EuroLeague: Οι μεγαλύτερες ανατροπές ever! (Poll)

EuroLeague: Οι μεγαλύτερες ανατροπές ever! (Poll)

Τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να χτυπήσει το buzzer! Μεγάλες ανατροπές που μας άφησαν άφωνους, άλλες έδωσαν νίκες γοήτρου, άλλες κούπες που πέρασαν στην ιστορία. Το bwin News θυμάται ματς, όπου ομάδες όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά πάλεψαν, γύρισαν από μεγάλες  διαφορές και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

EuroLeague με σούπερ αποδόσεις!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός | 91-94 | 2005

Μια τεράστια ανατροπή, αλλά σε… λάθος τελικό! Το 2005, στο Final 4 του 2005 στη Μόσχα, οι «πράσινοι» έκαναν μια από τις εντυπωσιακότερες εμφανίσεις, ωστόσο, αυτή ήρθε στον μικρό τελικό. Ο Παναθηναϊκός, όπως το 1994 στο Τελ Αβίβ και το 1995 στη Σαραγόσα, νίκησε στον αγώνα για την 3η θέση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, αφήνοντας… γλυκόπικρη γεύση στους «πράσινους». Πικρή γιατί φάνηκε ότι στον ημιτελικό του Σαββάτου μπορούσε να είχε πάρει μια μεγάλη πρόκριση, ωστόσο ηττήθηκε 91-82 από τη Μακάμπι. Στον τελικό της παρηγοριάς βρέθηκε πίσω στο σκορ (50-28 στο 22′), ωστόσο έβγαλε μεγάλα αποθέματα δύναμης και νίκησε έπειτα από δύο παρατάσεις την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (94-91). Απίθανος Μπατίστ, πέτυχε 28 πόντους, ενώ ο Κουτλουάι σημείωσε 19.

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός | 71-75 | 2011

Πριν τη σειρά Play offs του 2011,  κανείς δεν περίμενε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σταματήσει την εντυπωσιακή πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα στο δρόμο για ακόμα ένα τίτλο. Ομως, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με μαεστρική τακτική «εγκλώβισε» τον Ναβάρο με τον Νικ Καλάθη σε ρόλο-κλειδί και τον Διαμαντίδη να κάνει τα πάντα. Το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη χάθηκε στο νήμα (83-82) και το δεύτερο στο ξεκίνημα ήταν εφιάλτης. Στο 14′ οι Καταλανοί προηγούνταν με +16 (28-12), αλλά οι «πράσινοι» με εντυπωσιακό come back και με σερί τρίποντα του Σάτο γύρισαν… τούμπα το ματς και πανηγύρισαν μια απίθανη νίκη (71-75), που άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση στο Final-4 της Βαρκελώνης, όπου ο Παναθηναϊκός έβαλε το έκτο αστέρι στη φανέλα του. Πρώτος σκόρερ ο σούπερ Σάτο με 18 πόντους, ματσάρα ο Διαμαντίδης με 17.

Κάθε καλάθι της EuroLeague παίζει σε Live Streaming*!

Ολίμπια Μιλάνο – Παρτιζάν | 65-69 | 2011

Μπορεί να μην κρινόταν κάτι από την πορεία του αποτελέσματος, ωστόσο αποδείχθηκε πως αν δε χτυπήσει το buzzer δεν τελειώνει τίποτα. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Ολίμπια ήταν μπροστά με 12 πόντους, 31-19, ενώ στο 26΄ο Μαντσινέλι με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στο +21. Κάπου εκεί η Παρτιζάν πήρε μπρος, το πάρτι άρχισε και με μπροστάρηδες τους Πέκοβιτς, Λούτσιτς και Μάτσβαν, οι Σέρβοι έκαναν την τεράστια επιστροφή. Εντυπωσιακή ανατροπή, με τους Σέρβους να επικρατούν με 69-65.

 Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας | 62-61 | 2012

Ισως η μεγαλύτερη ανατροπή που γνώρισε ποτέ το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός στο ραντεβού τίτλου στην Κωνσταντινούπολη πέτυχε κάτι επικό, κάτι μοναδικό. Με μια επιστροφή που όμοιά της δεν έχουμε δει ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο ραντεβού νίκησε 62-61 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Oι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι το 28′ ήταν πίσω στο σκορ με 53-34, έδειξαν πως αν και αουτσάιντερ είναι ικανοί για όλα. Απίθανη αντεπίθεση κι ένα… πεταχτάρι που πέρασε στην ιστορία. Ο Πρίντεζης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης μετά από 15 χρόνια. Στο τελευταίο 12λεπτο έγινε η μεγαλύτερη ανατροπή στο Παγκόσμιο μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιμέρους σκορ 21-8 επέστρεψαν στο ματς και εκμεταλλεύθηκαν κάθε… δώρο των Ρώσων, που αποσβολωμένοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

 Σιένα – Πρόκομ Γκντίνια | 88-95 | 2012

Τι και αν η Πρόκομ δεν είχε καμία ελπίδα για πρόκριση στο Τop 16, μέσα στην Ιταλία έστησε το δικό της πάρτι κι έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Η Σιένα έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε τη διαφορά και στους 28 πόντους (48-20 στο 18′), αλλά κάπου εκεί η Πρόκομ, άρχισε τη μεγαλύτερη αντεπίθεση που έχουμε δει στα γήπεδα της EuroLeague. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν «καυτοί» από τα αποδυτήρια έτρεξαν επιμέρους σκορ 12-24 στην τρίτη περίοδο, μπήκαν στο «κόλπο» και κατάφεραν να πάρουν το ματς στην παράταση. Σε 45 λεπτά αγώνα το συγκρότημα του Κεμζούρα κατέβασε 42 αμυντικά και 20 επιθετικά, ενώ είχε κορυφαίους τους Μπλάσινγκεϊμ και Πονίτκα.

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης | 100-88 | 2013

Αλήθεια ποιος πίστεψε μετά το 10-27 πως ο Ολυμπιακός θα μπει στο «κόλπο» για την κατάκτηση της κούπας του πρωταθλητή Ευρώπης; Η Ρεάλ είχε τρομερό ξεκίνημα, της βγήκαν τα πάντα κι εκτόξευσε τη διαφορά στο +17. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν είχε ούτε πόντο στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο τέλος του τελικού ήταν ο MVP. O VSpan ήταν βραχυκυκλωμένος στο πρώτο μέρος με 0/4 τρίποντα. Ο «Kill Bill» εμφανίστηκε στο γήπεδο μετά το 20′ και αποτελείωσε τους Μαδριλένους με 5/5 από τα 6,75μ.! Τα 2 τρίποντα από τη κορυφή και εκείνο από τα… 8+ μέτρα μετέτρεψαν τον τελικό σε πάρτι και είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 10′ και έπειτα η ομάδα του Μπαρτζώκα σκόραρε 90 πόντους!  Αυτό το ραντεβού έμεινε στην ιστορία, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει μόλις το τρίτο back to back στην ιστορία της EuroLeague, με μία ομάδα που ξεκίνησε στο -17 και κατέληξε σε μία εντυπωσιακή «100άρα».

Αμέτρητα ειδικά και κορυφαίο live στοίχημα στη EuroLeague!

Ολίμπια – Νταρουσάφακα | 89-87 | 2017

Άλλο ένα παιχνίδι με γηπεδούχοι την Ολίμπια, αυτή τη φορά όμως η έκβαση ήταν διαφορετική. Το σκορ στο «Mediolanum Forum» έδειχνε 43-68 στο τρίτο δεκάλεπτο. Υπήρχε ουσιαστικά μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, η Νταρουσάφακα. Ωστόσο, στα τελευταία 15 λεπτά η Μιλάνο κατάφερε να πετύχει ένα σερί 46-19 που της επέτρεψε να κάνει την εντυπωσιακή ανατροπή και να κερδίσει το ματς με 89-87! Ο Νταβίντε Πάσκολο έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του με 90 δευτερόλεπτα για το τέλος, 84-82, και οΣάντερς άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με 30 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές των τελευταίων ετών.

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός | 88-69 | 2021

Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας αναμέτρηση της EuroLeague! Στο «Σινάν Ερντέμ Ντομ» της Κωνσταντινούπολης η φορμαρισμένη Εφές υποδέχθηκε τους Πειραιώτες και για ένα δεκάλεπτο απλά.. παρακολουθούσε τους «ερυθρόλευκους» να σκοράρουν. Ένα μαγικό διάστημα έφερε το 11-26, όμως τα πάντα άλλαξαν μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρέθηκε στο -15 στο τέλος της πρώτης περιόδου (11-26) και στο +25 λίγο πριν από το τέλος του αγώνα, με αυτή την ανατροπή των 40 πόντων να συνιστά τη μεγαλύτερη που έχουμε δει στη διοργάνωση.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X