Τατζικιστάν: Σέντρα και στην Tajik League!

Τατζικιστάν: Σέντρα και στην Tajik League!

Στις μέρες του κορονοϊού, όταν σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα είναι στις… εξέδρες, το Τατζικιστάν έκανε σέντρα! Οι σύλλογοι σε αυτή τη χώρα της ηπειρωτικής Κεντρικής Ασίας, των 9 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι άγνωστοι εκτός του Τατζικιστάν, αλλά ο αγώνας Super Cup μεταξύ της πρωταθλήτριας Istiklol και της 2ης Khujand το Σάββατο ίσως έφερε λίγη παρηγοριά στους οπαδούς.

Μάλιστα, λίγο πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και παράλληλα να κατακτήσουν το τρίτο Tajik Super Cup στην ιστορία τους. Στις εξέδρες είχε τοποθετηθεί και ένα μεγάλο πανό το οποίο έγραφε: «Σταματήστε τον κορονοϊό».

Το ποδόσφαιρο έχει επιβιώσει σε λίγες μόνο χώρες με συνεχείς αγώνες και στα λιγότερο ελκυστικά πρωταθλήματα στη Λευκορωσία, τη Νικαράγουα και το Μπουρούντι. Βέβαια, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας έχει ήδη εξασφαλίσει συμφωνίες με τηλεοπτικά δίκτυα αθλητισμού σε περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, το Ισραήλ, η Ινδία και η Βουλγαρία.

Μάλιστα, τα πρώτα παιχνίδι θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν μαζικές συγκεντρώσεις, παρόλο που το κράτος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δεν έχει ανακοινώσει ούτε μια περίπτωση μόλυνσης από κοροναϊό.

«Γνωρίζετε ότι τα πρωταθλήματα σταματούν σε όλες σχεδόν τις χώρες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Ευτυχώς, δεν υπάρχει κοροναϊός στο Τατζικιστάν και η νέα ποδοσφαιρική περίοδος αρχίζει στη χώρα» τόνισε ο τεχνικός της πρωταθλήτριας, Βιτάλι Λεβτσένκο.

Η Istiklol κέρδισε τα πάντα εντός συνόρων το 2019 κι έγινε ο πρώτος σύλλογος που κέρδισε έξι διαδοχικούς τίτλους της Tajik League.

Το Τατζικιστάν, του οποίου το εθνικό σπορ είναι το «gushtigiri», μια μορφή παραδοσιακής πάλης, δεν έχει φτάσει ποτέ στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή του Ασιατικού Κυπέλλου, με το καλύτερο επίτευγμά τους το 2006 όταν κέρδισε το Ασιατικό Challenge Cup, ένα τουρνουά των αναδυόμενων χωρών. Κανένας σύλλογος της Tajik League δεν έχει φτάσει στα γκρουπ του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ. Καλύτερη πορεία της Istiklol που έφτασε πέρσι μέχρι τα προκριματικά των ομίλων, αλλά αποκλείστηκε από την Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας στα πλέι οφ.

Ο κορονοϊός και η νέα Tajik League

Ο πρόεδρος της Tajik Football Federation (FFT) δήλωσε στο Reuters ότι ελπίζει ότι η δημοτικότητα του πρωταθλήματος θα αυξηθεί τις προσεχείς εβδομάδες και θα συζητήσουν ευχαρίστως για προσφορές για τηλεοπτικές συμφωνίες με αθλητικά δίκτυα σε ξένες χώρες. “Αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι συγκεκριμένο”, είπε. “Η σεζόν του πρωταθλήματος ξεκίνησε τώρα, ας δούμε τι θα συμβεί”.

Τα δίκτυα που εκπέμπουν αγώνες του Τατζικιστάν είναι η Varzish TV, ένα κρατικό αθλητικό κανάλι και το TFF Futbol, ​​που ανήκει στην εγχώρια ομοσπονδία.

Το πρωτάθλημα των 10 ομάδων ξεκίνησε την Κυριακή με τρία παιχνίδια, τα οποία έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Οι σύλλογοι θα βασίζονται σε 42 ξένους παίκτες, οι 20 από αυτούς προέρχονται από το γειτονικό Ουζμπεκιστάν  και οι 10 από τη Γκάνα.

«Ανησυχώ για τους συμπατριώτες μου, την οικογένειά μου και τους συγγενείς μου», δήλωσε ο Ουζμπέκος γκολκίπερ, Khujand Mamur Ikramov. «Ξέρετε ότι υπάρχουν 205 περιπτώσεις κοροναϊού στο Ουζμπεκιστάν».

Οι προπονητές των δύο ομάδων υπερασπίστηκαν την απόφαση της ομοσπονδίας του Τατζικιστάν να παίξει το Super Cup χωρίς θεατές. «Πιστεύω ότι το παιχνίδι σε άδειο περίπτερο δεν θα πρέπει να επηρεάσει τον αγώνα», δήλωσε ο Λέβενκο. «Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους οπαδούς, ώστε να έχουν υπομονή. Τουλάχιστον το πρωτάθλημα ξεκινά εδώ, και σε άλλες χώρες οι οπαδοί στερούνται εντελώς του ποδοσφαίρου» κατέληξε ο κόουτς της πρωταθλήτριας.

H πρωταθλήτρια Istiqlol έχει και τη μεγαλύτερη αξία παικτών της κατηγορίας (3 εκα.τ ευρώ), σχεδόν τριπλάσια από αυτή της άμεσης ανταγωνίστριας, Khujand. Η Istiqlol προέβη σε πέντε καλές μεταγραφές τη φετινή σεζόν, μιας και απέκτησε τους Σβέζοβ, Ντζαλίλοβ, Οραζσακέντοβ, Μίλιτς και Κανόνοβ.

Η Khatlon πέτυχε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της Istaravshan με 2-1. Οι τρεις φορές πρωταθλήτρια δυσκολεύθηκε, αλλά κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της αντιπάλου. Αντίθετα, η  Lokomotiv-Pamir αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Fayzkand, ενώ όλα τα γκολ μπήκαν στο β’ μέρος. Kuktosh και Regar-TadAZ έμειναν στο μηδέν.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X