Μαρόκο – Ιράν: «Σφιχτή» μονομαχία

Μαρόκο – Ιράν: «Σφιχτή» μονομαχία

Ούτε το Μαρόκο αλλά ούτε και το Ιράν θέλουν να χάσουν το εναρκτήριο παιχνίδι καθώς έπειτα συγκρούονται με τις «μεγάλες» Πορτογαλία και Ισπανία. Και οι δυο πλευρές είχαν υποδειγματικές αμυντικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια των προκριματικών και χρειάζεται να είναι απροσπέλαστες στην άμυνα  στον δεύτερο όμιλο ώστε να ελπίζουν στο «θαύμα», δηλαδή την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επιστρέφει δριμύτερο
Το Μαρόκο ζει ιστορικές στιγμές, παίρνοντας την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1998, κατακτώντας το εισιτήριο για τη Ρωσία εις βάρος της Ακτής Ελεφαντοστού. Τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» προκρίθηκαν αήττητα, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, διατηρώντας σε όλα τα παιχνίδια τους το μηδέν στην άμυνα.

Ο Γάλλος Ερβέ Ρενάρ τα επανέφερε στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Με πρότερη, άκρως επιτυχημένη, θητεία σε Ζάμπια και Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς κατέκτησε μαζί τους το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ευελπιστεί ότι στη Ρωσία θα οδηγήσει τους Μαροκινούς στην πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Οι Μπενατιά (στόπερ), Μπελαντά (χαφ), Μπουσουφά (χαφ), Αμραμπάτ (εξτρέμ) και Καρσελά (εξτρέμ) είναι τα γνωστότερα ονόματα της αποστολής.

Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ψάχνει μία επιτυχία
Το Ιράν πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο για τέταρτη φορά από το 1998. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί μετά τη φάση των ομίλων. Οι Πρίγκιπες της Περσίας τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου των προκριματικών, με επτά βαθμούς πάνω από τη Νότια Κορέα, δεχόμενοι μόλις δύο γκολ σε δέκα παιχνίδια.

Ο Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρόζ έχει συμπληρώσει επταετία στην άκρη του πάγκου της εθνικής ομάδας. Οι Χατζισαφί, Μασούντ και Ανσαριφάρντ είναι εντός 23άδας. Οι έμπειροι Ντεζαγκά (χαφ) και Γκοτσανετζάντ (φορ) είναι επίσης διαθέσιμοι. Το αστέρι, όμως, των Ιρανών δεν είναι άλλο από τον φορ Αζμούν που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη ρωσική Ρουμπίν Καζάν, υπό τις οδηγίες του «μαέστρου» Κουρμπάν Μπερντίεφ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X