Κόστα Ρίκα – Σερβία: Καθοριστικό ματς στην πρεμιέρα

Κόστα Ρίκα – Σερβία: Καθοριστικό ματς στην πρεμιέρα

Οι Κοσταρικανοί πραγματοποίησαν πορεία-έκπληξη στη Βραζιλία, φθάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Από τη μεριά της, η Σερβία δεν είχε συμμετάσχει σε αυτό αλλά έκτοτε, βελτιώθηκε θεαματικά και θα βρεθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας φέτος. Αν και πρεμιέρα στον 5ο όμιλο, το παιχνίδι δείχνει καθοριστικό για τους στόχους των δυο μονομάχων στη διοργάνωση.

Ψάχνει νέο «θαύμα»
Ποιος θα περίμενε ότι η Κόστα Ρίκα θα κατόρθωνε να προκριθεί από όμιλο με αντιπάλους τις Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη στη διοργάνωση του 2014; Μπορεί και κανένας. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν όμως. Στα προκριματικά για τη διοργάνωση του 2018 η απόδοσή της δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η εικόνα της στα φιλικά του περασμένου διαστήματος μόνο πειστική δεν ήταν. Η ήττα από την Αγγλία στο Λιντς με σκορ 2-0 ήταν μίνι εκδίκηση για τα «λιοντάρια».

Ο προπονητής Οσκαρ Ραμίρες είναι θιασώτης συντηρητικής τακτικής, με έμφαση στην άμυνα και τις ταχύτατες αντεπιθέσεις. Από την 23άδα δεσπόζουν με την παρουσία τους οι Νάβας (γκολκίπερ), Μπόρχες (χαφ), Ρουίς (φορ) και Κάμπελ (φορ). Ο όμιλος είναι τόσο δύσκολος όσο ο αντίστοιχος πριν από τέσσερα χρόνια, ωστόσο στο εσωτερικό των «Τίκος» η αισιοδοξία δεν παύει να υπάρχει.

 Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Στόχος το κάτι παραπάνω
Η Σερβία επιστρέφει μετά από οχτώ χρόνια απουσίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2010 ήταν παρούσα στη Νότια Αφρική, όταν και είχε αποτύχει να προκριθεί από τη φάση των ομίλων. Γενικότερα, δεν τα καταφέρνει καλά στο θεσμό από τη στιγμή που έγινε ανεξάρτητο κράτος. Ούτε το 2006 στη Γερμανία ως Σερβία και Μαυροβούνιο είχε κατορθώσει να περάσει από τον όμιλό της. Αν θέλουμε να ψάξουμε να βρούμε επιτυχία, ως Γιουγκοσλαβία το 1962 στη Χιλή κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Φέτος, η ομάδα του Μλάντεν Κρστάιτς έχει αρκετά έμπειρα στελέχη, με τους Κόλαροφ, Τάντιτς, Μάτιτς και Μίτροβιτς να αναμένεται να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και από την παρουσία τους θα κριθεί το μέλλον των «αετών» στον όμιλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X