Κολομβία – Ιαπωνία: «Καφετέρος» εναντίον «σαμουράι»

Κολομβία – Ιαπωνία: «Καφετέρος» εναντίον «σαμουράι»

Η Κολομβία παρατάσσεται στα γήπεδα της Ρωσίας με παράσημο την εξαιρετική παρουσία της στην περασμένη διοργάνωση επί Βραζιλιάνικου εδάφους. Η Ιαπωνία είχε ηττηθεί με σκορ 4-1 από τους Κολομβιανούς την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν σε επίπεδο Μουντιάλ, στη Βραζιλία το 2014.

Ξεχειλίζει από ποιότητα
Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν χρειάστηκε μια ισοπαλία με αντίπαλο το Περού την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών στη ζώνη της Νοτίου Αμερική για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η εμπειρία και η ποιότητα είναι υπαρκτές σε κάθε γραμμή της. Με παίκτες όπως οι Οσπίνα, Σαπάτα, Σάντσες, Κουαδράδο, Ροντρίγκες και Φαλκάο φαντάζει αρκετά δύσκολο να μην προκριθεί από την φάση των ομίλων.

Την 1η Ιουνίου η Κολομβία αναμετρήθηκε σε φιλικό επίπεδο με την Αίγυπτο στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, με το τελικό 0-0 να την αφήνει παραπονούμενη. Η επιθετική δυστοκία προβλημάτισε όλους στο εσωτερικό των «καφετέρος». Το περίεργο είναι ότι δεν διεξήχθη άλλη φιλική αναμέτρηση μέχρι η αποστολή να ταξιδέψει στη Ρωσία.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δείτε τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+ 

Να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί
Η Ιαπωνία τερμάτισε στην πρώτη θέση έναν βαθμό πάνω από τις Σαουδική Αραβία και Αυστραλία αλλά η παράδοση που έχει απέναντι στους Κολομβιανούς είναι αρνητική (σ.σ. αγνοεί την νίκη σε τρεις αναμετρήσεις). Ο Ακίρα Νισίνο αντικατέστησε τον περασμένο Απρίλιο τον Βόσνιο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς στην τεχνική ηγεσία των «σαμουράι». Ο 63χρονος έχει δουλέψει σε Κασίβα, Γκάμπα Οσάκα, Βίσελ Κόμπε και Ναγκόγια της εγχώριας λίγκας.

Στις 8 Ιουνίου, οι Ιάπωνες έχασαν με σκορ 2-0 από την Ελβετία στο Λουγκάνο, σε φιλική αναμέτρηση. Στις 12 Ιουνίου αντιμετώπισαν την Παραγουάη (4-2) επί αυστριακού εδάφους και συγκεκριμένα στο Ινσμπρουκ. Ο άσος της Λέστερ, Σίντζι Οκαζάκι είναι το κορυφαίο επιθετικό όπλο της εθνικής ομάδας και τρίτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικής ομάδας (50 γκολ). Από τους υπόλοιπους, ξεχωρίζουν οι πολύπειροι χαφ Χασέμπε, Χόντα και ο εξτρέμ Καγκάβα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X