Τα 11 γκολ της ζωής μας! Ποιο είναι το κορυφαίο; (Poll)

Τα 11 γκολ της ζωής μας! Ποιο είναι το κορυφαίο; (Poll)

Ποιο είναι το καλύτερο γκολ όλων των εποχών; Πώς μπορείς να κρίνεις το ωραιότερο τέρμα που έχεις δει; Μετρά η διοργάνωση; Ο αντίπαλος; Η κρισιμότητα του αγώνα; Απόλυτο κριτήριο είναι το μάτι σου, το μυαλό σου, η καρδιά σου. Από τον απίθανο συνδυασμό των Βραζιλιάνων στον τελικό του Μουντιάλ στο γκολ – ποίημα του Κριστιάνο Ρονάλντο με ανάποδο ψαλίδι στον Τζίτζι Μπουφόν στην έδρα της Γιουβέντους. Καταλήξαμε σε μια ενδεκάδα, των κορυφαίων κατά την άποψή μας τερμάτων και σεις παίρνετε τη μπάλα στα πόδια σας για να ψηφίσετε το ένα, το μοναδικό!

Κάρλος Αλμπέρτο (Βραζιλία – Ιταλία / 1970)

Ο Κάρλος Αλμπέρτο είναι ένας Βραζιλιάνος παίκτης που σκόραρε ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η ομάδα του κέρδισε κάθε παιχνίδι στο τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Η Σελεσάο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 και στο ρόστερ της είχε μεγάλα ονόματα όπως οι Πελέ, Ζαϊρζίνιο, Ριβελίνο και Ζέρσον. Eνα μαγευτικό τέρμα, προϊόν εντυπωσιακής συνεργασίας! Σε λιγότερο από 40 δεύτερα, οι Βραζιλιάνοι άλλαξαν πάσες, άνοιξαν την κορυφαία άμυνα του πλανήτη, ο Πελέ έδωσε μια ονειρική πάσα και ο Αλμπέρτο πέτυχε ένα μοναδικό γκολ!

Nτιέγκο Μαραντόνα (Αγγλία – Αργεντινή / 1986)

Iσως το δημοφιλέστερο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ναι, το «γκολ του αιώνα» του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 κόντρα στην Αγγλία. Η ντρίμπλα του Μαραντόνα ήταν τόσο καλή, τόσο φοβερή που δεν αμφισβητείται. Είναι όλη η κίνηση που έχει κάνει για να αποφύγει τους Μπίρντσλεϊ και Ριντ και να κάνει το κοινό να παραληρεί. Μετά αλλάζει τον βηματισμό και τον ρυθμό του, ανεβάζοντας ταχύτητα για να αφήσει πίσω τον Μπούτσερ και μετά τον Φένγουικ και να σκοράρει απέναντι στον Σίλτον. Εκτός από τον Μπούτσερ που επιχείρησε να τον σταματήσει 2 φορές στη φάση προσπάθησε να μπει ο Χοτζ. Ο Μαραντόνα το έκανε όλο αυτό εντελώς φυσικά απέναντι σε τέσσερις αντιπάλους.  Ποιος όμως μπορεί να βάλει στοπ στον… Θεό;

 

Μάρκο Φαν Μπάστεν (Ολλανδία – Σοβιετική Ενωση / 1988)

Στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου, οι «οράνιε» αναζητούσαν το πρώτο τους μεγάλο τρόπαιο. Στη μάχη για την ευρωπαϊκή κούπα είχαν αντίπαλο τη Σοβιετική Ενωση κι ένα εκ των κορυφαίων γκολκίπερ, τον Ντασάεφ! Ωστόσο, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν είχε τη λύση, τον τρόπο, να πετύχει το άπιαστο! Δέκα λεπτά μετά το ημίχρονο, ο Άρνολντ Μιούρεν έκανε σέντρα, η οποία έδειχνε πως δεν είχε στόχο. Είναι όμως φορές που το ατομικό ταλέντο κάνει τους νόμους της φύσης να αμφισβητούνται. Το μονοκόμματο σουτ του Φαν Μπάστεν είναι μια από αυτές τις στιγμές. Ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το οποίο χάρισε και το τρόπαιο στην ομάδα του.

