Κροατία – Νιγηρία: Ελπίζουν σε διάκριση

Κροατία – Νιγηρία: Ελπίζουν σε διάκριση

Η Κροατία στοχεύει σε πορεία καλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη των τριών περασμένων Παγκοσμίων Κυπέλλων, όταν και απέτυχε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Με τη σειρά της, η Νιγηρία θέλει να συνεχίσει την παράδοση που τη θέλει συνήθως να προκρίνεται στα νοκ άουτ παιχνίδια του Μουντιάλ. Η εν λόγω αναμέτρηση προμηνύεται συναρπαστική στο πλαίσιο του 4ου ομίλου.

Κράμα εμπειρίας και ταλέντου
Η Κροατία χρειάστηκε να δώσει αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε αυτά, αντιμετώπισε την Ελλάδα (4-1, 0-0), εμφανιζόμενη σαφώς πιο έτοιμη και διαβασμένη από τον αντίπαλό της. Ουσιαστικά, όλα τελείωσαν στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ.

Η ποιότητα της 23άδας των Κροατών δεν αμφισβητείται, με παίκτες του βεληνεκούς του Μόντριτς, του Ράκιτιτς και του Μάντζουκιτς. Πέραν αυτών, ο εκλέκτορας Ζλάτκο Ντάλιτς έχει και αρκετούς ταλαντούχους παίκτες στη διάθεσή του. Η καλή εικόνα της εθνικής ομάδας στο πρόσφατο φιλικό με τους Βραζιλιάνους (σ.σ. ήττα με σκορ 2-0), δεν ήταν κάτι το απρόσμενο.

 Τελευταία νέα, αποδόσεις και προσφορές* για το Μουντιάλ| 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Αγριεμένη για πρόκριση
Η Νιγηρία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε Ζάμπια, Καμερούν και Αλγερία και σε αυτόν τον δύσκολο όμιλο των προκριματικών κατέκτησε την κορυφή, με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Τον περασμένο Νοέμβριο, σε φιλικό επί ρωσικού εδάφους, μάλιστα, βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Αργεντινή, επικρατώντας με 4-2 τελικά. Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα τότε.

Οι αρετές των «σούπερ αετών» του Γκέρνοτ Ρορ είναι η ενέργεια, η δύναμη και η ταχύτητα, με τους εκρηκτικούς Ιγουόμπι και Μόουζες αλλά και τους έμπειρους Μίκελ και Ιγκάλο να ξεχωρίζουν. Ο Γερμανός εκλέκτορας τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε αρκετές αφρικανικές εθνικές ομάδες. Στο τελευταίο φιλικό στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο θρυλικό Γουέμπλεϊ, οι Νιγηριανοί είχαν θετικότατη παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Αγγλους. Η ήττα με σκορ 2-1 δεν ενόχλησε κανέναν, σημασία είχαν να πάρουν οι παίκτες χρόνο συμμετοχής κόντρα σε ισχυρό αντίπαλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X