φως για την παραμονή του Φερέιρα, ενώ η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή. Ο Πορτογάλος τεχνικός πάντως, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Αουγκούστο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

ΑΕΚ: Με τον Καρέρα στον πάγκο της, η ΑΕΚ βγάζει ένα άλλο πρόσωπο. Μεταμορφωμένη στον β’ γύρο, έχει μόλις μια ήττα (από τον ΠΑΟΚ) σε όλες τις διοργανώσεις και το κλίμα έχει αλλάξει ριζικά. Πλέον, η Ένωση έχει στόχο την κατάκτηση της 2ης θέσης, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ΠΑΟΚ, ενώ είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου, έχοντας το πλεονέκτημα του 2-1 κόντρα στον Άρη. Ο Καρέρα έπεισε και ανανέωσε γι’ ακόμα ένα χρόνο, με τον Ιταλό τεχνικό να επιθυμεί διακαώς τη διατήρηση του ρόστερ. Στα… θετικά της καραντίνας η επιστροφή του Ολιβέιρα από τραυματισμό, ενώ ο Αραούχο ξεπερνά τον τραυματισμό του και αναμένεται να επιστρέψει στη 2η αγωνιστική των Play off.

Παναθηναϊκός: Τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας δεν στάθηκαν εμπόδιο για την είσοδο στην εξάδα, που ήταν και ο βασικός στόχος του Τριφυλλιού.  Βέβαια, οι «πράσινοι» ήθελαν να προχωρήσουν και στο Κύπελλο, όμως δεν μπόρεσαν να περάσουν το εμπόδιο του ΠΑΟΚ. Πάντως, λίγες ημέρες πριν τη σέντρα η ηρεμία… απουσιάζει. Η διοίκηση αποφάσισε το τέλος της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη αμέσως μετά τα Play off, με τον Ισπανό, Ντάνι Πογιάτος να είναι το μεγάλο φαβορί να αναλάβει τα ηνία. Πολλά τα μεταγραφικά μέτωπα που είναι ανοιχτά, υπάρχουν παίκτες που δεν θα ανανεώσουν, άλλοι που… έφυγαν ήδη, ενώ οι δανεικοί βρίσκονται στον… αέρα. Ο Δώνης θέλει να κρατήσει τους παίκτες του επικεντρωμένους στο πρωτάθλημα, ενώ επιθυμεί να δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς.

ΟΦΗ: Ομάδα με δυο πρόσωπα στη σεζόν. Εξαιρετικό στον α’ γύρο, όπου βρέθηκε πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κακό στον’ γύρο με πολλά σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, κέρδισε τα δυο τελευταία ματς της σεζόν και εξασφάλισε το εισιτήριο για την εξάδα! Επειτα από 20 χρόνια επιστρέφει ξανά στην Ευρώπη, ωστόσο οι Κρητικοί δεν θέλουν να μείνουν εκεί, μιας κι επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά και στα Play off. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Τσιλιανίδη, έτοιμος να αποκτήσει τον Μεγιάδο από την Τσακαρίτα.

Αρης: Είχε σκαμπανεβάσματα, εκρήξεις καλής μπάλας, άσχημα σερί, αλλά κατάφερε να μπει στην εξάδα και να ξαναβγεί στην Ευρώπη. Παράλληλα, έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στο κύπελλο, μιας και θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό, αφού υπάρχει ο επαναληπτικός με την ΑΕΚ (1-2 στο ΟΑΚΑ). Το κλίμα δεν είναι το ιδανικότερο, μιας και η FIFA του αφαίρεσε το δικαίωμα μεταγραφών για έναν χρόνο. Υπάρχουν όμως και θετικά, αφού ο κόουτς, Ενινγκ ανανέωση γι έναν ακόμη χρόνο.

Oι πρώτοι σκόρερ της Super League!

Μαζί με τη Super League επιστρέφουν και τα πολυβόλα του πρωταθλήματος, οι κορυφαίοι σκόρερ των ομάδων. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού με 12 γκολ. Ακολουθούν, από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα play off,  ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ με 10 γκολ, ο Νέλσον Ολιβέιρα της ΑΕΚ και ο Ζοάο Φιγκεϊρέδο του ΟΦΗ με 9 τέρματα.

 

Η βαθμολογία των Play off της Super League

  1. Ολυμπιακός 66
  2. ΠΑΟΚ 52
  3. ΑΕΚ 51
  4. Παναθηναϊκός 44
  5. ΟΦΗ 34
  6. Άρης 34

 

Το πρόγραμμα των Play off της Super League

1η αγωνιστική

6/6: Άρης – ΟΦΗ (21:30)

7/6: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (19:30)

7/6: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (21:30)

 

2η αγωνιστική

13/6 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (21.30)

14/6 ΟΦΗ – ΑΕΚ (19.15)

14/6 Ολυμπιακός – Άρης (21.30)

 

3η αγωνιστική

20/6 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (20.30)

20/6 ΑΕΚ – Άρης (21.30)

21/6 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (21.30)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X