Βέλγιο – Τυνησία: Οι Βέλγοι δείχνουν ορεξάτοι

Βέλγιο – Τυνησία: Οι Βέλγοι δείχνουν ορεξάτοι

Στη Μόσχα με το ματς μεταξύ του Βελγίου και της Τυνησίας συνεχίζεται η δράση του 7ου ομίλου του Μουντιάλ. Οι Βέλγοι δυσκολεύτηκαν μονάχα ένα ημίχρονο απέναντι στους Παναμέζους, φθάνοντας τελικά στη νίκη με σκορ 3-0. Οι Τυνήσιοι προέρχονται από την ήττα, με σκορ 2-1, κόντρα στους Άγγλους, δεχόμενοι το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις.

Νικηφόρα η πρεμιέρα του
Το Βέλγιο ήταν ανώτερο του Παναμά σε όλο το 90λεπτο, βρίσκοντας δίχτυα στην επανάληψη. Στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά τις σπατάλησαν. Οι Μέρτενς και Λουκάκου (2) ήταν τελικά οι σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων»

«Το ματς κύλησε όπως το περιμέναμε, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο Μουντιάλ. Ξεκινήσαμε καλά, χάνοντας ευκαιρίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία μας, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν τα παρατήσαμε. Είναι θετικό ότι διατηρήσαμε ανέπαφη την εστία μας. Σε αυτή τη διοργάνωση επιβάλλεται να είσαι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά» σημείωσε ο τεχνικός Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου  | 21+

Οι εντυπώσεις δεν χαρίζουν βαθμούς
Οι Τυνήσιοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί των Άγγλων αλλά τελικά αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Οι αναποδιές προέκυψαν από νωρίς, με τον τραυματισμό του γκολκίπερ Μουέζ Χασάν. Ο χαφ Φεργιανί Σασί σκόραρε για λογαριασμό των «Αετών της Καρχηδόνας» από την άσπρη βούλα αλλά το γκολ δεν ήταν αρκετό. Η άμυνα φανέρωσε αδυναμίες, ειδικά στις στημένες φάσεις, από όπου προήλθαν και τα γκολ της Αγγλίας.

Υπερήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο εκλέκτορας Ναμπίλ Μααλούλ: «Παίξαμε αρκετά καλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά μάλλον ήταν θέλημα Θεού να ηττηθούμε. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα. Δεν τα παρατάμε, οφείλουμε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι απέναντι στο Βέλγιο για να συλλέξουμε αποτέλεσμα».

Τελευταία αποτελέσματα:

Βέλγιο – Παναμάς       3-0 (Μέρτενς, Λουκάκου (2))

Τυνησία – Αγγλία        1-2   (Σασί)

Παράδοση:

Βέλγιο – Τυνησία 1-0 (Διεθνές φιλικό 2014)

Τυνησία – Βέλγιο 1-1 (Μουντιάλ 2002)

Τυνησία – Βέλγιο 2-1 (Διεθνές φιλικό 1992)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X