Γαλλία – Αυστραλία: Κόντρα στα «καγκουρό» οι «μπλε»

Γαλλία – Αυστραλία: Κόντρα στα «καγκουρό» οι «μπλε»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ διαθέτει μια ομάδα γεμάτη αστέρια, τα οποία μετατρέπουν τη Γαλλία σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Οι Πογκμπά, Γκριεζμάν και Εμπαπέ, μεταξύ άλλων, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Αυστραλία η οποία ψάχνει να βρει ακόμη τα πατήματά της υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Μπερτ Φαν Μαρβάικ.

Υψηλοί οι στόχοι
Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 1998 τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο των προκριματικών με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη Σουηδία και ελπίζουν να τα πάνε καλύτερα σε σχέση με το πρόσφατο EURO 2016, όπου έφθασαν μέχρι τον και τελικό.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα παρατάξει ένα σύνολο που απαρτίζεται από εμπειρία και πλούσιο ταλέντο, με στόχο να αποδώσει επιθετικό ποδόσφαιρο και να σκοράρει όσα περισσότερα γκολ μπορεί. Οι Γιορίς, Ουμτιτί και Βαράν στην άμυνα, οι Πογκμπά, Καντέ, Ματουϊντί στη μεσαία γραμμή και οι Γκριεζμάν, Ζιρού και Εμπαπέ στην επίθεση είναι οι παίκτες πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι «μπλε». Την 1η Ιουνίου σε διεθνές φιλικό ματς στη Νίκαια, επιβλήθηκαν της Ιταλίας (3-1), με τους Ουμτιτί, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ να σκοράρουν.

Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο χρόνος προετοιμασίας ήταν ελάχιστος
Η προετοιμασία της Αυστραλίας για την τέταρτη διαδοχική συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο διαταράχθηκε από την παραίτηση του Άγγελου Ποστέκογλου, ο οποίος αποχώρησε μια εβδομάδα μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης. Ο διάδοχός του, Φαν Μαρβάικ δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για ένα μεγάλο τουρνουά. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ήττα με σκορ 4-1 από την Νορβηγία τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, όσο περνάει ο χρόνος, οι παίκτες κατανοούν τη φιλοσοφία του Φαν Μαρβάικ. Την 1η Ιουνίου, επί αυστριακού εδάφους ήρθε η ευρεία νίκη επί της Τσεχίας (4-0), σε συνδυασμό με ωραίο ποδόσφαιρο.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Ολλανδός εκλέκτορας είναι πολύπειρος και επιτυχημένος καθώς οδήγησε τη Σαουδική Αραβία στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά αποχώρησε καθώς δεν συμφώνησε με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της για την ανανέωση του συμβολαίου του.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X