Βραζιλία – Ελβετία: Η «σελεσάο» και οι άλλοι

Βραζιλία – Ελβετία: Η «σελεσάο» και οι άλλοι

Η Βραζιλία λογίζεται ως το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ έχοντας αφήσει πίσω της το στραπάτσο που υπέστη από τη Γερμανία εντός συνόρων το 2014. Η Ελβετία στάθηκε άτυχη καθώς δεν εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση από τον όμιλο των Προκριματικών αλλά χρειάστηκε τους αγώνες μπαράζ. Έχασε την πρωτιά λόγω χειρότερης διαφοράς γκολ, παρότι κέρδισε εννέα στα δέκα παιχνίδια του Ομίλου των προκριματικών. Η πρεμιέρα της στον 5ο όμιλο είναι εκ προοιμίου δύσκολη αλλά δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα.

Πάντα είναι μεταξύ των φαβορί
Οι πεντάκις παγκόσμιοι πρωταθλητές της «Σελεσάο» αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής τερματίζοντας στην κορυφή με διαφορά δέκα βαθμών από τη δεύτερη Ουρουγουάη.

Η εικόνα τους βελτιώθηκε θεαματικά από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία τους ο Τίτε, που εμφύσησε μία νέα νοοτροπία, με περισσότερη λογική και σκοπιμότητα παρά πλούσιο θέαμα. Η επιθετική τριπλέτα Νειμάρ – Κοουτίνιο – Φιρμίνο είναι ικανή να προκαλέσει τον φόβο και τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Στο πρόσφατο φιλικό με τους Κροάτες, οι Νειμάρ και Φιρμίνο βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο, χαρίζοντας τη νίκη στην εθνική ομάδα.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δείτε τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+ 

Υπολογίσιμη δύναμη
Η Ελβετία μπορεί να κατέχει θέση στην πρώτη δεκάδα τηε κατάταξης της FIFA, ωστόσο έχει να επιδείξει μια σημαντική επιτυχία σε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1954. Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς απέκλεισε τους Βορειοιρλανδούς στα μπαράζ δίχως να εντυπωσιάσει.

Το ρόστερ διαθέτει έμπειρα και ποιοτικά στελέχη όπως οι αμυντικοί Τζουρού και Λιχτστάινερ, οι χαφ Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι και Τζεμαϊλί καθώς και οι επιθετικοί Γκαβράνοβιτς και Σεφέροβιτς. Εχει αναφερθεί κατά το παρελθόν ότι πλέον ελάχιστοι γηγενείς Ελβετοί παίκτες φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο. Η πλειονότητα προέρχεται από άλλες χώρες, με τους γονείς τους να βρίσκουν στέγη και ασφάλεια στο κράτος της Κεντρικής Ευρώπης και τα παιδιά να αποκτούν την ελβετική υπηκοότητα. Στο πρόσφατο φιλικό με τους Ισπανούς (σ.σ. 1-1), οι Ελβετοί απέδειξαν ότι είναι σκληρό καρύδι για τους «μεγάλους».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X