Euro 2020: Έτσι προκρίθηκαν οι ομάδες στο τουρνουά! (Ιnfographic)

Euro 2020: Έτσι προκρίθηκαν οι ομάδες στο τουρνουά! (Ιnfographic)

Αν κυλήσουν όλα ομαλά, τότε οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα απολαύσουν το καλοκαίρι Euro 2020! Αλλωστε, το τουρνουά αναβλήθηκε, μιας και η Ευρώπη ήταν σε lockdown λόγω του κορονοϊού! Ωστόσο, στις 11 Ιουνίου όλα είναι έτοιμα για σέντρα! Πάμε να δούμε τους ομίλους και τις 24 ομάδες που θα είναι στο Euro 2020.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

1ος Όμιλος

H Ιταλία είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει κατακτήσει Euro, ενώ στα προκριματικά πέτυχε το απόλυτο με δέκα νίκες. Η αισιοδοξία πως θα το κατακτήσει ξανά είναι διάχυτη. Βέβαια, απέναντί της θα βρει την Ελβετία, η οποία έκανε τα περισσότερα σουτ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και την Τουρκία είχε οκτώ clean sheets σε δέκα ματς

2ος Όμιλος

Το Βέλγιο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA. Αλλωστε, στη φάση των προκριματικών πέτυχε δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς. Η κάτοχος Euro (1992) Δανία είναι δυνατή αντίπαλος, αν και στα μισά ματς των προκριματικών είχε ισοπαλίες. Ντεμπούτο για τη Φινλανδία του Τεέμου Πούκι των 10 γκολ στα προκριματικά.

3ος Όμιλος

Ο όμιλος έχει μια πρώην πρωταθλήτρια, την Ολλανδία και μια ομάδα που κάνει ντεμπούτο, τη Βόρεια Μακεδονία. Οι Ολλανδοί δεν είναι σε καλό μομέντουμ, αλλά στα προκριματικά κατάφεραν να σταματήσουν τα περισσότερα σουτ στον στόχο του αντιπάλου μετά την Ουκρανία. Απέναντί της οι Ουκρανοί, οι Αυστριακοί, αλλά και η Βόρεια Μακεδονία με τα λιγότερα γκολ στα προκριματικά.

4ος Όμιλος

Η Αγγλία βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και στα προκριματικά μετέτρεψε σε γκολ περίπου το 61% των εντός στόχων τελικών. Η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, Κροατία είναι απέναντί της, με τις δυο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Τσεχία και Σκωτία (το χειρότερο αμυντικό ρεκόρ στα προκριματικά) κλείνουν το τέταρτο γκρουπ.

5ος Όμιλος

H άμυνα της Σλοβακίας στη διάρκεια των προκριματικών… επέτρεψε στους αντιπάλους να κάνουν τουλάχιστον 15 σουτ ανα αγώνα και αρκετές ομάδες του 5ου ομίλου είναι σε θέση να το εκμεταλλευθούν! Η Σουηδία ήταν μια από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στα τελικά του Euro και περισσότερες από τις μισές τελικές τους ήταν στον στόχο. Παράλληλα, η Πολωνία είχε το χαμηλότερο ποσοστό τελικών προσπαθειών που έγιναν γκολ!

6ος Όμιλος

Εκτος όμιλος, το «γκρουπ του θανάτου», μιας και περιλαμβάνει τρεις πρώην νικητές του τουρνουά! Εξι τίτλοι είναι σε αυτό το γκρουπ, με τη Γερμανία να έχει 3 κατακτήσεις, τη Γαλλία 2 και την Πορτογαλία έναν τίτλο. Η άμυνα μπορεί να ορίσει τη μοίρα των αντιπάλων, με τη Γαλλία να είναι η ομάδα που… επέτρεψε τα λιγότερα σουτ στο στόχο ανά αγώνα. Η Πορτογαλία ήταν μία από τις τρεις ομάδες της τελικής φάσης που δεν δέχτηκε γκολ τελευταία σε ένα παιχνίδι και μία από τις δύο που είχαν παίκτη, ο οποίος σημείωσε περισσότερα από τα μισά της γκολ στα προκριματικά.

X