Η δομή των κορυφαίων εθνικών ομάδων του Μουντιάλ

Η δομή των κορυφαίων εθνικών ομάδων του Μουντιάλ

Στο παρακάτω κείμενο εστιάζουμε σε εθνικά πρωταθλήματα, συλλόγους και ποδοσφαιριστές και στον τρόπο που συνεισφέρουν στις εθνικές ομάδες και σε μία τεράστια διοργάνωση, όπως είναι το Μουντιάλ.

Πρώτες με διαφορά
Δυο εθνικές ομάδες ξεχωρίζουν για το πνεύμα νικητή που έχουν και μάλιστα έμπρακτα, με κριτήριο τις πορείες των παικτών τους στους συλλόγους τους. Η Βραζιλία, που διαθέτει 14 παίκτες οι οποίοι τη φετινή σεζόν (σ.σ. 2017-18) κατέκτησαν τουλάχιστον έναν τίτλο σε διασυλλογικά πρωταλήματα, αλλά και η Γερμανία, με 12 αντίστοιχους. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε με κάποια άλλη εθνική ομάδα, π.χ. την Αγγλία θα δούμε μόλις 4 παίκτες (όλοι της Μάντσεστερ Σίτι) της να έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο.

Εστιάζοντας στους συλλόγους
Μπορεί η άνωθεν επίδοση της Αγγλίας να απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί εντυπωσιακή, ωστόσο η έμμεση συνεισφορά της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ στο Μουντιάλ σαφώς και είναι. Και αυτό γιατί η Μάντσεστερ Σίτι έχει προσφέρει 16 διεθνείς παίκτες μεταξύ των 32 εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, ξεπερνώντας τις Ρεάλ Μαδρίτης (15) και Μπαρσελόνα (14), με τις Τότεναμ (12), Παρί Σεν Ζερμέν (12), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11) και Τσέλσι (11) να έπονται.

Αν επικεντρωθούμε στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, θα δούμε ότι η Τότεναμ έχει στις τάξεις της 5 διεθνείς Άγγλους ποδοσφαιριστές. Στη σχετική λίστα, πάντως, προπορεύονται οι Μπάγερν (7 Γερμανοί διεθνείς) και Ρεάλ Μαδρίτης (5 Ισπανοί διεθνείς). Αξιοσημείωτο το γεγονός της ύπαρξης 4 Βραζιλιάνων διεθνών της Μάντσεστερ Σίτι.

«Βασιλεύουσα» η Premier League
Το αγγλικό πρωτάθλημα έχει την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τους διεθνείς παίκτες του Μουντιάλ, καθώς 124 από τους 736 της φετινής διοργάνωσης αγωνίζονται είτε στην Πρέμιερ Λιγκ είτε σε κατώτερη κατηγορία της χώρας. Για να γίνει αντιληπτό το νούμερο, πρέπει να αναφερθεί ότι ακολουθεί η Ισπανία με 81 και οι Γερμανία (67) και Ιταλία (58) μαζί ουσιαστικά μας δίνουν την επίδοση της Αγγλίας.

Αν εμβαθύνουμε στα λεπτά συμμετοχής των παικτών στις εθνικές λίγκες, θα διαπιστώσουμε ότι όσοι αγωνίζονται στην αγγλική Premier League έχουν συνολικά 131.982 αγωνιστικά λεπτά έναντι 81.552 όσων αγωνίζονται στην ισπανική La Liga.

Αξιομνημόνευτο και το ότι η Αγγλία είναι η μοναδική εθνική ομάδα από τις 32 συμμετέχουσες της οποίας η 23άδα  απαρτίζεται αποκλειστικά από παίκτες που ανήκουν σε συλλόγους της εγχώριας λίγκας. Ακολουθούν οι Σαουδική Αραβία (1) και Ρωσία (4). Ενδιαφέρουσα η περίπτωση του Βελγίου, με μόλις έναν παίκτη της 23μελούς αποστολής του να αγωνίζεται εντός συνόρων. Εντύπωση προκαλούν επίσης οι Αργεντινή και Πορτογαλία που έχουν παίκτες από 19 διαφορετικούς συλλόγους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Γ’ Κατηγορία του Nations League με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X