ΤΣΣΚΑ - Μπασκόνια: Νέο ραντεβού στη Μόσχα!

ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια: Νέο ραντεβού στη Μόσχα!

Έναρξη: 20:00, 16/4/2019
Γήπεδο: Megasport Arena, Mόσχα
Η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται τη Μπασκόνια στη Μόσχα στην πρεμιέρα των πλέι οφς! Οι Μοσχοβίτες έχουν την παράδοση, αλλά οι Ισπανοί ξέρουν να βάζουν δύσκολα. 
Με παράδοση η ΤΣΣΚΑ!
Ξεκίνημα των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ της επίδοσης 24-6 στην φάση των ομίλων να φιλοξενεί την Μπασκόνια που είχε απολογισμό 15-15. Το ματς στη ρωσική πρωτεύουσα θα είναι σαν… επανάληψη του ματς της 30ής αγωνιστικής που ήταν οι ίδιοι αντίπαλοι.
Η ΤΣΣΚΑ έχει μία μακρά και εντυπωσιακή παράδοση με αντίπαλο την Μπασκόνα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Το ρωσικό “μεγαθήριο” δεν έχει χάσει ματς εκτός από την Μπασκόνια ποτέ από το 2005 και μετά και δεν χάσει ποτέ στα πλέι οφ αυτόν τον αιώνα. Ο Γουίλ Κλάιμπερν κυριάρχησε στο ματς της 30ής αγωνιστικής οδηγώντας την ΤΣΣΚΑ στη νίκη.
Τι έγινε νωρίτερα στην σεζόν; Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν εντός φέτος, έχοντας χάσει οριακά με 76-73 στην Ισπανία με τον Πουαριέ να έχει 18 πόντους και 8 ριμπάουντ.  Η ΤΣΣΚΑ νίκησε 82-78 περίπου 10 μέρες πριν. Ο Κλάιμπερν σκόραρε 14 πόντους στα τελευταία 10 λεπτά μαζί και με ένα τρίποντο και ήταν ο ηγέτης των Ρώσων.Αυτό που έκανε καλά η ΤΣΣΚΑ στο ματς ήταν τα σουτ της, έχοντας 50% στα δίποντα και 47.1% στα τρίποντα. Όμως στα ριμπάουντ είχε πρόβλημα με επίδοση 28 υπέρ – 35 κατά. Η Μπασκόνια πήρε 12 επιθετικά ριμπάουντ και έβαλε 18 πόντους δεύτερης ευκαιρίας από αυτά. Η ΤΣΣΚΑ έκανε κάτι αντίστοιχο 6 φορές από 6 επιθετικά ριμπάουντ.
Το πάλεψε η Μπασκόνια
Η Μπασκόνια πάλεψε καλά και σκληρά στο τελευταίο ματς των δυο ομάδων και ελπίζει να καταφέρει κάτι ενώ γυρίζουν και τραυματίες της. Ο Τόκο Σενγκέλια, ο ψηλός της ομάδας, έμεινε σε 6 πόντους στα 18 λεπτά στην πρώτη ευρωπαϊκή του συμμετοχή στο 2019. Παρόλα αυτά ο Σενγκέλια σε πολύ καλή φόρμα μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικά δυνατός αντίπαλος για τον Κλάιμπερν.  Η Μπασκόνια έχει την πέμπτη πιο κακή επίδοση σε απώλεια της μπάλας πριν καν κάνει σουτ με 12.8 τέτοιες περιπτώσεις ανά ματς. Πρόκεται για τα λεγόμενα turn over ή αλλιώς οι χαμένες κατοχές. Είναι λάθη που αναφέρονται στην στατιστική. Η Μπασκόνια είχε 15 χαμένες κατοχές στο ματς της 30ής αγωνιστικής στην Μόσχα. Κάθε χαμένη μπάλα είναι εκτός από χαμένη ευκαιρία για καλάθι και σοβαρή πιθανότητα να δεχθείς πόντους από τον αντίπαλο. Μόνο ο Χουέρτας – που έχει κατά μέσο όρο 2.4 χαμένες κατοχές – είχε πάνω από 2 ανά αγώνα φέτος οπότε η ομάδα θα πρέπει να το διορθώσει αυτό αν θέλει να ελπίζει στην υπέρβαση. 

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X