Ουρουγουάη – Γαλλία: Το θέλουν και οι δυο

Ουρουγουάη – Γαλλία: Το θέλουν και οι δυο

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ ανοίγει η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ, με τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ της Ουρουγουάης και της Γαλλίας. Αμφότερες προέρχονται από σπουδαίες προκρίσεις, το ηθικό τους είναι ακμαιότατο. Η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι χαρακτηριστική. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ραντεβού τους έληξαν 0-0, έχοντας τεθεί αντιμέτωπες και σε επίπεδο Μουντιάλ, το 2002 και το 2010.

Δεν μπορείς να την υποτιμήσεις
Η Ουρουγουάη διατήρησε το μηδέν στη φάση των ομίλων και για τρία παιχνίδια πριν να δεχθεί γκολ από τους Πορτογάλους, στη φάση των «16». Ο Εντινσον Καβάνι ήταν εντυπωσιακός, παίρνοντας πάνω του τη «Σελέστε» και με δυο γκολ, της χάρισε τη νίκη-πρόκριση, με σκορ 2-1.

«Το στοιχείο που μας διαχωρίζει από τις άλλες ομάδες είναι η αυταπάρνηση και η τρομερή διάθεση που δείχνουν οι παίκτες μας όταν αγωνίζονται με το εθνόσημο. Είναι μέρος της κουλτούρας μας, αυτών που πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο. Η Πορτογαλία είναι ισχυρή ομάδα, φάνηκε ξεκάθαρα αυτό, αλλά και εμείς είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε αντίπαλο» υποστήριξε ο βετεράνος τεχνικός Όσκαρ Ταμπάρες.

Μουντιάλ με ειδική προσφορά* | 21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Διθυραμβικά σχόλια για Εμπαπέ
Η Γαλλία έδειξε τη μεγάλη ποιότητά της σε καίρια σημεία, επικρατώντας της Αργεντινής (4-3) στη φάση των «16». Το άστρο του Εμπαπέ έλαμψε και πάλι, με τον 19χρονο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να σημειώνει δυο γκολ ενώ κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο σκόραρε ο Γκριεζμάν. Σκόρερ χρίστηκε και ο μπακ Παβάρ, με υπέροχο σουτ.

«Κάναμε όσα έπρεπε για την πρόκριση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα αλλά και τον Εμπαπέ που αποδεικνύει συνεχώς πτυχές του πλούσιου ταλέντου του. Οι παίκτες μου έβγαλαν αντίδραση όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Έχουμε τη νοοτροπία του νικητή και θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο και απέναντι στην Ουρουγουάη. Η «Σελέστε» διαθέτει συμπαγές σύνολο που ξέρει να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα» ανέφερε ο τεχνικός Ντιντιέ Ντεσάν.

Τελευταία αποτελέσματα:

Ουρουγουάη – Πορτογαλία   2-1 (Καβάνι ο σκόρερ των Ουρουγουανών)

Γαλλία – Αργεντινή     4-3 (Γκριεζμάν, Παβάρ και Εμπαπέ τα γκολ)

Παράδοση:

Ουρουγουάη – Γαλλία  1-0

Γαλλία – Ουρουγουάη  0-0

Ουρουγουάη  Γαλλία    0-0

Γαλλία – Ουρουγουάη  0-0

Γαλλία – Ουρουγουάη  0-0

Κορυφαίες αποδόσεις για το Μουντιάλ από τη bwin! 21+

Σχολιάστε

X