Αργεντινή – Ισλανδία: Η πρεμιέρα της «αλμπισελέστε»

Αργεντινή – Ισλανδία: Η πρεμιέρα της «αλμπισελέστε»

Η Αργεντινή ξεκινά τις υποχρεώσεις στο φετινό Μουντιάλ, ελπίζοντας να φθάσει πιο ψηλά σε σχέση με το περασμένο, όπου ήταν η χαμένη του μεγάλου τελικού. Θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα την πρωτάρα Ισλανδία, μία από τις μεγάλες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Διψάει για τον τίτλο
Το γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση στέρησε από την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια, στα γήπεδα της Βραζιλίας, το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της. Ο Μέσι και η παρέα του παρατάσσονται στη Ρωσία με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Ωστόσο, ο δρόμος προς την τελική φάση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η «αλμπισελέστε» χρειάστηκε ένα χατ-τρικ του Μέσι την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης της Νοτίου Αμερικής εναντίον του Ισημερινού για την πρόκριση. Πλην του άσου της Μπαρσελόνα, η ποιότητα είναι τεράστια στο ρόστερ των Αργεντινών και ειδικά στην επίθεση. Παρά την παρουσία των ικανότατων φορ Ιγκουαϊν, Αγουέρο και Ντιμπάλα όμως, η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι έχει αποτύχει να εντυπωσιάσει με την εν γένει παρουσία της. Το φιλικό με την Αϊτή (4-0) δεν προσφερόταν για χρήσιμα συμπεράσματα ενώ αναβλήθηκε το αντίστοιχο με το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

 Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η παρθενική συμμετοχή
Η Ισλανδία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στο EURO 2016 της Γαλλίας και οι αντίπαλοί της έμαθαν για τα καλά ότι δεν πρόκειται για εύκολο εμπόδιο. Αναδείχθηκε ισόπαλη με την Πορτογαλία και επιβλήθηκε της Αγγλίας, μεταξύ άλλων.

Η ομάδα του Χέιμιρ Χαλγκρίμσον δεν έμεινε σε αυτή την πορεία αλλά τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με επτά νίκες, μία ισοπαλία και δυο ήττες, άφησε πίσω της τις Κροατία, Ουκρανία και Τουρκία. Ο βασικός κορμός διατηρείται αναλλοίωτος τα τελευταία χρόνια. Οι Αρνασον, Σέβαρσον και Σίγκουρτσον στην άμυνα, οι Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Χάλφρεντσον και Γκούναρσον στη μεσαία γραμμή και οι Φινμπόγκασον και Μπίντβαρσον στην επίθεση έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τις πρόσφατες επιτυχίες της εθνική ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X