Τζορτζ Γουεά (Μίλαν – Βερόνα / 1996)

Πολλοί από εμάς θυμόμαστε τον Τζορτζ Γουεά για το ασυνήθιστο και μοναδικό γκολ που σκόραρε για τη Μίλαν το 1996. Πέρασε τρεις αμυντικούς ενώ ξεκίνησε με την μπάλα από τη δική του περιοχή. Ο Λιβεριανός έτρεξε όλο το γήπεδο και πέτυχε ένα από τα καλύτερα τέρματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα πέρασε στην ιστορία για το απίθανο γκολ που πέτυχε σε 15 δευτερόλεπτα στο ματς με τη Βερόνα.

Ρομπέρτο Κάρλος (Γαλλία – Βραζιλία / 1997)

Μια ποδοσφαιρική ιδιοφυία, ο παίκτης με το δυνατότερο πόδι στον πλανήτη συγκέντρωσε πολλές φορές πάνω του τα βλέμματα. Ωστόσο, στις 3 Ιουνίου 1997 στο «Ζερλάν», πέτυχει ίσως το ωραιότερο φάουλ που έχουμε δει. Ηταν ένα φάουλ που κέρδισε η Βραζιλία σε απόσταση 35 μέτρων από την εστία του Φαμπιάν Μπαρτέζ, ο οποίος αφού έστησε το τείχος, πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ. Δεν έδειχνε να ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού ήταν τέτοια η απόσταση που πολύ δύσκολα θα αιφνιδιαζόταν. Ο Ρομπέρτο Κάρλος πήρε πολλά μέτρα φόρα, πάρα πολλά, εκτέλεσε το φάουλ με το εξωτερικό και τρομερή δύναμη, η μπάλα πήρε απίθανα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα. Η ταχύτητα που έπιασε η μπάλα από το αριστερό του Βραζιλιάνου μετρήθηκε σε 136,7 χιλιόμετρα την ώρα (!), ενώ ακόμη και καθηγητές φυσικής το αποκάλεσαν θαύμα!

Ντένις Μπέργκαμπ (Νιουκάστλ – Άρσεναλ / 2002)

Ο Ντένις Μπέργκαμπ ήταν δημοφιλής για τις ικανότητές του και τον έλεγχο της μπάλας. Το γκολ του εναντίον της Νιούκαστλ το 2002 ήταν κάτι ασυνήθιστο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Από τότε κανείς δεν έχει πετύχει τέτοιο τέρμα μέχρι σήμερα. Δεν ήταν εύκολο σουτ λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και την τεχνική του. Ο Μπέργκαμπ υποδέχθηκε την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα από τον Βιεϊρά. Με «τριαντάρα» μπαλιά άνοιξε στον Πιρές αριστερά. Παράλληλα, κίνηση στον χώρο, κατά μέτωπο στην εστία της Νιουκάστλ, ψάχνοντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για να δεχτεί και πάλι την μπάλα. Ο Ολλανδός την ξαναπήρε, την υποδέχθηκε με το αριστερό, ίσα άγγιγμα με το εσωτερικό του αριστερού ποδιού. Η μπάλα φεύγει από δεξιά του Νταμπίζα και το τελείωμα ήταν τρομερό.

Zινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβερκούζεν / 2002)

Ο Ζιζού ήταν εκείνος που σκότωσε τις «Ασπιρίνες» με ένα γκολ που έμεινε στην ιστορία του Champions League ως το πιο εμβληματικό. Μια κίνηση γεμάτη αρμονία, με την κατάληξη προδιαγεγραμμένη. Ένα τέρμα που σημάδεψε μια γενιά και έγινε σήμα κατατεθέν του μεγάλου Ζιντάν, ο οποίος χάρισε με τον τρόπο αυτό στους «Μερένγκες» τον ένατο ευρωπαϊκό τους τίτλο.

