Ρωσία – Αίγυπτος: Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Σαλάχ

Ρωσία – Αίγυπτος: Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Σαλάχ

Η δεύτερη αγωνιστική του Μουντιάλ είναι προ των πυλών και ανοίγει την αυλαία της στην Αγία Πετρούπολη. Οι οικοδεσπότες της φετινής μεγάλης γιορτής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο και φιλοξενούν την Αίγυπτο που ναι μεν άφησε καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα ωστόσο απέτυχε να συλλέξει θετικό αποτέλεσμα.

Δεν θα μπορούσε να ζητήσει καλύτερη εκκίνηση
Οι Ρώσοι διέσυραν τη Σαουδική Αραβία (5-0), χάρη σε γκολ των Γκαζίνσκι, Τσερίσεφ (2), Τζιούμπα και Γκολόβιν. Στο τελευταίο 20λεπτο σημειώθηκαν τα τρία εξ’ αυτών, με το σκορ να παίρνει διαστάσεις θριάμβου και τους Άραβες να παραδίνονται αμαχητί.

Ο εκλέκτορας Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ θέλησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους: «Κατορθώσαμε να κερδίσουμε το πρώτο ματς του Μουντιάλ, είχαμε πράξει το ίδιο και στο περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών, ωστόσο δίχως ανάλογη συνέχεια. Επιθυμούμε φέτος να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο αλλά δεν πρόκειται να θεωρήσουμε ότι έχουμε εύκολη αποστολή κόντρα στην Αίγυπτο». Ο άλλοτε διεθνής γκολκίπερ γνωρίζει καλά ότι οι «Φαραώ» είναι μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Φάνηκε η απουσία του Σαλάχ
Η Αίγυπτος ξεκίνησε δυναμικά το ματς με τους Ουρουγουανούς αλλά στερήθηκε τον φυσικό ηγέτη της, τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Όσο περνούσε η ώρα, η Ουρουγουάη ανέβαζε ρυθμούς και κατόρθωσε τελικά να σκοράρει και να πανηγυρίσει τη νίκη (1-0). Εξαιρετική εμφάνιση από τον γκολκίπερ Μοχάμεντ Ελ Σενάουι, ο οποίος, όμως, απέτυχε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Ο άσος της Αλ Αχλί έκανε τρεις σπουδαίες αποκρούσεις, σε προσπάθειες των Σουάρες και Καβάνι.

«Αν ο Σαλάχ ήταν εντός αγωνιστικού χώρου, πιθανότατα να είχαμε κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε σίγουρα. Θα είχε προσφέρει πολλά στην προσπάθεια της ομάδας μας, όμως. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε τη πιθανότητα υποτροπής, θεωρώ ότι ο Μοχάμεντ θα είναι διαθέσιμος στο ματς με τη Ρωσία» υποστήριξε ο Αργεντινός προπονητής των «Φαραώ», Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Τελευταία αποτελέσματα

Ρωσία – Σαουδική Αραβία    5-0 (Γκαζίνσκι, Τσερίσεφ (2), Τζιούμπα, Γκολόβιν)

Αίγυπτος – Ουρουγουάη      0-1

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X