Γαλλία – Κροατία: Η ώρα της στέψης

Γαλλία – Κροατία: Η ώρα της στέψης

Στη Μόσχα και το επιβλητικό στάδιο «Λουζνίκι», Γαλλία και Κροατία θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη και την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ. Τόσο οι «μπλε» όσο και οι «μπλέιζερς» έκαναν αυτά που έπρεπε για να βρεθούν στο τελικό ραντεβού επί ρωσικού εδάφους.

Ζει ημέρες ‘98
Η Γαλλία δικαίωσε όσους πίστευαν σε εκείνη και τη μεγάλη της ποιότητα, αφήνοντας εκτός συνέχειας στα νοκ άουτ παιχνίδια του Μουντιάλ κατά σειρά τις Αργεντινή (4-3), Ουρουγουάη (2-0) και Βέλγιο (1-0), «πληγώνοντας» τους αντιπάλους της στις αδυναμίες τους. Η νίκη επί των Βέλγων σημειώθηκε χάρη σε ένα γκολ του Ουμτιτί, με τον άσο της Μπαρσελόνα να κερδίζει τις εναέριες μονομαχίες μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γκριεζμάν και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά.

«Δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή απόδοση αλλά η αυταπάρνηση και η διάθεση των παικτών μου μας έφερε στον τελικό. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για την ομάδα μας. Θέλουμε να βρεθούμε στην κορυφή, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα, νομίζω ότι η νοοτροπία είναι η ενδεδειγμένη για να στεφθούμε παγκόσμιοι πρωταθλητές» ανέφερε ο εκλέκτορας Ντιντιέ Ντεσάν.

Οι Γάλλοι έχουν κατακτήσει μία φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, στη διοργάνωση που διεξήχθη στα γήπεδά τους, το 1998. Έκτοτε, κατόρθωσαν να φθάσουν στον τελικό το 2006 αλλά έχασαν το τρόπαιο στα πέναλτι από τους Ιταλούς. Η φάση που έμεινε στην ιστορία από τον εν λόγω αγώνα ήταν η κουτουλιά που έριξε ο Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δες τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+

Έτοιμη να γράψει ιστορία
Η Κροατία φανέρωσε σπουδαία στοιχεία κατά τη διάρκεια του φετινού Μουντιάλ, παρότι δεν εντυπωσίασε σε όλα τα παιχνίδια της. Χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει τη Δανία και την Κροατία ενώ λύγισε την αντίσταση της Αγγλίας στη διαδικασία της παράτασης.

«Ξεκινήσαμε νωθρά, δεχθήκαμε το γκολ αλλά κατορθώσαμε να αντιδράσουμε, έστω και αργά, φθάνοντας στην ισοφάριση. Οι παίκτες μου έκαναν όλα όσα έπρεπε για τη νίκη, την κατακτήσαμε στην παράταση και νιώθουμε όλοι συγκινημένοι. Δείξαμε χαρακτήρα, τόσο απέναντι στη Ρωσία όσο και κόντρα στην Αγγλία, η παρουσία μας στον τελικό αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών μας» υποστήριξε ο εκλέκτορας Ζλάτκο Ντάλιτς.

Η κορυφαία επίδοση των «μπλέιζερς» μέχρι τώρα ήταν η τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 1998 που διεξήχθη στα γήπεδα της Γαλλίας. Τη δεδομένη στιγμή, βρίσκεται μία ανάσα από την κορυφή του κόσμου.

Τελευταία αποτελέσματα:

Γαλλία – Βέλγιο  1-0 (Ουμτιτί ο σκόρερ)

Κροατία – Αγγλία        2-1 (Πέρισιτς και Μάντζουκιτς οι σκόρερ των Κροατών)

Παράδοση:

Γαλλία – Κροατία 0-0

Κροατία – Γαλλία 2-2

Κροατία – Γαλλία 0-2

Γαλλία – Κροατία 3-0

Γαλλία – Κροατία 2-1

Όλα τα Στοιχήματα του Μουντιάλ στην bwin 21+

Σχολιάστε

X