Βέλγιο – Παναμάς: Εξαιρετική φουρνιά έχουν οι «κόκκινοι διάβολοι»

Βέλγιο – Παναμάς: Εξαιρετική φουρνιά έχουν οι «κόκκινοι διάβολοι»

Φαίνεται ότι η φράση «ή τώρα ή ποτέ» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των Βέλγων καθώς η τωρινή φουρνιά παικτών, που είναι ποιοτικότατη, έχει μια τελευταία ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση. Ο Παναμάς έκανε την τεράστια έκπληξη αφήνοντας εκτός τις Η.Π.Α. και παίρνοντας την πρόκριση στο Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ναι μεν… αλλά
Μία ομάδα απαρτιζόμενη από παίκτες όπως οι Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Λουκάκου είναι ξεκάθαρα σε θέση να σημειώσει σπουδαία αποτελέσματα σε μια κορυφαία διοργάνωση. Ωστόσο οι πορείες των «Κόκκινων Διαβόλων» στα δυο περασμένα μεγάλα τουρνουά ήταν αποτυχημένες και υπό αυτό το πρίσμα καλούνται να αποδείξουν πράγματα. Ο Ισπανός εκλέκτορας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιθυμεί επίσης μία σημαντική διάκριση, ώστε η δουλειά του να αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Στα δυο τελευταία φιλικά, οι Βέλγοι αντιμετώπισαν κατά σειρά τις Πορτογαλία (0-0) και Αίγυπτο (3-0). Στο πρώτο δεν άφησαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Στο δεύτερο ήταν κατά πολύ ανώτερο, ωστόσο η απουσία του Σαλάχ είχε αποδυναμώσει αισθητά τους «Φαραώ» που δεν φάνηκαν απειλητικοί.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Ιστορικές οι στιγμές
Η ομάδα του Ερνάν Νταρίο Γκόμες, γνωστή ως «καναλέρος« λόγω του φημισμένου καναλιού της χώρας θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά την προκριματική φάση σημείωσε ορισμένα σημαντικά αποτελέσματα, όπως οι ισοπαλίες με Η.Π.Α. και Μεξικό και η νίκη επί της Κόστα Ρίκα, κατακτώντας τελικά και το εισιτήριο της πρόκρισης. Ο ίδιος ο Γκόμες γράφει ρεκόρ, οδηγώντας tρίτη ομάδα σε Μουντιάλ, μετά τις Κολομβία (1998) και Ισημερινό (2002).

Το ρόστερ περιλαμβάνει μεγάλους ηλικιακά παίκτες σαν τους Μπαλόι (αμυντικός), Πέρες (επιθετικός) και Τεχάδα (επιθετικός) που θα αγωνιστούν για τελευταία φορά με τα εθνόσημό της, μετά το καλοκαίρι θα αποχωρήσουν. Στο τελευταίο φιλικό επί ευρωπαϊκού εδάφους, οι «καναλέρος» έχασαν από τη Νορβηγία στο Οσλο, με σκορ 1-0. Πέραν του αρνητικού αποτελέσματος, τραυματίστηκε σοβαρά ο χαφ Κιντέρο και έμεινε εκτός 23άδας, με τον νεαρό χαφ Αβιλα να παίρνει τη θέση του.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X