Ζιντάν… Legend! Θυμηθείτε τι είπαν για τον Γάλλο σταρ Βασίλης Σαμπράκος και Μιχάλης Τσόχος στην εκπομπή “Unboxing Glory: Legends by bwin”

Η μπάλα ήταν στον αέρα, ο Γάλλος έστησε το κορμί του κι ετοίμασε το αριστερό του πόδι. Με ένα σουτ από αυτά που δεν πιστεύεις πως μπορούν να βγουν στην πράξη, ο Γάλλος πέτυχε ίσως το ωραιότερο τέρμα του Champions League.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Άγιαξ – Μπρέντα / 2004)

Πως να λείψει ο Ζλάταν από τη λίστα με τους κορυφαίους. Ο Ιμπραΐμοβιτς σημείωσε ένα τρομερό γκολ το 2004. Πέτυχε αυτό το τέρμα επιδεικνύοντας τις τρομερές ικανότητές του. O Άγιαξ υποδέχθηκε την Μπρέντα, τη διέλυσε με 6-2, ωστόσο σε όλους θα μείνει το… χορευτικό του Σουηδού. Ο Ζλάταν έκανε πλάκα με τους αντίπαλους αμυντικούς, τους πέρασε με απίθανη ευκολία και πλάσαρε ιδανικά. Μια μοναδική παράσταση, από τον μετρ του σκοραρίσματος.

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα – Χετάφε / 2007)

Λιονέλ Μέσι, ο απόλυτος σταρ, ο παίκτης που σφράγισε και συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο. Την 18η του Απρίλη του 2007 όσοι παρακολούθησαν εκείνο το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Χετάφε, άρχισαν ν’ απορούν με ό,τι τους είχε επιφυλάξει η ζωή και για όσα τους είχε προετοιμάσει το ποδόσφαιρο. Κοιτάζονταν με απορία, με θαυμασμό, γι’ αυτό που αντίκριζαν στο «Καμπ Νόου».

Ο θρύλος Μέσι μέσα από την κουβέντα του Βασίλη Σαμπράκου και του Μιχάλη Τσόχου στην εκπομπή “Unboxing Glory: Legends by bwin”

Ο Λιονέλ Μέσι άρχισε την προσπάθεια από πλάγια δεξιά κοντά στη γραμμή του πλάγιου άουτ, διέλυσε όλη τη Χετάφε στο δρόμο προς το γκολ, περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να πλασάρει στην κενή εστία. Ο… διάδοχος του Ντιέγκο Μαραντόνα είχε κάνει το θαύμα του.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία – Αγγλία / 2012)

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με δεύτερη παρουσία στη λίστα. Στο φιλικό με τους Αγγλους το 2012 ο Σουηδός σταρ σημείωσε ένα από τα καλύτερα γκολ σε διεθνή αγώνα με ένα απίστευτο ψαλίδι. Ο τερματοφύλακας των Λιονταριών Τζο Χαρτ δεν θα μπορούσε να το αποκρούσει. Η top-class τεχνική του, η αθλητικότητα, η ψυχραιμία και η ακρίβεια του σε αυτό το τελείωμα είναι σπάνιες. Με ψαλιδάκι εκτός περιοχής και από πλάγια θέση, πέτυχε ένα μοναδικό, ανεπανάλητπο τέρμα που μπαίνει στην ενδεκάδα των κορυφαίων.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης / 2018)

Ήταν η στιγμή που ο κόσμος της Γιουβέντους στις εξέδρες τον χειροκρότησε θερμά, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν τον αγκάλιασε και η Γιουβέντους… μάλλον προετοιμάστηκε για μια σπουδαία συνεργασία μαζί του.

Θυμηθείτε τι είπαν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, Βασίλης Σαμπράκος και Μιχάλης Τσόχος στην εκπομπή “Unboxing Glory: Legends by bwin”

Στις 3 Απρίλη του 2018, οι «μπιανκονέρι» πληγώθηκαν πολύ από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και γράφτηκε ιστορία με ένα από τα κορυφαία γκολ που έχουν επιτευχθεί στα χρονικά της πιο λαμπερής ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο 64ο λεπτό ο Καρβαχάλ γύρισε στην περιοχή, ο Κριστιάνο έκανε το «ψαλίδι», άπαντες σάστισαν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η απόγνωση του Μπαρτζάλι, ο ήχος από το χειροκρότημα του κόσμου και η λάμψη της στιγμής, έκαναν τη βραδιά ως μια από τις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία του Champions League.

Σχολιάστε

X