Σουηδία – Αγγλία: Με φόντο την τετράδα

Σουηδία – Αγγλία: Με φόντο την τετράδα

Στη Σαμάρα θα παραταχθούν Σουηδοί και Άγγλοι με κοινό στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ . Κάθε ομάδα έχει τις δικές της αρετές και θα προσπαθήσει με αυτές να επιβληθεί της άλλης, σε παιχνίδι που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ικανή για νέα έκπληξη
Η Σουηδία είχε τον ρόλο του αουτσάιντερ μέχρι τώρα στη διοργάνωση και τα κατάφερε περίφημα. Πέρασε τα εμπόδια που βρήκε στη φάση των ομίλων και επικράτησε της Ελβετίας (1-0) στην περασμένη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Ο Φόρσμπεργκ με σουτ που κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους συμπατριώτες του στα ουράνια.

«Ξέρουμε τις δυνατότητές μας και αν συνεχίσουμε να αποδίδουμε σύμφωνα με αυτές, μπορούμε να σημειώσουμε ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα. Δεν επιτρέψαμε στους Ελβετούς να μας απειλήσουν. Περιμέναμε ότι θα βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν έπρεπε. Η Αγγλία έχει το όνομα και τη φανέλα αλλά αυτά τα στοιχεία δεν κρίνουν τις προκρίσεις» υπογράμμισε ο σκόρερ των Σουηδών.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Κύπελλο; Δες τις νέες αποδόσεις εδώ| 21+

Ξόρκισε τα «φαντάσματα»
Η Αγγλία πανηγύρισε την πρόκριση επί της Κολομβίας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3. Στο 90λεπτο οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τον Χάρι Κέιν να βρίσκει ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ισοφάριση των «καφετέρος» ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, τη στιγμή που οι Άγγλοι φίλαθλοι πανηγύριζαν στις εξέδρες. Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση και στα πέναλτι τα «τρία λιοντάρια» έσπασαν την κατάρα που τους θέλει να αποτυγχάνουν στην εν λόγω διαδικασία.

Πρώτη φορά πήραν πρόκριση στα πέναλτι σε Μουντιάλ. Τις τρεις περασμένες είχαν αποχωρήσει με σκυμμένο το κεφάλι από τα γήπεδα (1990 Δυτική Γερμανία, 1998 Αργεντινή, 2006 Πορτογαλία). Επιπλέον, η αρνητική παράδοση είχε διευρυνθεί και σε επίπεδο EURO, καθώς σε τέσσερις απόπειρες πρόκρισης μέσω των πέναλτι, μόλις μία είχε στεφθεί με επιτυχία.

Ο σημερινός εκλέκτορας της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αστόχησε σε πέναλτι, όντας παίκτης των «τριών λιονταριών», στον ημιτελικό του EURO 1996 με αντίπαλο τη Γερμανία και τα αγγλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εξιλέωσή του στο φετινό Μουντιάλ.

«Στη ζωή πρέπει να μάχεσαι και να μην επηρεάζεσαι από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα, τα νεαρά παιδιά που την απαρτίζουν γίνονται πιο έμπειρα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Διασκεδάζουν τις στιγμές και κάθε φορά επικεντρώνονται στο προσεχές ματς. Με ανάλογη σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουμε και τους Σουηδούς» τόνισε ο Σάουθγκεϊτ.

Τελευταία αποτελέσματα:

Σουηδία – Ελβετία      1-0 (Φόρσμπεργκ ο σκόρερ)

Κολομβία – Αγγλία      1-1 (ο Κέιν το γκολ των Άγγλων)

Παράδοση:

Σουηδία – Αγγλία        4-2

Σουηδία – Αγγλία        2-3

Αγγλία – Σουηδία        1-0

Σουηδία – Αγγλία        2-2

Σουηδία – Αγγλία        1-0

Αγγλία – Σουηδία        1-1

Ατελείωτο live στοίχημα στη bwin 21+

Σχολιάστε

X