Σερβία – Ελβετία: Το θέλουν και οι δυο

Σερβία – Ελβετία: Το θέλουν και οι δυο

Στο Καλίνινγκραντ και για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ, Σέρβοι και Ελβετοί συνθέτουν ένα αμφίρροπο ζευγάρι. Οι τυπικά γηπεδούχοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα (1-0) στην πρεμιέρα ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι απέσπασαν ισοπαλία από τη σπουδαία Βραζιλία (1-1).

Βρήκε τη λύση όταν έπρεπε
Ο άλλοτε παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, Αλεξάνταρ Κολάροφ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο ματς της πρεμιέρας με τους Κοσταρικανούς, έπειτα από άψογη εκτέλεση φάουλ. Ο αντίπαλος γκολκίπερ Νάβας ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, στερώντας δις το γκολ από τον φορ Μίτροβιτς που είχε βρεθεί σε πλεονεκτικότατη θέση. Οι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Μάτιτς ήταν εκ των κορυφαίων παικτών των «αετών».

«Οι παίκτες μου είχαν τη σωστή νοοτροπία και ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγείς μου. Εμφανιστήκαμε πολύ καλά οργανωμένοι και υπήρχε τεράστια δίψα για τη νίκη. Αυτά τα στοιχεία μας ώθησαν προς αυτήν» τόνισε ο τεχνικός Μλάντεν Κρστάιτς.

 Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+ / Link here:

Πολύ σκληρή για να πεθάνει
Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι οι Ελβετοί διαθέτουν εξαιρετική ομάδα που δεν παρατάει κανένα παιχνίδι στη μοίρα του. Μπορεί να βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ από τους Βραζιλιάνους, όμως βγήκαν μπροστά και δικαιώθηκαν. Ο χαφ Τσούμπερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της «σελεσάο» με κεφαλιά ενώ ο γκολκίπερ Ζόμερ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, καθαρίζοντας κάθε φάση μπροστά από την εστία του.

«Η Βραζιλία ήταν καλύτερη σε σχέση με εμάς, δημιούργησε και έχασε περισσότερες ευκαιρίες από την ομάδα μας αλλά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ όλους τους παίκτες μου για το γεγονός ότι έδειξαν χαρακτήρα και τελικά κατακτήσαμε μία πολύτιμη ισοπαλία. Κάναμε όσα έπρεπε για να δυσκολέψουμε τους Βραζιλιάνους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δικαιωθήκαμε, ήταν εξαιρετική εκκίνηση στον όμιλο» δήλωσε ο τεχνικός Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς που είναι άκρως επιτυχημένος στον πάγκο των Ελβετών.

Τελευταία αποτελέσματα:

Κόστα Ρίκα – Σερβία   0-1   (Κολάροφ ο σκόρερ)

Βραζιλία – Ελβετία      1-1    (Τσούμπερ ο σκόρερ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X