Πολωνία – Σενεγάλη: Με στόχο το θετικό ξεκίνημα

Πολωνία – Σενεγάλη: Με στόχο το θετικό ξεκίνημα

Ο γεννημένος σκόρερ Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αναμένεται να είναι ο ηγέτης των Πολωνών στην επιστροφή τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο για 1η φορά μετά το 2006.Τότε είχαν αποκλειστεί από τη φάση των Ομιλών. Απεναντίας, η Σενεγάλη έχει κατορθώσει να συμμετάσχει μία μόλις φορά σε Μουντιάλ. Ήταν το 2002 όταν, μεταξύ άλλων, είχε επικρατήσει της Γαλλίας. Αυτό θα είναι το πρώτο ραντεβού των δυο ομάδων στην ιστορία τους σε ένα παιχνίδι που προμηνύεται πλούσιο σε φάσεις.

Ο ρόλος-κλειδί του Λεβαντόφσκι
Το πόσο σημαντική είναι η συμβολή του άσου της Μπάγερν στην Πολωνία έγινε φανερό κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Σε αυτά, ο 29χρονος άσος σημείωσε 16 γκολ σε σύνολο 28 της εθνικής ομάδας. Ωστόσο, το συγκρότημα που προπονεί ο Άνταμ Ναβάλκα δεν στηρίζεται αποκλειστικά στον Λεβαντόφσκι καθώς υπάρχουν και άλλα ποιοτικά στελέχη όπως ο Γιάκουμπ Μπλατζικόφσκι, Πιότρ Ζιελίνσκι, ο Κάρολ Λινέτι, ο Λούκας Τεόντορτσικ και ο Αρκάντιους Μίλικ.

Στα δυο φιλικά τεστ που διεξήχθησαν εντός συνόρων, οι Πολωνοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Χιλή (2-2) στο Πόζναν στις 8 Ιουνίου και διέσυραν τη Λιθουανία (4-0) στη Βαρσοβία στις 12 Ιουνίου.

 Τελευταία νέα, αποδόσεις και προσφορές* για το Μουντιάλ| 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Επιστρέφει μετά από 16 χρόνια
Η Σενεγάλη θα βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας φέτος. Είχε μια ονειρεμένη πορεία στη διοργάνωση του 2002 όπου ξεχώρισαν οι Σαλίφ Ντιάο, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, Ελ Χατζί Ντιούφ αλλά και ο τωρινός προπονητής, Αλιού Σισέ. Ο 42χρονος σήμερα Σισέ έχει δουλέψει και στην εθνική ομάδα Νέων, γνωρίζοντας τους περισσότερους παίκτες καθώς τους προώθησε στην αντίστοιχη των Ανδρών.

Μια νέα γενιά, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι Καλιντού Κουλιμπαλί, Σάντιο Μανέ, Ιντρισά Γκέιγ καλείται να προσφέρει νέες χαρές στους συμπατριώτες της. Άλλωστε, τερμάτισε αήττητη την προκριματική φάση. Με τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες σε έξι αγώνες, άφησε πίσω της τις Μπουρκίνα Φάσο, Πράσινο Ακρωτήριο και Νότια Αφρική. Στα πρόσφατα φιλικά με αντιπάλους τις Κροατία (1-2) και Νότια Κορέα (2-0) οι «λέοντες» άφησαν θετικές εντυπώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X