Euroleague Preview Part 2: Οι γνωστοί πέντε και οι πρωτάρες!

Euroleague Preview Part 2: Οι γνωστοί πέντε και οι πρωτάρες!

Ακόμα μια σεζόν στη Euroleague προμηνύεται συναρπαστική και οι 16 μονομάχοι μπαίνουν στην αρένα με φόντο το Final 4 της Βιτόρια. Αρκετές ομάδες ενισχύθηκαν, θέλοντας να μειώσουν τον… πήχη από τις «μεγάλες» της διοργάνωσης. Οσο αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, αυτές των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στόχος των δύο «αιωνίων» η πρόκριση στην τελική φάση.

Το βήμα της 8άδας

Η αλλαγή διεξαγωγής στη φάση των ομίλων τη σεζόν 2016-17 στην αρχή αποτέλεσε… γρίφο, μετά το πέρας των πρώτων δύο σεζόν όμως, η κίνηση των ανθρώπων της Ευρωλίγκα αποδείχθηκε σωστή, κάνοντας πιο ελκυστικό το… προϊόν! Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δει τις ίδιες έξι ομάδες να τερματίζουν στην πρώτη 8άδα, οι πέντε εξ αυτών στις πρώτες πέντε θέσεις. Αναφερόμαστε για τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ, αλλά και την Μπασκόνια η οποία τερμάτισε στην 7η θέση και στις δύο τελευταίες σεζόν.

Προφανώς και οι ίδιες ομαδές εκκινούν από θέση φαβορί σε ότι αφορά τουλάχιστον τα playoffs, καθώς διαθέτουν τα καλύτερα ρόστερ, τις προσωπικότητες στους πάγκους και στο παρκέ. Οσον αφορά την Μπασκόνια, μπορεί να μην έθελξε με τις μεταγραφικές της κινήσεις, όμως το γεγονός ότι το Final Four θα διεξαχθεί σπίτι της, στο «Βιτόρια-Γκαστέις», θα την «πεισμώσει» για να φτάσει εκεί.

Σε ότι αφορά το πλασάρισμα στην post season, τα πάντα μοιάζουν ανοικτά, αφού δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν «ψαλιδίσει» τη διαφορά από τους “μεγάλους” και αναμένεται μέχρι το τέλος να παλέψουν για τα εισιτήρια των playoffs. Η Αναντολού Εφές, με την ενίσχυση του ρόστερ της, μοιάζει έτοιμη να διεκδικήσει θέση στην 8άδα, όπως έκανε τη σεζόν 2016-17. Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα επιθυμεί να κάνει το back to back στην 8άδα, η Ζαλγκίρις να επιβεβαιώσει ότι η περσινή σεζόν δεν ήταν… πυροτέχνημα και η Μπαρτσελόνα να θέσει ξανά τον εαυτό της σε ρυθμούς επιτυχιών.

Τα εισιτήρια για Βιτόρια!

Ο άνθρωπος με τα περισσότερα τρόπαια Ευρωλίγκας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά την αυτοκρατορία που έχτισε στον Παναθηναϊκό, ανέλαβε τη Φενερμπαχτσέ το 2013 για να τη βάλει στην… ελίτ της Ευρώπης. Τρεις σερί παρουσίες σε ευρωπαϊκό τελικό, στη μία από αυτές κατέκτησε το τρόπαιο στο σπίτι της κόντρα στον Ολυμπιακό (80-64 τη σεζόν 2016-17). Μετά και τις μεταγραφές του καλοκαιριού, οι Τούρκοι έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στο final four, με την ενίσχυση να έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούν τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τους Δημήτρη Ιττούδη και Πάμπλο Λάσο να ηγούνται για ακόμη μία χρονιά της προσπάθειας για τη συμμετοχή στο Final Four. Από… κοντά και με περισσότερες ελπίδες μετά και τη σημαντική ενίσχυση του ρόστερ τους οι ελληνικές ομάδες, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός που πλέον βρίσκεται στα χέρια του πολύπειρου προπονητή, Ντέιβιντ Μπλατ.

Οι πρωτάρες

Από την Αδριατική Λίγκα είχαμε συνηθίσει την παρουσία των Ερυθρού Αστέρα, Παρτίζαν και Τσετεβίντα τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Η έκπληξη της σεζόν ήρθε από την Μπούντουτσνοστ, που επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στη σειρά των τελικών (3-1 στη σειρά) και εκτός του τίτλου, πήρε και το εισιτήριο συμμετοχής για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Στην ACB το «μπαμ» έγινε από την Γκραν Κανάρια. Προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, αποκλείοντας τη Βαλένθια στους «8» και παράλληλα εξαργύρωσε το εισιτήριο πρόκρισης για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Αυτές είναι και οι δύο… πρωτάρες στο θεσμό, ομάδες που η ευρωπαϊκή τους παρουσία τα τελευταία χρόνια περιοριζόταν στο Γιούροκαπ.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

 

Σχολιάστε

X