Βραζιλία – Κόστα Ρίκα: Η ώρα της αντίδρασης

Βραζιλία – Κόστα Ρίκα: Η ώρα της αντίδρασης

Η «σελεσάο» βρίσκεται υπό πίεση και αυτό γιατί αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ελβετία (1-1). Ψάχνει τώρα αντίδραση απέναντι στην Κόστα Ρίκα που έχασε από τη Σερβία (0-1) σε κλειστό ματς με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Η αναμέτρηση διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ.

Ξεκίνημα ιδανικό, δυσανάλογη συνέχεια
Οι Βραζιλιάνοι έδειξαν ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ελβετία, με τον Κοουτίνιο να βρίσκει δίχτυα στο 20ό λεπτό μάλιστα. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι δεν κατέθεσαν τα όπλα, κατορθώνοντας να ισορροπήσουν και τελικά να σκοράρουν μετά από αδράνεια της βραζιλιάνικης άμυνας. Στα τελευταία λεπτά, οι Νεϊμάρ, Φιρμίνο αλλά και ο Μιράντα, είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν και να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα του Τίτε.

«Είχαμε συνολικά 20 προσπάθειες για γκολ, αρκετές εκ των οποίων άστοχες όμως. Αν στις καίριες φάσεις είχαμε καθαρότερο μυαλό και συγκέντρωση, θα είχαμε φθάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα» σχολίασε ο Τίτε, ο αναμορφωτής της εθνικής ομάδας που την οδήγησε διά περιπάτου στην εξασφάλιση της συμμετοχής στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τελευταία νέα, αποδόσεις και προσφορές* για το Μουντιάλ| 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Απαιτείται ένα «θαύμα« για την υπέρβαση
Η Κόστα Ρίκα απείλησε πρώτη την αντίπαλη εστία στην πρεμιέρα με τους Σέρβους, όμως ο στόπερ Γκονσάλες απέτυχε να σκοράρει με το κεφάλι. Ο γκολκίπερ Νάβας είπε «όχι» δις στον Μίτροβιτς αλλά δεν είχε απάντηση στο άψογα εκτελεσμένο φάουλ του Κολάροφ. Συνολικά, ήταν δίκαιη η νίκη των Σέρβων.

Οι «τίκος», όπως είναι το παρατσούκλι των Κοσταρικανών, έφθασαν τα προημιτελικά στο Μουντιάλ του 2014 αλλά στη φετινή διοργάνωση είχαν το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα. Απαιτείται ένα σύγχρονο θαύμα για να κατακτήσουν την πρόκριση από τη φάση των ομίλων πια.

«Δεν τελείωσε τίποτα, απομένουν δυο παιχνίδια, κόντρα σε σπουδαίες ομάδες όμως. Αν κοιτάξουμε την κατάταξη της ΦΙΦΑ, θα αντιμετωπίσουμε τη δεύτερη και την έκτη καλύτερη ομάδα του πίνακα, αυτό λέει πολλά» υποστήριξε ο τεχνικός Οσκαρ Ραμίρες.

Τελευταία αποτελέσματα:

Βραζιλία – Ελβετία      1-1 (το γκολ ο Κοουτίνιο)

Κόστα Ρίκα – Σερβία   0-1

Παράδοση:

Κόστα Ρίκα – Βραζιλία 0-1

Κόστα Ρίκα – Βραζιλία 0-1

Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 4-1

Κόστα Ρίκα – Βραζιλία 2-5

Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 5-0

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X