Τυνησία – Αγγλία: Ανοιχτοί λογαριασμοί

Τυνησία – Αγγλία: Ανοιχτοί λογαριασμοί

Η Αγγλία έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον κόσμο της καθώς ήταν απογοητευτική στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα απέτυχε να κατακτήσει έστω μια νίκη στα γήπεδα της Βραζιλίας τέσσερα χρόνια πριν, ενώ έμεινε εκτός από την εκπληκτική Ισλανδία κατά τη διάρκεια του EURO 2016. Ούτε η Τυνησία έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στο Μουντιάλ, με τέσσερις αποκλεισμούς σε φάση των ομίλων σε ισάριθμες συμμετοχές της στη διοργάνωση.

Μεγάλη η δίψα για διακρίσεις
Η Τυνησία έβαλε τέλος στη 12χρονη απουσία της από το Παγκόσμιο Κύπελλο κατορθώνοντας να τερματίσει πρώτη στον όμιλο των προκριματικών, μπροστά από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. «Οι Αετοί της Καρχηδόνας» έχουν ξανά τον Ναμπίλ Μααλούλ στην άκρη του πάγκου, όπως συνέβαινε και το 2013. Ο 55χρονος έχει εργαστεί στην κορυφαία ομάδα της χώρας, την Εσπεράνς, καθώς και στην εθνική ομάδα του Κουβέιτ.

Στα τελευταία φιλικά, οι Τυνήσιοι αναμετρήθηκαν με τις Πορτογαλία (2-2), Τουρκία (2-2) και Ισπανία (0-1), αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Και όλα αυτά δίχως τον σταρ χαφ Γιουσέφ Εμσακνί που είχε τραυματιστεί σοβαρά και τελικά έμεινε εκτός 23άδας. Συνολικά επτά παίκτες της αποστολής αγωνίζονται σε συλλόγους της γαλλικής Λιγκ 1.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δες τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+

Θέλει αλλά μπορεί;
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει αναλάβει να οδηγήσει και πάλι τα «λιοντάρια» της Αγγλίας στον δρόμο των επιτυχιών. Ο άλλοτε αμυντικός της Μίντλεσμπρο συμπλήρωσε ένα χρόνο στην τεχνική ηγεσία, βελτιώνοντας κατά πολύ τις αποδόσεις της Εθνικής ομάδας. Αυτό αποτυπώθηκε σε νούμερα καθώς η Αγγλία δέχθηκε μόλις τρία γκολ στα δέκα τελευταία παιχνίδια της. Στις αρχές του μήνα, υποδέχθηκε τις Νιγηρία (2-1) στο Λονδίνο και Κόστα Ρίκα (2-0) στο Λιντς, κατορθώνοντας να σκοράρει εύκολα.

Οι Κέιχιλ (στόπερ), Χέντερσον (χαφ) και Ουέλμπεκ (φορ) είναι οι τρεις παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές μεταξύ των 23 που έχουν επιλεχθεί. Ωστόσο, αυτός που θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι ο φορ Χάρι Κέιν. Ο 24χρονος άσος της Τότεναμ έχει σημειώσει 13 γκολ με το εθνόσημο και πάνω από 100 γκολ με τα «σπιρούνια».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ (21+)

Σχολιάστε

X