Τότεναμ – Μπαρτσελόνα: Καταλανοί σε… κρίση!

Τότεναμ – Μπαρτσελόνα: Καταλανοί σε… κρίση!

Πριν το βαρύ πρόγραμμα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Πριμέρα Ντιβισιόν, η Μπαρτσελόνα υπέπεσε σε τρεις σερί γκέλες στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει… κρίση στο εσωτερικό της. Για τη δεύτερη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν την Τότεναμ στο Λονδίνο (22:00).

Η γκρίνια, ο Βαλβέρδε και το «βουνό» που ακολουθεί!

Από τον Νοέμβριο του 2016 είχε να κάνει τρεις διαδοχικές γκέλες στο ισπανικό πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα, το οποίο συνέβη σε διάστημα 7 ημερών την προηγούμενη εβδομάδα. Η αρχή έγινε στο 2-2 με τη Χιρόνα στο «Καμπ Νόου», συνεχίστηκε με ήττα-ανατροπή σε εμβόλιμη αγωνιστική στην έδρα της Λεγανές (2-1), για να… τριτώσει το κακό στη Βαρκελώνη κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-1).

Η γκρίνια, πλέον, έντονη. Η αμφισβήτηση για το πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε μεγαλύτερη, με το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας να είναι περίεργο. Μετά το πρόσφατο ισόπαλο αποτέλεσμα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο ηγέτης Λιονέλ Μέσι δήλωσε: «Υπάρχει τέτοιο ρόστερ που η Μπαρτσελόνα δεν νοείται να εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή».

Αν υπάρχει περίοδος για να γκελάρει μία ομάδα, ακόμα και αν είναι η Μπαρτσελόνα, σίγουρα «δικαιολογείται» όταν υπάρχουν κολλητά δύσκολα παιχνίδια, όταν καλείται να αγωνιστεί σε ντέρμπι. Αυτά έχει να αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι με την Τότεναμ. Το θετικό, ότι μεσολαβούν –κόβουν στη μέση το δύσκολο πρόγραμμα- οι εθνικές υποχρεώσεις.

Αφού ολοκληρώσει την αποστολή κόντρα στην Τότεναμ, φιλοξενείται από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» για το πρωτάθλημα. Μετά τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων για το Nations League, οι «μπλαουγκράνα» φιλοξενούν κατά σειρά Σεβίλλη, Ιντερ και Ρεάλ Μαδρίτης σε διάστημα 7 ημερών για Πριμέρα Ντιβισιόν και Τσάμπιονς Λιγκ.

Απουσίες στην Τότεναμ
Μετά τις προβληματικές εμφανίσεις στο πρώτο δίμηνο των αγωνιστικών υποχρεώσεων και κάποιες… τσάμπα ήττες που προήλθαν από δικό της «βραχυκύκλωμα», η Τότεναμ επέστρεψε στην τελευταία τριάδα αγώνων ξανά στα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο όρος «επαγγελματική» νίκη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τα διπλά σε Μπράιτον (2-0) και Χάντερσφιλντ (2-0), ενώ μεσολάβησε μία δύσκολη πρόκριση στο Λιγκ Καπ με τη Γουότφορντ.

Στη δεύτερη στροφή των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά την απρόσμενη ήττα στο Μιλάνο από την Ιντερ (από 1-0, σε 1-2) στην πρεμιέρα, ο Μαουρίσιο Ποκετίνο πονοκεφαλιάζει ενόψει Μπαρτσελόνα. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα, αφού εκτός παραμένουν οι χρήσιμοι Αλι (εξτρέμ) και Βορμ (2ος τερματοφύλακας), ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Βερτόνχεν (στόπερ), Ντεμπελέ (χαφ), Ερισκσεν (μεσοεπιθετικός) και Γιορίς (τερματοφύλακας).

Παράδοση

Το μακρινό 1982 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων οι μοναδικές συναντήσεις των Τότεναμ και Μπαρτσελόνα. Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0, στην Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X